• Hverdagssirkus

Bakvendtland

Perioden vi er inne i nå får meg til å tenke på sangen "Bakvendtland". For det er sånn det føles nå, eller kanskje mer opp-ned-land. Alt er snudd på hodet. Bedrifter går konkurs, tusenvis blir permittert eller mister jobben sin, skolene er som øde spøkelsesslott og de som er ensomme fra før er enda mer ensomme. Egentlig er det ganske lett å svartmale alt som skjer, se hvor forferdelig alt er og rett og slett bli redd og bekymret.


Jeg fikk virkeligheten midt i fleisen ganske tidlig da jeg ble satt i karantene før Korona var på alles lepper og nyhetene fremdeles snakket om noe annet. Da skjønte jeg alvoret. Da flyttet jeg inn i bakvendtland. Bedriften som jeg har vært med å starte opp mistet alt inntektsgrunnlag. Yogastudioet jeg underviser i måtte lukke dørene..... Hva nå liksom?


Det er lett å gå litt i kjelleren. Det er lett å se på inntekt som blir borte, livsgrunnlag som forsvinner, totalt kaotiske dager hvor lekser og hjemmeskole tar mer tid og energi enn man noen gang hadde drømt om, mens ungene krangler og klager.Det er der "bakvendtland" kommer inn i tankene mine. For i bakvendt land - der kan alt gå an! For selv om dette er alt annet enn en tøysete situasjon, kan vi fremdeles bestemme hvordan vi skal ta det.


Jeg vet at jeg noen ganger kan være i overkant positiv. Og beklager på forhånd om det irriterer eller støter. Dette er skrevet med de beste intensjoner - og forhåpentligvis kan det gi litt inspirasjon:


  • Vi får en unik sjanse til å tilbringe tid med oss selv - og de vi bor med. Vi kan på en helt annen måte prioritere samtaler, turer, hage eller husarbeid. Vi kan gjøre noe med våre vaner. Vi blir kjent med hverandre på måter vi ikke hadde gjort hvis vi ikke tilbrakte 24 timer i døgnet sammen - uten at vi er i feriemodus.

  • Vi trenger ikke stresse avgårde om morgenen. Det er greit å drikke tre kaffekopper i pysjen før det skjer noe som helst annet.....

  • Vi som er foreldre får muligheten til å se barnas skolehverdag. Eller, i hvert fall hvordan de jobber, hva som motiverer de, hvor selvstendige (eller uselvstendige...) de er. Vi får muligheten til å brøsje opp kunnskapen vår om religioner, divisjon, dinosaurer og dikt-tolking.

  • Vi får revurdert våre prioritering, våre verdier og hvem som virkelig betyr noe. Plutselig er det de nære tingene som står i fokus. Omsorg, kjærlighet og beskyttelse. Vi er på en felles dugnad der alle må bidra - og vi heier på de som gjør en ekstra innsats. Vi setter plutselig yrker vi ikke nødvendigvis har tenkt på som viktige høyt og klapper frem både rengjøringsarbeidere og søppelarbeidere. Riktig steg til et rausere samfunn.

  • Vi som har barn får tid til å spille, lage ulike kunst-installasjoner og danse just-dance. Bare fordi de kule lærerne gir det i lekse. Vi får leke igjen. Finne frem barnet i oss.

  • Vi kan sette på gamle klassikere av filmer og kalle det "engelsk lekse". Her har vi sett både Dirty Dancing, Mamma Mia og snart Grease. Vurderer Cry Baby også...(Bare fordi....Johnny Depp...)

  • Vi blir tvunget til å tenke nytt. Det er mange av oss som plutselig står uten en jobb å gå til. Hva gjør vi da? Jeg har måttet kaste meg inn i å fasilitere digitale workshops. En kunst jeg ikke kunne fra før og - og som jeg fremdeles ikke mestrer. Men i disse dager er det lov å prøve og feile. Nøden lærer naken kvinne å spinne er det noe som heter. Dette er nøden. Og selv om jeg ikke er naken, er det mange ting jeg både må og kan lære meg.Det finnes et uttrykk som heter "alt sitter i hodet". Det er mye som skjer nå som vi ikke kan rå over. Vi kan ikke endre situasjonen verden er i. vi kan bidra med å holde oss hjemme. Også kan vi faktisk rå over de tankene vi fyller hodet med. Vi kan velge å fokusere på det vi får i istedenfor det vi går glipp av. Vi kan velge å gjøre det beste ut a en forferdelig situasjon. Det er ikke lett. For noen er det kanskje komplett umulig. Jeg sender deg kjærlighet og håper du får det bedre. For de fleste av oss har vi fått en hel masse muligheter som vi må evne å se og benytte oss av - selv om så mye har blitt tatt fra oss!!!!


Ønsker deg og dine alt det beste - god helse og solskinn!


Ta vare på deg selv og de du er glad. Til neste gang, Marte XoXo Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg


JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine