JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

EGGENUDLER MED PEANØTTSAUS OG GRØNNSAKER


God mandag alle dere :)I en travel hverdagen elsker jeg å inkludere enkle, gode, men sunne alternativer på middagsbordet. Derfor er det ekstra deilig at noen middager kommer på bordet litt raskere enn andre. I dag finner du dermed denne smakfulle peanøtt nudelen som er fullpakket med gode næringsstoffer, og som vil ta deg maks 20 minutter å lage.

ingredienser for 4 porsjoner

Eggenudler for 4 porsjoner

400 g edamame bønner

100 g rødkål i strimler

1 gulrot i strimler


PEANØTTSAUS

3 ss peanøttsmør

2 ss hoisinsaus

1 ss soyasaus

1 ss sriracha

2 ts sesamolje

1 dl vann

1 fed hakket hvitløk

Olje til steking


TILBEHØR

Knuste peanøtter

Vårløk

Lime


FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke nudelen som anvist på pakken. Deretter forbereder du grønnsakene og legger alle ingrediensene oppå nudelen i en stor bolle.


Videre lager du peanøttsausen ved å frese hakket hvitløk og olje i en kjele på medium høy varme. Tilsett peanøttsmør og la den smelte før du tilsetter hoisinsaus. Ta varmen ned til lav og tilsett soyasaus og sriracha. Til slutt tilsetter du 1 dl vann og blander sausen godt sammen. Når sausen begynner å småkoke, slår du av varmen og tilsetter sesamolje.Da er det bare å helle sausen over bollen med nudler og grønnsaker, og bland alle ingrediensene godt sammen før du serverer i individuelle boller :) Sausen er såpass varm at den lett "koker" grønnsakene. Topp gjerne også med knuste peanøtter, vårløk og litt limejuice for ekstra friskhet.


TIPS:

- Eggenudler kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker eller vanlig dagligvare butikker. Du finner også Sriracha (chilisaus), hoisinsaus, soyasaus og sesamolje begge steder.

- Skulle du ønske proteiner til nudelen, kan tofu, kylling, egg eller andre kjøtt- eller fisk kilder også brukes.

- Bruk gjerne også andre type grønnsaker etter egne preferanser.

- Du kan justere mengde Sriracha (chilisaus) etter hvor sterk du ønsker nudelen.


Ønsker dere en riktig fin start på uken, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3