Verdens beste kake?

Mamma og pappa kom i går!

Gledeshyl og stormende jubel fra barna. De skulle ikke komme før i dag, men så viste det seg at de overrasket oss. Plutselig ringte Annika: Mor står utenfor!

Er det sant? Jippi!

Klemmer og gjensynsglede!

Det er deilig å få mamma og pappa hit.

Med seg hadde mamma, verdens beste kake. Bakt av min vakre kusine Trine. Og jakten på oppskriften er i gang. Den deilige kombinasjonen av nøttebunn, gul krem, sjokoladefyll og friske bær. En vinner!

Sjelden har jeg smakt så god kake, og den ble raskt satt opp som en av kakene til helgens konfirmasjon.

Denne uken blir hektisk, men denne kaken SKAL jeg lage til helgen. Vi blir jo ikke så veldig mange, da familiene våre bor både i Nederland og i nord Norge. Men det blir noen kaker på kakebordet. Det er sikkert.

Konfirmanten ønsker seg sjokoladekake. Søstera har bedt på sine knær om bløtkake, og minsten vil ha makroner haha. Salig blanding.

Men tilbake til denne kaken. Kjenner du den igjen? Har du bakt den selv kanskje?

Den smakte i alle fall fortreffelig og mer enn det. Saftig, frisk, søt og god. Alt i en kake.

Har du oppskriften?

Legg den gjerne igjen i kommentarfeltet, så publiserer jeg den ila morgendagen.

Gode klemmer ♡

 

Cupcakes med bringebær og vaniljekrem

I går hadde jeg en skikkelig maratondag!

Først bakekurs, så filming og til slutt en bursdagsfeiring på Oscarsborg. Takk til alle dere som gjorde kvelden amazing. Barna, jeg og Erik hadde en helt nydelig kveld! Mange gode minner.

Men jeg fikk en god del spørsmål om de rosa cupcakene jeg bakte. Det var en vaniljevariant med vaniljekrem og bringebær. Oppskrift følger nedenunder.

Jeg har brukt tip 1M på rosetten og tip 127 på blomsten.

Når dette er sagt så kan jeg røpe en ting. Noe mange har savnet og det er baking. Det blir mer baking. Jeg kan bare ikke si så mye riktig enda. Følger du meg tett på snap eller Instastory vil du antageligvis få med deg noe av det som skjer.

Om 2 uker skal jeg ha en livesending på facebook hvor jeg røper det som skjer 😛

Tilbake til cupcakes.

VANILJECUPCAKES med bringebær og vaniljekrem

  • 300 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 egg
  • 500 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker eller litt vanillapaste
  • 3 dl melk
  • frosne bringebær
  • 1 pk ferdig vaniljekrem

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under, eller faller sammen etter steking.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør melk inn på slutten.

Når jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen bruker jeg en grind. Den er helt flat.

Fyll i ca 50 gram i hver form og ha i 1-2 frosne bær i hver. Klipp et lite hull på vaniljekrempakken og sprøyt ut en liten «dæsj» i hver form. Trykk spissen litt ned i røren slik at vaniljekremen kommer under overflaten.

Stekes i ca 15-20 minutter på midterste rille på 180 grader.

Pass på!

Kremen finner du oppskrift på her.

Slik ble de jeg sprøytet ut roser med. Tip 127: 

Så sprøytet jeg noen runde. Med tip 1M. Strøsselet er fra USA.

Sorry for alle bildene. Jeg klarte ikke velge.

Litt tekniske problemer på bloggen sist uke, så noen innlegg har hengt igjen. Derfor kommer det noen flere enn normalt i dag 🙂

Klemmer!

 

Cupcakes til bryllup!

Det er den store bryllupshelgen denne helgen!

2 av mine aller nærmeste gifter seg på samme dag. Altså ikke med hverandre. Men på hvert sitt sted.

Så i morgen blir det en travel dag for Erik og meg.

Men før det skal det lages 2 kaker, og over 100 cupcakes.

