JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Ferske Vårruller Med Norske Reker og Sesamdressing

God mandag alle sammen :)Hva er bedre enn å starte uken med noe frisk, sunt og utrolig smaksrik? Sommerruller/ferske vårruller er en av mine favoritt vietnamesiske retter, og jeg pleier alltid å servere dem med peanøttsaus. Nå tror jeg denne nydelig sesamdressingen har blitt en ny favroitt her hjemme! Kjempe enkel å lage og det er gøy med litt variasjon av og til :) Denne dressingen passer også sammen med f.eks. nudler og salater.


INGREDIENSER TIL 10 SOMMERRULLER

150 g tørket risnudler

40 norske reker

10 rispapir

10 agurkbiter

Koriander

4 egg

Romano/hjertesalat eller andre salatblandinger


SESAMDRESSING

5 ss majones

2 ss kvernet ristet sesamfrø

1,5 ss eddik

1 ss sesamolje

2-3 ts sukker

2 ts soyasaus

2 ts vann

1/2 ts salt


FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke risnudler etter det som er anvist på pakken. Skyld godt med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil. Jeg liker å koke min kvelden før eller flere timer i forveien slik at det ikke lenger er vann oppi.


Deretter kan du bruke en kverner eller blender til å kverne sesamfrø. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og tilsett sesamfrø. Bland godt og settes i kjøleskapet.


I mellomtiden kan du piske sammen 4 egg og stek som en omelett i en stekepanne med litt olje. Del omeletten i tynne skiver.


HVORDAN RULLER VI?

1. Fukt/dypp et rispapir i lunkent vann i ca.3-5 sekunder. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil bli mykere mens du legger på alle ingrediensene.

2. Legg på risnudler, egg, agurk og salat. Brett kanten som er nærmest deg over fyllet og rull en gang over. Legg på fire reker bortover og litt koriander mellom rekene.

3. Brett kantene på sidene inn mot midten.

4. Rull til slutt hele veien stramt oppover til du får en fin sommerrull :)

Da er det bare å servere disse med sesamdressingen vår :)


Har du lyst på andre sommerruller med peanøttsaus eller andre sauser? Ta en titt her :)


TIPS:

- Jeg legger på rekene til slutt slik at de skal synes på utsiden, men du kan også bare legge alle ingrediensene oppå rispapiret samtidig :)

- Firkantet rispapir fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke runde, som finnes hos vanlig dagligvare butikker.

- Du kan også bruke mynte eller andre grønnsaker og gulrøtter osv.


Ønsker dere fortsatt en fin kveld, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3