Pusur & Arlene

Datteren skal få ha med seg muffins på skolen i morgen og spurte om jeg kunne være så snill å lage Pusur på? Men bare Pusur blir litt kjedelig så derfor laget jeg Arlene også. Kanskje Jølle også kommer etterhvert men vi får se;) For å lage slike muffins trenger du:

Muffins, marsipan i fargene: Oransj, gul, rosa, rød, sort, hvit og brun, en rund utstikker eller en kopp like stor som muffinsen, liten kniv og smørkniv. Eventuelt en balltool og cuttingwheel.

Pusur først. Smør hver muffins og trykker ut en rund bit av oransj marsipan. Gjør det samme med rosafargen og legg dette over muffinsen.

Pynt så muffinsen slik at den får øyer, nese og munn samt ører. De sorte stripene kan enten tegnes på med en spiselig penn eller males på med spiselig farge.

Og slik ble Arlene:

Ha en fortsatt strålende dag!

 

Ole Brumm

Dette er en av de enkleste barnekakene man kan lage. Klarer man å lage en langpanne og kjevle marsipan så fikser du å lage denne 🙂

Del sjokoladekaka i 4. Legg 3 deler oppå hverandre og skjær fjeset til. Legg så en liten bit til nese og munn. Slik ser det ut ovenifra:

Smør smørkrem på kaka og legg på marsipanlokket.

Skjær rundt, legg til ører og pynt ansiktet 🙂

Ferdig!

 

Vanilla icing

Jeg kommer aldri til å glemme dagen eller rettere sagt kvelden jeg lagde denne icingen for første gang. Historien bak er som følger: Magnolia Backery er et populært bakeri i New York som har blitt kjent for sine cupcakes. For å skaffe seg noen av disse herlighetene må man ofte stå timesvis i kø. Magnolia Backery har som mange andre opplevd en strøm av henvendelser fra nysgjerrige konditorer og hjemmebakere som mer enn gjerne ville vite hvordan de lager muffinsens og den deilige kremen oppå. Jeg fant en liten filmsnutt på youtube høsten 2008 og prøvde så godt jeg kunne å oversette og lage både frostingen og muffinsene. Muffinsens ble vellykket etter 3. forsøk. Frostingen som jeg valgte å kalle vanilla icing kom vellykket ut av bollen etter 6. forsøk!!! Jeg hadde nesten gitt opp men da jeg erstattet sukker med melis så ble den perfekt. Jeg bruker denne kremen som regel som underlag under sukkerpasta eller marsipan. Her er oppskriften: Vanilla Icing 4 ss mel 3 1/2 dl melk….dette kokes opp…rør godt til det blir tykt…ha det i en bolle og avkjøl til 37 gr. Gjerne kaldere 😉 3 1/2 dl smør…bruker mellom 250 g og 300 g jeg da hehe 3 1 /2 dl melis 1 1/2 ts vaniljesukker… Miks smør hvitt så ha i melis…litt etter litt…samt vaniljesukker….til slutt har du i melk og melpuddingen ( puddingen MÃ… være avkjølt hvis ikke skiller icingen seg) Miks i 3-4 min. Brukr gjerne stavmikseren her for å forsikre deg om at det ikke finnes klumper i den. Anbefales!

 

Mammas boller

Jeg bruker alltid denne oppskriften når jeg lager boller, kanelsnurrer eller horn. Det er alltid gøy å gjøre noe annerledes med gjærbaksten synes jeg. For meg er gjærbakst lite utfordrende men har man noen hjerteutstikkere og litt perlesukker på så får man en helt annen vri på ellers kjedelige boller 😉

Mammas boller ( 20 stk)

500 g hvetemel

60 g gjær

80 g sukker

125 g smør

1 ts kardemomme

1 egg

3 dl melk

Bland alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det vårte i det tørre.

Husk å alltid sikte mel!

180 grader i 10-15 min

Ps Hjertene på bollene er laget med hjerteutstikkere. Når bollen er rullet ut så trykker du lett med ønsket form og pensler litt farge inni formen. Så til slutt litt perlesukker på. Husk å pensle bollen FØR du stikker med utstikker og formen skal lages rett før bollene går i ovnen. DVS etter hevingen 😉

 

Par i hjerter

I går ryddet jeg i kakeutstyret mitt og fant 3 søte små hjerteutstikkere som jeg har laget kjeks av. Brukte den vanlige kjeksoppskriften og tilsatte litt eplesmak i deigen. Pyntet kjeksene i lys rosa og rosa royal icing. Brukte fargen Rose fra SK. Jeg fant ut at jeg skulle teste ut hva sitronen i royal icingen gjør med konsistensen. De lyse rosa hjertene ble sprøytet med icing uten sitron og de mørke med sitron. Alt ble like hardt men den lyse ble litt mer smuldrete slik at fremover vil jeg nok anbefale å ha sitron i icingen hvis du skal lage og pynte kjeks:) Her et bilde av alle flere kjeks:

Ønsker alle en nydelig helg!

 

Prinsessevogn

En rosa prinsessevogn oppå kaken som pynt er noe alle småjenter drømmer om. Denne vognen er ikke mer enn 10-12 cm høy og laget av to miniballs som jeg har klistret sammen med litt sjokoladekrem som lim. Trukket med sukkerpasta og pyntet med perler og blomster. Velbekomme!

 

Romantiske cupcakes

Jeg prøver å lage ting som passer inn til stilen i huset. Ofte blir det da pastellfarger og rosa roser.

Dette er vaniljemuffins, aprikotert og pyntet med flytende fondant.

Flytende fondant kan du lage selv og det jeg synes er så fint med flytende fondant er at glasuren legger seg så utrolig pent på muffinsen og etterlater en nydelig jevn overflate. Fondanten gir en skinnende glans og ser rett og slett ikke bare bra ut men smaker også deilig.

Jeg valgte å farge den flytende fondanten lyseblå.

Muffinsene dyppes på hodet ned i glasuren. Jeg aprikoterer alltid mine muffins før jeg har glasuren på. Som oftes bruker jeg aprikos/fersken syltetøy men har hørt fra andre at alle syltetøy kan brukes. Så her kan man smaksette muffinsen akkurat slik man selv vil.

Pynter enkelt med sukkerpasta eller marsipan som er inni ei lita sprøyte fra apoteket.

Pynt med roser og blad og du har en nydelig muffin til du skal få besøk 😉

Lykke til med bakingen!

 

Rosa blomster

Jeg er helt hekta på cookies. Det finnes så utrolig mange enkle måter å få disse helt vanlig kjeksene pyntet på. Med små grep blir en ellers kjedelig kjeks et blikkfang på bordet. Disse er stukket ut av en rund utstikker på ca 3 cm men du kan også bruke et lite glass. Oppskriften på deigen: 200g smør 200g fint sukker 2 egg 400 g mel Denne kan tilsettes smak alt etter hva du ønsker. Miks smør og sukker hvitt  men ikke for mye for da vil deigen sprekke for deg når du skal rulle den ut. Ha eggene i og miks dette sammen. Ha i melet og kna det hele til slutt sammen og legg det i en brødpose i kjøleskapet i 1 time. Rull ut deigen på bakepapiret til den er jevnt over 3-4 mm tykk og trykk ut formene. Deigen flyter ikke ut i ovnen så de kan plasserer tett inntil hverandre. ( 1 cm mellom) Stekes på 180 grader i 8-10 minutter. Kjeksene skal IKKE bli brune. Pynten er laget av royal icing. Jeg har brukt tip 103 til blomsten og tip 2 til støvbærerene. Ha en strålende dag!