Her er en liten sneakpeak på den ene. Og jeg elsker fargene. Når noe er rosa haha. Så blir det bra. Den andre bruden skal ha lilla og hvitt og jeg har fått titte inn på låven der alt skal være og det så helt magisk ut. Rett og slett.

Gleder meg vilt.

Jeg skal altså bake store deler av dagen og natten i natt. For å få alt ferskest mulig. Så håper jeg at jeg klarer å holde meg våken i begge bryllupene i morgen haha.

Jeg skal filme en del fra kjøkkenet i dag og vil legge alt på Instastory denne gangen. Så følg meg på instagram.

Gode klemmer!

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

Chocolate Chip Cake

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt så bør du lage deg en hel chocolate chip kake!

Jeg bruker å doble deigen når jeg lager cookies men så hadde jeg litt dårlig tid en dag og tok den andre halvparten av deigen og klasket oppi en bakeform haha.

Resultatet ble verdens mest seige, og deilige kake. Jeg serverte den med iskrem og salt karamell. Men den kan absolutt spises i sin helhet slik den er uten noe til.

Her er i alle fall oppskriften:

  • 225 g smør
  • 5 dl demerarasukker/rørsukker ( dette kan du erstatte med 50% vanlig sukker og 50% brunt sukker)
  • 2 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

Pisk sukker og smør hvitt og ha i eggene.

Bland i det tørre og ha til slutt sjokoladen i. Jeg brukte en pose sjokoladeknapper.

Ha hele deigen i en bakeform kledd med bakepapir. Strørrelsen bør være fra 20-28 cm. Alt avhenger av hvor tykk du ønsker kaken.

Stek kaken på 170 grader i 15 minutter. Følg med, den skal være myk.

Serveres lun 🙂

Her er noen av Cookiesene som jeg lagde samtidig:

Håper dere nyter dagen!

Her går det unna skal jeg si dere….

PS. Om dun ønsker cookies med sjokoladesmak så finner du de HER.

Hele kategorien COOKIES med masse digge oppskrifter finner du via denne linken. 

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

Gulrotmuffins med eple og sjokolade

 Disse har jeg forspist meg på!

Jeg tror jeg spiste 5 stykker. Men sånn er det nårnoe er godt. Farlig godt.

Jeg kaller dem hyttemuffins. De er nemlig ikke særlig pyntet, men det viktigste er vel ikke hvordan ting ser ut? Bare det smaker godt.

Oppskriften er inspirert av Trines Matblogg

Gulrotmuffinsmedeple og sjokolade

  • 3 egg
  • 2 dl matolje
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1/2 tsmuskatnøtt
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 300 g hvetemel
  • 100 g hakketmørk sjokolade
  • 300 g revet gulrot
  • 1 revet eple

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin. Dette skal bli en lys og luftig røre.

Sikt i de tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen.

Rør i hakket kokesjokolade og ha til slutt i gulrøtter og epler.

Fyll muffinsformer og stek disse på 180 grader i 20-25 minutter.

OSTEKREM
  • 150 g naturell kremost
  • 75 g smør
  • 300 gmelis
Rør sammen romtemperert smør og kremost. Bruk gjerne en håndmikser til dette.
Hai melisen og pisk kremen til en fast krem.
Smør kremen på muffinsene, eller bruk en sprøytepose med tipp om du har.
Velbekomme ♥
Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no
 

Kjøleskapgrøt

Hei fine dere ♥

Nå sitter jeg i båthuset og har akkurat spist en litt for sen frokost. Mens Erik snekrer på plass de siste tingene lager jeg en liste på alt vi trenger fremover :O

Vi har jo holdt på for en grunn, og jeg gleder meg til å vise dere alt, når siste benkeplate er på plass.

Jeg har begynt sånn smått med regelmessig trening igjen. Og med fokus på trening kommer også fokus på kosthold. For meg som nå snart starter opp med fokus på økonomisk hushold, er en slik frokost som dette perfekt.

Den koster ikke mye.

