JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Fargerike sommerruller med peanøttsaus

God mandag fine dere :)

Jeg liker å starte uken med noe ordentlig friskt og sunt, og vil derfor introdusere dere for en av mine store favoritter helt fra barndommen. Jeg har et stort hjerte for peanøttsaus, og kombinasjonen sammen med sommerruller er bare helt magisk.


Hjemme hos oss prøver vi å ha minst to kjøttfrie dager i uken, og i tillegg til at det er Verdens vegetardag i morgen, er disse derfor fylt med med blant annet tofu, mango, sprøstekt løk, risnudler og andre fargerike grønnsaker. Sammen med den spicy peanøttsausen får du virkelig en herlig smakskombinasjonen. Super sprø, sunne, enkle, og det beste av alt, disse tar deg under 30 minutter å lage!

INGREDIENSER TIL CA. 8 STORE SOMMERRULLER

8 rispapir

200 g firm tofu

150 g tørket risnuddler

150 g rødkål

1 mango

1 gulrot

½ agurk

Salat

Sprøstekt løk

Koriander

Gressløk

Peanøtter

SPICY PEANØTTSAUS

2 fed finhakket hvitløk

5 ss grøv peanøttsmør

2 ss soyasaus

1 ½ – 2 ss sriracha

1 ½ ss sukker

1-2 ts lime

1 ts sesamolje

1 dl vann

Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke risnudler etter tiden som er anbefalt på pakken. Rens med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil. 

1. Lag deretter peanøttsausen ved å frese hakket hvitløk med litt olje på medium høy varme.

2. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør.

3. La peanøttsmøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker og vann. Når sausen har tyknet til den konsistensen du ønsker, tar du varmen ned til lav og smak til med Sriracha og limejuice.

4. Slå deretter av varmen og bland inn sesamolje.


Avkjøl sausen mens du forbereder resten av ingrediensene. 

Kutt tofu i tynne strimler og stek dem i litt matolje til alle sidene blir sprø og gyllenbrune (les tips). Kutt alle grønnsakene dine i tynne strimler, bortsett i fra salaten. Legg alle ingrediensene dine klar til rulling. 


HVORDAN RULLER VI?

PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

1. Ha en stor bolle med vann og dypp rispapir oppi i maks 3 sekunder. (Etter hvert som du har rullet flere ruller, kan det være lønnsomt å tørke av tallerkenen slik at rullene dine ikke blir vannete). Legg på salat, og deretter alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre. 

2. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang.  3. Brett inn kantene på begge sider. 

4. Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres hele, eller del opp i to. 


Dersom du ønsker å spare tid, kan du også legge alle ingrediensene på bordet, slik at man kan forsyne og rulle selv :) Ha gjerne litt ekstra peanøtter oppi sausen.  

TIPS:

- Det lønner seg at peanøttsausen er litt mer rennende enn det du foretrekker, for den kommer til å bli litt tykkere i konsistensen når den avkjøles. Dersom du ønsker en mildere versjon av peanøttsaus, kan du sjekke denne her!

- Du kan også kjøpe ferdigstekt tofu i asiatiske matbutikker om du ønsker, ellers er disse også gode med fersk tofu.

- Sriracha er en asiatisk chilisaus, og kan også kjøpes fra f.eks. Kiwi/Meny.

- Disse kan også lages med f.eks. reker, kylling, egg eller andre proteiner.

Håper dere vil teste disse nydelige sommerrullene :) Neste gang tar jeg dere med til det kinesiske kjøkkenet, med en ordentlig klassiker jeg vet mange er glad i!

Gleder meg til neste gang,

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3