JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Crispy DuckI helgen lagde vi en av mine restaurant favoritter, nemlig den populære kinesiske Crispy Duck! Jeg elsker det sprø skinnet, de crunchy grønnsakene og den nydelige søte hoisinsausen. Denne retten kan virke litt mer komplisert enn det den egentlig er, men med de riktige ingrediensene vil det ta deg kun 30 – 40 minutter før denne er på bordet :)


INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

600 g andebryst (ferdig roasted) 

1 purreløk i strimler

½ – 1 agurk i strimler

Syltete grønnsaker

20-25 pannekaker


Crispy duck saus: 

175 ml hoisinsaus

2 fed hakket hvitløk

4 ts sukker

2 ts soyasaus

1 ts sesamolje

0,5 dl vann

Matolje til steking


FREMGANGSMÅTE: 


Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under.

Legg deretter andebrystene i ovnen i 15 minutter, før du bytter til grillelementet i ca. 5-7 minutter. 


I mellomtiden kan du lage sausen, ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium varme, til den får en fin gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, sukker og bland godt sammen. Tilsett deretter soyasaus, vann og la sausen koke og tykne i ca. 2 minutter. Skru av varmen og tilsett sesamolje.


Varm deretter opp vann i en kasserolle for å dampe pannekakene. Har du ikke en bambusdamper, kan du fint bruke en vanlig damper eller andre alternativer som f.eks. mikrobølgeovn.


Har det gått ca. 20 minutter? Da tar vi ut anden! Se på det sprø skinnet! 


Bruk to gafler, kniv eller riv opp anden for hånd. 


Da er det bare å legge alle ingrediensene du har forberedt på et fat eller tallerkener, så kan gjestene eller familien forsyne seg selv :)


Ta en pannekaker, spre litt saus på, legg noen skiver med agurk, purreløk og syltet grønnsaker på. Ha deretter ønsket mengde med Crispy duck, og rull sammen! Får vann i munnen av å tenke på denne retten igjen :)TIPS:

- Jeg bruker roasted duck, som er ferdig kokt og krydderet. Denne får du tak i i asiatiske matbutikker. Dersom du kjøper fersk anbefaler jeg å krydre med salt, pepper og litt five spice krydder. Steketiden og varmen kan derfor variere noe.

- Hoisinsaus kommer i forskjellige merker og dermed kan konsistens og smak variere. Smak derfor til din saus om den trenger mer sukker, soyasaus eller mindre/mer vann.

- Jeg liker å servere med noe syrlig ved siden av, og lager derfor disse syltede grønnsakene, foretrekker du ikke dette, holder det med kun litt friske grønnsaker.  


Håper dere vil teste denne herlige retten, og ønsker dere en riktig fin mandag videre :) Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3