• Anne Brith

Det var en gang


Alt starter med en drøm.

En tanke, en spinnvill ide eller et lite håp om noe som kan føre deg videre til målet.


Drømmen min var aldri å eie et holdingselskap og flere AS. Men etterhvert som veien ble til, kom drømmen mer og mer tydelig frem.


Bildet over er nok litt uklart om du blåser det opp, og mulig det er litt passende, fordi da jeg for 9 år siden laget den buketten så visste jeg lite om at jeg kom til å gjøre alt jeg gjør i dag.


Om noen hadde sagt til meg for 10 år siden, da jeg trodde livet mitt rett og slett ikke kunne bli verre, at du, du Anne Brith skal en dag lede mange selskap.


Da hadde jeg trodd noen var gal.


I 2019 har jeg lært så ufattelig mye, og hver uke skal du få noen grundertips fra meg her på Anne Brith Magazine. I dag er tipset mitt å starte et AS.


Særlig om du vet du kommer til å få omsetning. Å drive et enkeltmannsforetak kan ta knekken på deg skattemessig. Det gjorde det nesten for meg.


Nå skal det sies at en god regnskapsfører også er gull verdt. Han jeg hadde først var ikke noe å skryte av. Det var ekstremt kritisk en stund før 2018, men da jeg fikk Eco Finans og Joakim, ble hele min private økonomi og økonomien til mine AS løftet til et nytt nivå. Jeg betaler også bare halvparten av prisen sammenlignet med min forrige regnskapsfører. Det er viktig å bruke tid på dette her dere, for en god regnskapsfører kan være din nøkkel til suksess.


Jeg vet om mange personer i bransjen som bruker dette firmaet og er strålende fornøyde! Så litt gratis reklame der på sin plass!


Mange tør ikke starte et AS. Mange er redde for at det koster mye. Vel, det koster 30.000.- ja, men husk at mange av dine utgifter kan føres allerede etter start og du kan personlig trekke av mye mer på et AS enn på et enkeltmannsforetak.


Jeg har også sagt at den aller første millionen er den mest vanskelige. Altså nå snakker jeg om omsetning. Jeg mener bestemt at når du har tatt valget om å starte for deg selv må målet være 1 million i omsetning. Det er ikke sikkert du klarer det første året men setter du deg et mål på kr. 85.000.- i mnd, ca 20.000 i uka, er du på god vei.


Å jobbe med salg i en etableringsfase kan være skikkelig krevende. Det er mye som skal på plass og du som grunder er jo både daglig leder, salgssjef og markedsfører. Du må sjonglere mange baller i starten, men det viktigste i en slik fase mener jeg er å jobbe så mye du kan med salg. Det er jo salget som skal betale ut lønnen din. Uten omsetning ingen lønn.


Du kan ha den beste forretningsideen, det beste produktet og de flotteste ideene, men uten penger på konto vil firmaet ditt ikke være levedyktig.


Mitt absolutte råd til deg som ønsker å starte er å gjøre dette ved siden av jobb, om du ikke har en du kan lene deg på økonomisk. Det er jo en risiko at du neon måneder vil kunne gå uten lønn og dette kan ta knekken på din personlige økonomi.


Jeg har den siste uken snakket med hele 7 nye grundere, som alle ønsker å ha meg med som partner i sine prosjekter. Felles for alle er at de har en god ide, et godt konsept men mangler markedsføringsplattformen. Den har jo jeg med mine 500.000 ukentlige følgere. Så det er selvsagt interessant å snakke med nye grundere om mulige samarbeid. Men det som slår meg når jeg snakker med mange, er tanken mange har om hvor mye jobb som skal legges i prosjektet.


En etableringsfase er en tung fase. Det er masse oppoverbakker og mye frustrasjon. Men kommer du deg gjennom den så har du blitt din egen sjef! Og har du, GRATULERER, skapt din egen arbeidsplass.


Det kan du jammen være stolt av, tenker jeg da!


Min reise tok meg nesten 10 år. Det tenker du kanskje er lenge? For meg føles det som om det bare har vært noen få år. Mitt liv er snudd totalt på hodet, fra der jeg var for 10 år siden.


I dag føles det som om jeg bare har kommet halvveis. Det er litt rart å si det for mange mener at jeg burde være glad for å være på det stedet jeg er nå og være fornøyd her jeg er. Men jeg har faktisk tenkt meg videre. Jeg er bare akkurat nå i en pustepause. Tipper den varer frem til januar 2020.


Alle nye prosjekter skal ferdigstilles. Noen prosjekter skal tas til neste nivå. I Blogghuset er vi på vei inn i fase 2 av etableringen, og i ABIP er vi fremdeles frem til vår 2020 i fase 1 av etableringen.


Det er tøffe dager, men det er også ekstremt mye læring. Og underveis har vi det alle veldig gøy. Så ikke vær redd for at du ikke kommer deg så raskt fra muffinsbuketten til målet. Jobber du jevnt og trutt vil du etter en tid se resultatene når du snur deg tilbake.


God tirsdags kveld dere!


Klemmer fra Anne Brith

0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine