• Frubuckle

BLI HJEMME!

God tirsdag alle sammen.


For alle i Norges land er det en annerledes start på uken. Barna er hjemme fra barnehage, skole og flere av oss er hjemme fra jobb. Hjemmekontor eller ei. Det er så viktig at vi alle gjør vårt nå for å unngå masse smitte av Covid19 viruset. Alle må gjøre en innsats!Men...Dagene hjemme kan bli lange og det kan slite på oss. «Innefeber» kaller jeg det! Samtidig er det fort gjort å sitte foran TV å begrave seg i dårlig deprimerende nytt. Ikke gjør dette! Da er det er viktig og holde motet oppe. Prøv å vri om på denne situasjonen til noe positivt og utnytt tiden din til noe fornuftig. Pust med magen og planlegg hvordan dagen din skal bli. Hva med å få endelig unnagjort de tingene som du har utsatt hele tiden? Det vil holde deg i aktivitet!


Tips:


· Rydd klesskapet, roteskuffer og bli kvitt generelt skrot

· Vask huset innvendig, utvendig og utfør vedlikehold som trengs som å rense takrenner

· Gjerne puss opp og mal

· Forbered hagen for sommer. Utemøbler vaskes, finn fram krukker og plenklipper

· Hjemme administrativt. Rydd i regninger, forsikringer og abonnementer

· Økonomi. Bruk tiden til å forberede og planlegge for dårligere tider.Hva med trening? Trenings senter er stengt og Folkehelseinstituttet ønsker oss helst hjemme innendørs. Forståelig nok! Hva med noen gode treningsøkter hjemme? Inne eller ute i hagen. Inkluder barna! Se på nett det finnes hundrevis av ulike hjemmetreningsprogram. De har garantert mye «innefeber» da barna er som regel svært aktive.
Noen tips nedenfor:


· Sirkel trening med familien. Kjør på med musikk og ha det gøy!


· Konkurranser. Hvor mange pushups på 1 min. Tid i 90 graders sete mot vegg og lignende. Bruk fantasien.


· Yoga. Kos deg med det! Det redusere stress, myker opp kroppen og er fantastisk for hodet. Det finnes mange bra yoga økter på youtube.

Yoga hjelper på mental helse oppi alt dette. Det er så viktig!. Kom deg ut på en tur og hold avstand.


De fleste av oss har en livssituasjon som er helt snudd på hodet og det som skjer nå kan virke veldig dramatisk. Tenk på hva som er viktig? Vi har det bra, at vi ikke sulter, vi har noen å elske, deg selv og din fremtid. Prøv å ikke bekymre deg for mye. Råd som hjelper det mentale under.


· Ring å prat med venner og familie på facetime eller Skype.

· Ikke vær overbekymret og se for mye på nyheter.

· Tenk tilbake. Livet har alltid bestått av forandringer! Små og store.

· Livet vil alltid by på mye!


Jeg vil avslutte med å si at jeg ønsker alle lykke til i denne tiden. Ta vare, hjelp og vær kjærlig med hverandre. Det skal så lite til og gjør det beste ut av situasjonen.

Lykke til!Stor klem fra Tone!


Følg meg på Instagram @frubuckle

0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine