• Rine Kalve

Derfor bør du bruke solfaktor uansett!

På denne tiden av året er solen veldig sterk. For mange er det hudens første møte med sol etter en lang vinter og huden er dermed ekstra utsatt for å bli solbrent.Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder antall tilfeller av hudkreft.

Ultrafiolett (UV) stråling fra sol og solarium er en av hovedsakene som fører til hudkreft. Du bør bruke en høy solfaktor som beskytter både mot UVA og UVB stråler.

Det er viktig å smøre seg med nok solkrem og ta den helst på en stund før du går ut. Skulle det være overskyet en dag bør du smøre deg likevel, strålene trenger nemlig gjennom skyene og huden blir utsatt. Et tips kan være å bruke dagkrem med solfaktor!

Sjekk også holdbarhets datoen på solkremen, det kan det være lurt å bytte den ut om den er blitt gammel, da beskyttelsen kan være svekket.

Bruk gjerne egen solkrem tilpasset ansiktet, hvor huden er mer sensitiv. Ønsker du å bruke dagkrem eller kuldekrem i tillegg bør du ta på solkrem først og la den sette seg før då påfører noe annet. En kuldekrem vil hjelpe å forhindre tørr hud som kan oppstå ved kulde. Husk å smøre hender, lepper og andre områder som eksponeres for sol.


Ønsker dere alle en god påske!


Rine <3

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine