JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Frityrstekte Wontons

God torsdag fine dere :)


I dag frister jeg med disse herlige frityrstekte wontonsene. Super sprø på utsiden, og saftig kjøttfyll på innsiden. Helt supre om du ønsker å imponere til middag! Disse er i tillegg kjempe enkle å lage, og tar deg ikke den lange tiden :)



INGREDIENSER FOR CA. 26-30

400 g svinekjøttdeig

1 revet gulrot

1 hakket vårløk

1 fed finhakket hvitløk

2 ss vann

1 ss maisenna

2 ts soyasaus

1 ts sukker

1 ts bakepulver

1 ts sesamolje

1/4 ts salt

1/4 ts pepper


TILBEHØR

Wonton ark (til som er beregnet til frityrsteking)

Olje til frityrsteking


FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen kjøttdeig, gulrot, vårløk og hvitløk i en bolle. Tilsett alle smakstilsetninger til fyllet, bland godt og la det marineres i minst 20 minutter.


Deretter kan du forme wonton. Jeg har delt hvordan du kan brette disse tidligere, som du kan se her :)


Da er det bare å frityrsteke dem med olje på medium høy varme i ca. 7 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Husk å snu på dem jevnlig.


De er super gode som de er, men kan gjerne serveres med sweet chili saus eller soyasaus om du ønsker mer smak :)


For andre dumplings oppskrifter, ta en titt her!


TIPS:

- Du kan også fylle disse med andre kjøttyper, sjømat, tofu eller grønnsaker.

- Wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, velg den som er egnet til frityrsteking.

- Fyllet kan lages kvelden før.


Ønsker dere en riktig fin dag videre, og håper dere vil teste disse, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3