• Hverdagssirkus

det står et lys å brenner

Adventstiden. Lys som tennes, lukten av pepperkaker, tradisjoner og forventningene som vokser i takt med datoen. Men også høye skuldre, overfylte kjøpesentere, lange handlelister og fulle kalendere. Hva har du fokus på?


Å bake med familie og venner er en tradisjon mange har. Det trenger ikke være hverken avansert, tidkrevende eller dyrt. Men koselig, det blir det alltid

Husker du julen fra du var liten? Er det noen tradisjoner du bare må ha med deg, som må gjennomføres for at det skal bli jul? Eller kanskje en sang du må høre om igjen og om igjen? Skaper du nye tradisjoner som passer deg og din familie?


Eller lar du stresset ta overhånd og synes desember er mer stress enn kos? Løper du heseblesende rundt for å få handlet inn julegaver, jobber sene dager for å få ferdig alle oppgaver før året avsluttes og haster fra avslutning til avslutning.


For mest sannsynlig består adventstiden av en god blanding av disse to. Litt stress og litt kos. Så da lønner det seg jammen å nyte de fine tingene, de rolige øyeblikkene og de små stundene med harmoni. Det handler om å finne, velge eller lage tradisjoner som gir energi og som skaper hygge istedenfor stress. Kanskje senke terskelen litt for hva som er godt nok. Og da må vi kanskje velge bort noen tradisjoner, invitasjoner eller gjøremål. Det er kanskje det viktigste av alt. Å velge bort de tingene som stresser, som ikke egentlig trengs.


Å lage julegaver er så kos - og det er så hyggelig å få. Gave full av kjærlighet.! Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk: invitere på juleverksted/bakeverksted og lage (spiselige) gaver samtidig! Perfekt kombo!

Jeg synes et godt mål for denne uken er å ta tempen på tradisjonene vi fyller adventstiden med. Gir de eller tar de? Og aller helst finne noen nye tradisjoner som du kan glede deg til og som du kan forme akkurat som du vil, sammen med de du er glad i. Det kan være å prøve noen nye sorter julekake, invitere naboer på gløgg, venninner på juleverksted, gå på julekonsert eller støpe lys. Eller hva med å lage din egen julekrans? (har du sett GIVEAWAYEN til Therese?? For uansett om du har gode eller dårlige minner fra julen er det alltid en tid for å skape din egen versjon av denne årstiden. Gjøre den din og gjøre den god.


Ta vare på deg selv og de du er glad i. God tradisjonsjakt og riktig god første søndag i advent.


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller bloggJOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine