top of page
  • Anne Brith

Barnas beste brød


Mange har etterspurt brødoppskriftene mine og derfor kommer de litt fortløpende her.


Disse brødene er knallgode til hverdags. Og som mamma til 4 litt for kresne barn er de testet og godkjente. Så jeg kan med sikkerhet si at de er barnevennlige :P


BARNAS BESTE BRØD​


400 g sammalt hvete finmalt

400 g sammalt hvete grovmalt

600 g hvetemel

8 dl vann eller skummet melk

litt salt

1 pk fersk gjær

1 dl olje

2 ss sukker


Varm melken til den er fingervarm og ha i oljen. 

Bland melet, sukker og havsalt sammen i en bolle og smuldre gjæra over. 

Du kan ha gjæra i vannet også om du ønsker. Jeg bare gjør det slik fordi jeg føler det blir mindre gris og det går raskere. Hvordan det blandes er ikke det viktigste. MEN har du det travelt, så kan det være lurt å blande gjæra i væsken, og så ha sukkeret i der. Da “booster” du gjæra litt og alt skjer litt raskere. 


Bland uansett alt sammen og elt deigen slik at den blir smidig og god. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i 30-40 minutter. 


Igjen har du det travelt så sett bollen til heving på et sted hvor det er litt varmt. Jeg bruker ofte gulvet på badet.


Del deigen i 3 og elt brødene. Legg dem i smurte former og la dem etterheve. Når mine brød etterhever legger jeg bare på et klede. 


Stek brødene på 220 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Følg med! 

Avkjøl brødene på rist.Om du ønsker å følge med på kun bakingen jeg driver med kan du følge meg på Instagram under annebrith.no og ønsker du å følge med på hvordan jeg organiserer hverdagen min med barn, økonomi og forskjellige AS kan du følge meg på den mer private instagrammen min annebrithdavidsen.

Facebook: Annebrith.no

Snapchat: Annebrith.no

Youtube: Annebrith.no

1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1件のコメント


不明なメンバー
2020年4月13日

Hvilke brødformer bruker du? Synes du får så fine, høye brød😊

いいね!
bottom of page