• Rine Kalve

DIY - rense pads

Å fjerne sminke og rense ansiktet hver dag er viktig for å opprettholde en frisk, sunn hud. Ofte strekker ikke tiden helt til, og man går for enkle løsninger som for eksempel å kjøpe sminkefjerner servietter. Dessverre kan mange slike servietter være fulle av kjemikalier, alkohol og andre ingredienser som kan være med på å tørke ut huden.

I tilegg har de en tendens til å være ganske dyre i bruk.


Jeg er stor tilhenger av rensing med olje, det tilfører huden fukt og fjerner grundig bort smuss og sminke. Siden vi ofte bruker bomull pads til å fjerne sminke og rense ansiktet, hvorfor ikke lage noen som står klare til bruk?

I tillegg er det fine med å gjøre dette selv at du har muligheten til å lage en tilpasset formel som passer til din hud.


Oppskriften jeg har laget er enkel og passer de fleste hudtyper, men er ekstra god for tørr og moden hud. Den fjerner øyesminke og maskara, renser huden og gi den fuktighet som et sluttresultat.


Dette trenger du til ca 30 pads:


1 krukke med tett lokk til oppbevaring

Bommulspads

1,5 dl kokt vann

1 dl Jojobaolje ( her kan du bruke annen olje som for eksempel mandelolje)

2 ss kokosnøtt olje

15 dråper eterisk lavendel olje

15 dråper eterisk frankincense olje

7 dråper E-vitamin olje (valgfri)


Vitamin E brukes som et naturlig konserveringsmiddel og hjelper med å beskytte og forlenge holdbarheten i blandingen. Jojobaolje etterligner hudfibre og hjelper derfor til å normalisere hudproblemer. Kokosolje har en rensende effekt med sine naturlige antiinflamatoriske ingredienser. Lavendel virker regenererende og balanserende på huden. Frankinsen beroliger huden og brukes ofte som en anti-age ingrediens i hudpleie produkter.
Bland først jojobaolje, kokosolje og vann. Ha så i de eteriske oljene og rør rundt.

Ikke tenk på at oljene skiller seg i vannet, dette trekker uansett inn i padsen, og fordeler seg jevnt. Dypp litt og litt bommulpads i blandingen og legg lagvis i krukken, er det mer igjen når du har dyppet alle heller du resten av blandingen over padsene i krukken.Har du fet hudtype kan du bytte ut frankincense med sitronolje.

Sitronolje sies å være spesielt god for fet og akneutsatt hud,

Du vil merke at den er pleiende, oppfriskende og avgiftende.
Bruk morgen og kveld, ha på lokket og oppbevar i badeskapet.

Jeg har brukt mine pads i ca 3 uker nå og det fungerer helt topp!


Avslutt med en god fuktighetskrem.


Rine <3

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine