JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Dumplings Med Kjøtt-og Soppfyll

Nå er det ikke lenge igjen til helg, dere :) Så her kommer det en utrolig enkel, men smakfull oppskrift som er storfavoritten her hjemme, nemlig herlige kinesiske dumplings!


Ved siden av den underholdende prosessen, elsker jeg at man kan være så uendelig kreativ med fyllet. I dag har jeg inkludert white shimeji sopp i disse herlige dumplingsene. Denne typen sopp pleier vi som regel å spise med hot pot, men de gir like god smak inni dumplings.


En annen ting jeg elsker med dampet dumplings, er hvor enkelt det er å lage dem. Jeg får ofte meldinger fra dere at det kan virke tidskrevende eller komplisert, men jeg er sikker på at du kommer til å bli positivt overrasket når du først kaster deg på disse :)


Jeg har også filmet hele step-by-step prosessen på Instagram dersom dere ønsker video!


INGREDIENSER FOR CA 34-36 DUMPLINGS

400 g svinekjøttdeig

150 g white shimeji sopp

2 vårløk

2 ss vann

1 ss maisenna

2 ts soyasaus

1 ts sukker

1 ts bakepulver

1 ts sesamolje

1/4 ts salt

1/4 ts pepper


TILBEHØR

Dumplings/Gyoza wrapper


FREMGANGSMÅTE:

Start med å kutte sopp og vårløk i små terninger. Deretter blander du inn kjøttdeig og alle smakstilsetningene. La fyllet marineres i minst 30 minutter, så er vi snart i mål :)


HVORDAN WRAPPER VI?

1. Legg ca. 1 ss med fyll i midten av dumplings arket. Spre litt vann rundt hele kanten.

2. Brett arket sammen og klyp kun på midten av arket.

3. Lag to brett innover på den ene siden. Husk å klem kantene fast sammen, slik at de ikke slipper opp under dampingen.

4. Lag også to brett til på motsatt side.



Damp disse med en bambusdamper eller andre dampere i ca. 13-15 minutter.


Serveres gjerne med kinesisk soyasaus, black vinegar og chiliolje :) Så smakfull og fullpakket med gode aromaer!


TIPS:

- Jeg har brukt litt tykkere dumplingswrapper, og damper dermed ca. 3 minutter lengre enn vanlig. Du kan også fint bruke vanlig Gyoza wrappers fra asiatiske matbutkikker.

- Jeg bruker kinesisk soyasaus for en autentisk smak. Dette kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med bambus damper og white shimeji sopp.


Håper dere vil teste disse herlige dumplingsene,

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3