KJØLESKAPGRØT ( 1 porsjon)

  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl naturell youghurt
  • 1 dl melk

Bland alt sammen i en skål og la det stå tildekket i kjøleskap over natten.

Server med bringebær eller annen frukt eller bær.

Jeg tror de siste årenes stress virkelig innhentet meg før sommeren og at jeg de siste ukene virkelig har trengt å logge nokså mye av. Enda den dag i dag klarer jeg ikke fatte alt jeg har fått gjort mens jeg har vært alene med 4 barn.

Reservene mine var helt bunnskrapte og jeg har mer eller mindre ligget på lading hele sommeren.

Føles litt sånn at jeg er nede for telling, men at jeg må hvile litt mer før jeg kommer meg opp igjen. Vet ikke om noen skjønner det men sånn føles det i alle fall.

Jeg tok akkurat noen bilder av Erik her i båthuset…. han skal blogge igjen ♥

Vi snakkes om litt ♥

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

Daim-Iskake

Jeg kan ikke røpe hvor mye vi spiste av denne kaken, men det var ikke veldig mye igjen etterpå for å si det slik.

Nøttebunnen under gjør den så god på smak, og isen, med Daimbiter….mmm. En skikkelig deilig kake nå i sommer.

Her er oppskriften.

DAIM-ISKAKE

Bunn

  • 6 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 150 g malte mandler/mandelmel eller malte hasselnøtter
  • 2 ss hvetgemel
  • 1/2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader.

Kle en form a 22-24 med bakepapir.

Skill eggene og hold unna eggeplommene til iskremen.

Ha eggehviter og sukker i en bolle og pisk dette stivt. Bland sammen resten i en skål og fordel dette i den stivpiskede marengsen. Bland det forsiktig sammen og hell massen i formen.

Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 minutter.

Avkjøl bunnen.

Fyll/ Iskrem

  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 pakker dobbel Daim ( Oppskriften var opprinnelig bare 1 men jeg liker MYE sjokolade i)

Hakk opp sjokoladen.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Velger du finkornet sukker vil dette gå lettere. Finkornet sukker finnes i velassorterte dagligvarebutikker.

Pisk fløte og vaniljesukker og bland dette sammen med eggedosisen. Rør til slutt i sjokoladen og hell det hele over bunnen, med bakeringen på. Dryss gjerne litt Daim på toppen.

Sett kaken i sin helhet i fryseren. La den stå i 3 timer.

Ta gjerne kaken ut 20-30 minutter før servering.

TIPS

Om du er glad i kaffe, så kan du ha 1 ts pulverkaffe i eggedosisen for en ekstra ettersmak.

Vinneren av Kitchenaid- konkurransen er Marte Pettersen. Send oss en epost så får du maskinen sendt hjem 🙂

 

Tykke frokostpannekaker

Altså! Pannekaker har blitt en greie i familien den siste tiden. Hver lørdag er det ingen som står opp før de lukter duften av pannekakene mine haha.

Jeg står alltid opp først, og så lager jeg altså pannekaker til hele gjengen.

Når vi er ute på Ostøya så har jeg også begynt å gjøre det. Selvsagt for at mine svigerforeldre skal like meg enda mer, og det ser ut til å fungere 😛 Neida, det var en spøk. Når Erik er i nærheten så er det han som er mest glad i disse.

Barna kan mene de er litt for lite søte, men jeg vil heller gi dem en frokost uten så mye sukker, enn å proppe i dem søte pannekaker med en gang de våkner.

Dessuten skal det være kos i helger, så litt sukker på en pannekake, det er ingen krise!

TYKKE PANNEKAKER

  • stk egg
  • dl hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • 2,5 dl melk
  • litt salt

Skill eggene.

Ha mel, bakepulver og melk i eggeplommene og pisk til en glatt røre.

Stivpisk eggehvitene og fold dem inn i eggeblandingen.

Stek så små til medium pannekaker.

Her hos oss serverer jeg alltid blåbær eller bringebær til! Men det fine med disse er at de kan spises med ost og skinke også. Blir nesten som en lapp 😛

Enjoy ♡

 

Fransk makron i cookies

Jeg klarte ikke dy meg da jeg så flinke Dana fra Danas Bakery lagde disse. Jeg måtte teste dem ut selv, og kastet meg rundt.

