• Hverdagssirkus

Blåmandag?

Ny mandag, midt i november. En mandag midt i kaoset, kroppen begynner å kjenne at desember nærmer seg. Jeg burde begynt på julekalender, jeg burde begynt på julegaver. Listen over ting på jobb som må være ferdige før jul hoper seg opp. Barna vil bake pepperkaker. Resten av livet går som vanlig i et forrykende tempo.


Denne mandagen våknet vi i Oslo til skikkelig julestemning. Snøen har lavet ned hele helgen og trærne var dekket i tung, hvit snø. Byen er pakket inn i vatt. Barna i fyr og flamme. Jeg må innrømme at jeg også synes det er skikkelig koselige. Får lyst til å spille julesanger og kjøpe store poser med klementiner - selv om jeg har en regel om at det ikke er lov før 1.desember.


Selv om vi bare er midt i november er det lett å få julestemning når snøen laver ned

Så kom påkledningen. Fem stykker ut døren til 0745. Da husket jeg plutselig hvorfor jeg elsker sommer og short og t-shirts. Boblebukser, halser, luer og votter som ikke sitter riktig. Strikken skal på utsiden av jakken - og det blir klumpete. Vi prøver på nytt. Holder motet oppe. Hestehaler som må byttes ut med fletter for å få på luen. Refleksvester i sekken til turen hjem. Det tar sin tid.


Så er minsten klar, hun løper ut og lager snøengler mens hun venter på resten av gjengen. Og der - der var godfølelsen på vinter igjen! Aking, snøengler, snøballkrig og skigåing i hagen. Så mye å finne på!


YR melder om regn resten av uken, så det er vel bare å finne frem piggene og nyte vatten mens den er her.


Men en ting er sikkert, vi i magasinet begynner å komme i julestemning. Så fremover vil du definitivt finne julemateriell. Det kommer oppskrift på pepperkaker, tips til julekalender, julepynt, ideer til julebordet og masse annet kos. For er det en ting som er sikkert, så er det at midt mellom alt som skal skje i de to neste månedene er det jammen lurt å sette av tid til å senke skuldrene, finne på koselige aktiviteter med venner og familie og drikke masse deilig te og kaffe.


Så la oss gjøre denne mandagen hvit. La oss glede oss over mandag. En sjanse til å starte på nytt. En sjanse til å skape deg en god uke. En ny uke til å snakke deg selv opp. TIl å lage planer for hvordan nyte litt mellom alle må-oppgaver. Og forhåpentligvis en uke å bruke til å være nysgjerrig (les uken mål her).


Uansett hvilken farge din mandag har håper jeg både den og resten av uken blir fin. Vi skal gjøre vårt for å inspirere og glede deg - hver dag.


Ta vare på deg selv og de du er glad i. Riktig god uke.


TIl neste gang,


Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller bloggJOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine