Mintgrønn suksessterte

Jeg har «teamet opp» med Dr. Oetker denne høsten og lager fremover en del kaker med ingredienser fra deres hyller.

Dette er en litt trendy vri på den populære suksessterten vi allekjenner og har så kjær. Om du kaller den gulkake,suksessterte eller noe annet, så har det vist seg at akkurat denne kaken er en av Norges mest populære gjennom tidene.

Ved å piske opp en smørkrem og så tilsette eggekrem,vil du få en stiv krem som enkelt kan sprøytes på. Slik får du en annerledes kake med samme overraskende god smak. Et blikkfang på kakebordet. Garantert!

BUNN

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandelmel ( eller malte mandler)
  • 1 ts Dr. Oetker bakepulver

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene helt stive.

Rør i det tørre og bland dette forsiktig i. Ha dette i en form på ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i 25 minutter.

Avkjøl bunnen før du har på krem.

KREM

  • 6 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 ts Vanilla Paste fra Dr. Oetker
  • 170 g smør
  • grønn pastafarge fra Dr.Oetker
  • hvite perler fra Dr.Oetker

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanillapaste i en kjele og rør dette godt sammen. Sett på varmen og la det hele varmes forsiktig opp. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok.

Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge.

Ha i eggekremen  og pisk det godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med en stjerne tip og sprøyt det ut på bunnen.

Pynt med perler.

 

Vårt nye bakeprosjekt!

Det er noen makroner på gang i heimen.

De skal sprayes gull. Ja, du hørte riktig. Det blir gullmakroner på oss.

Minsten satser høyt haha. Han fikk lov til å velge farge og lette gjennom hele esken med farger. Men fant ikk enoe han var skikkelig interessert i.

Jeg trenger noe mer. Noe med glitter, sa han.

Han smilte stort da jeg viste han gullsprayen.

YES!

Den blir det.

Han har laget røren og sprøytet ut brettet selv. Noen er ikke helt runde, men det er ikke lett for en liten barnehånd, å holde sprøytetippen rolig. Slik at alle blir like. 

Likevel må jeg si at jeg er stolt.

Hva det hele skal bli?

Makrontårn.

Kransekaken skal lages til uka.

Det blir magisk.

Prosjektet etter dette blir kake med blomster. Det er på tide at du lærer meg å lage marsipanblomster, kom det ivrig fra en liten 6-åring.

Og egentlig er jeg helt fullstendig enig.

Marsipanblomster må man kunne lage når man går i 1. klasse haha.

Dette ble 45 makroner.

MAKRONER

  • 6 eggehviter
  • 120 g sukker
  • 260 g mandelmel
  • 340 g melis

Bland først melis og mandelmel sammen.

Pisk eggehvite og sukker stivt. Farg marengsen.

Bland i melis og mandelmel blandingen. Rør det hele til en jevn røre og ha røren i en sprøytepose.

Sprøyt ut topper.

La dem tørke i 20-30 min.

Stekes på 150 grader varmluft i 12 minutter.

Vil dere vite alt om vårt prosjekt, følg med her i løpet av uka. Oppskriftene kommer her på bloggen, mens det meste vi gjør kommer på snapchat og Instagram.

Sees senere!

Har nok et dypt innlegg i kveld, til de som liker det 😛

Klemmer!

 

Fotballkake

Annonse  

Jeg har denne høsten «teamet opp med» Dr. Oetker, og skal bake noen kaker med deres produkter. Det vil komme en god del oppskrifter fremover, med litt annerledes vri på.

Her er en morsom vri på den tradisjonelle fotball-bane-kaken.

Ønsker du å lage denne kaken i en langpanneform så er det fullt mulig. Dahar du bare hele denne røren i den  store langpannen,med 10 minutter lengre steketid.

Til denne kaken trenger du fotballkit fra Dr.Oetker. Det finnes i de aller fleste dagligvarebutikker.

Sjokoladekake 

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 1,5 ts Dr.Oetker vaniljesukker
  • 3 ts Dr. Oetker bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Sikt alt det tørre i en bolle.

Når eggedosisen er stiv og fin har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.

Ha så i det smeltede smøret og melken.

Hell røren over i 2 former a 20 cm.

Stek kakene i 20-30 minutter på 180 grader varmluft, midt i ovnen.