Samme dag hadde jeg vært innom Toro og fått noen smaksprøver og bråbestemte meg for å lage deres cookies og legge dem oppå makroner jeg allerede hadde i fryseren.

Dana lagde disse først og det er franske makroner med cookiesdeig oppå. Stekt i ovnen så lenge cookies skal stekes. Makronene skal være feridigstekte og fylte.

Du legger altså makronene ned på platen og deigen over. Så steker du dem.

Slik ser de ut når de kommer ut av ovnen.

 Her er en veldig god oppskrift på makroner:

Franske makroner med bringebærfyll

  • 200 g eggehvite
  • 120 g sukker
  • 260 g mandelmel
  • 340 g melis
  • rosa pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen.

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt.

Farg marengsen rosa. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt. Ha melis og mandelmel i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere 🙂 Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

Bringebærkrem 

  • 4 egg
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1,5 dl bringebærsaft
  • 200 g sukker
  • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.  Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.  Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.  La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.  Avkjøl.

Jeg blandet min bringebærkrem med frosting ( 50/50) men du kan servere dem med kun bringebærkrem i eller du kan piske opp smør og røre smør og bringebærkrem 50/50 sammen.

Det kan være lurt å farge kremen litt rosa slik at kremen ikke er så blass.

CHOCOLATE CHIP COOKIES

  • 50 g usaltet smør
  • 400 g mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 170 g muscovadosukker ( vanlig sukker kan brukes)
  • 5 tvist på Dr. Oetkers vaniljetvister ( eller frø fra en vaniljestang)
  • 85 g mel
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 ts bakepulver

Dette er nok til 12 store cookies.

Smelt smør og ha sjokoladen i .

Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoaldeblandingen.

Rør dette godt til alt er blandet. Sikt så i melet. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.

Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren over makronene.

Stek disse på 170 grader i 10-15 min.

Når de kommer ut skal de være myke og du skal ha en følelse av at de kanskje er litt understekte. Avkjøl på rist 🙂

 

Saftig og enkel sjokoladekake


Denne sjokoladekaken ble utrolig god. Saftig og god smak, og ikke minst utrolig enkel!

Det liker i alle fall jeg å gå inn i helgen med!

SJOKOLADEKAKE

  • 5 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ts salt
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 SS bakekakao
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 3 egg
  • 3 dl skummet kultur eller kefir
  • 125 gr smeltet smør

Alt blandes sammen i en bolle, enten med håndmikser, kjøkkenmaskin eller for hånd.

Denne oppskriften blir til en liten langpanne.

Du kan gjerne doble oppskriften for en stor langpanne. Uansett form, skal den være ca halvfull.

Et tips er : Om du får for mye røre. Lag muffins av resten. Frys ned og ha til senere.

Stekes på 180 grader varmluft, nest nederst i ovnen. 40-50 minutter. Sjekk med kakepinne om den er ferdig.

KREM

Her kan du variere i det uendelige. Vanlig smørkrem fungerer flott. Eggedosiskremen er utrolig nydelig.

Men her er den vi brukte på denne kaken:

250 gram mykt smør

400 gram melis

3 ss melk(eller kaffe)

2 ts vaniljesukker/pasta

Pisk alt dette hvitt.

Smelt 100 gram smør, tilsett 200 gram kokesjokolade.

La dette smelte og rør det klumpfritt.

Fritt valg med sjokladetype. Noen liker mørk, andre lys. Melkesjokolade kan også brukes.

Ha sjokoladeblandingen oppi bollen når den er varm og pisk godt.

Sett i kjøleskap slik at den stivner. Pisk opp igjen og ha på kaken.

Et tips: Sjokoladekake er alltid best når den er romtemperert.

Valget mellom melk eller kaffe har ingenting å si på konsistens. Kun hva du foretrekker.

God helg fine folk!

Klemmer herfra!