La dem avkjøles på rist etterpå. Begge bunnene skal deles i to etter dette.

Mørk sjokoladekrem

  •  4 egg
  • 200 g melis
  • 400 g sjokolade 70 %
  • 200 g smør

Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i sjokoladen. Avkjøl sjokoladeblandingen.

Bland sjokoladen og smøret i eggedosisen og la det hele avkjøles til kremen er stiv nok til å sprøyte ut.

Pynt

Del bunnene i 2,slik at du har 4 like tykke bunner. Ta unna 1/5 av kremen til  sprøyting. Fordel krem på bunnene og dekk kaken med krem.

Sprøyt på topper med stjernetip eller annen tip. I Fotballkitet er det strøssel, 12 fotballer i sukker og melisglasur. Lag derfor 12 topper.

TIPS. Start med å sette et merke  på klokken 12, 3, 6 og 21. Deretter setter du 2 merker mellom hvert merke og sprøyter topper der du har avmerket. Slik blir mellomrommene mellom toppene jevne.

Sett kaken kjølig før du legger på strøssel på kantene. Slik er det lettere å få det på. Ha strøssel i hånden og hold kaken litt skjevt. Dytt på strøssel med hele håndflaten. Strøssel som faller ned kan brukes igjen. Husk  å ha et bakepapir under,slik at du enkelt fanger opp ubrukt strøssel.  Bruk siste rest av strøssel på toppen,mellom de 12 toppene.

Sett til slutt fotballene på. Pynt om ønskelig med hvit glasur oppå. Kaken blir  mer personlig om du bruker den hvite glasuren til å skrive bursdagsbarnets navn. Eller antalll år.

Velbekomme!

 

Double chocolate chip kake

Dette er en deilig chocolate chip cookie kake med en nydelig mørk sjokoladekrem på toppen.

Jeg har valgt å pynte kakestykkene med litt rips, men her kan du spe på med nøtter og karamell eller bringebær om det er en favoritt. Alt passer nesten med sjokolade.

Chocolate chip kakebunn:

  • 180 g smør
  • 4 dl demerarasukker/rørsukker ( dette kan du erstatte med 50% vanlig sukker og 50% brunt sukker)
  • 1 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

Pisk sukker og smør hvitt og ha i eggene.

Bland i det tørre og ha til slutt sjokoladen i. Jeg brukte en pose sjokoladeknapper.

Ha hele deigen i en bakeform kledd med bakepapir. Strørrelsen bør være fra 20-28 cm. Alt avhenger av hvor tykk du ønsker kaken.

Stek kaken på 170 grader i 15 minutter. Følg med, den skal være myk.

Sjokoladekrem:

  • 2 egg
  • 100 g melis
  • 100 g smør
  • 200 g sjokolade

Pisk egg og melis til en luftig eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade. Hell sjokoladeblandingen over i eggedosisen.

La kremen avkjøle seg før du smører den over kaken.

Pynt med bær eller server den som den er.

Siste bildet er Christian på 6 som har tatt. Han har begynt å få lyst til å ta bilder han og. Så da lar jeg han få lov. Vi sliter enda litt med fokus og tyngden på kamera haha. Men vi prøver og det er det viktigste.

Ha en nydelig kveld videre 🙂

 

Kakebordet!

 Sven fikk bestemme hvilke kaker som skulle stå på bordet.

Eneste veto jeg la inn var at det måtte være makroner og vår nye favoritt: Trippel kremkake.  

Fantastiske Ann Kristin Huser stilte opp på noen timers varsel med verdens beste vannbakkels. Den ble en stor favoritt så jeg skal spørre om oppskrift og dele den her 🙂

Den fikk føtter å gå på og det var ikke noe igjen etterpå. Eneste kaken som ble oppspist. Sammen med makronene da 😛 

Jeg lagde marsipankake med jordbær og banan. Og brownies. Sven sin favoritt er altså brownies.

Så ble det en gulkake, farget mintgrønn. Altså suksessterte 🙂 

Franske makroner med sjokolade:

Chocolate chip kake:

Gulrotkake og trippelkake.

Jeg tror vi hadde en halv kake på hver enkelt 😛

Oppskriftene vil følge i egne innlegg, og jeg beklager at det da i kveld vil bli litt mye «spam» her på bloggen. Men det blir mest ryddig at hver kake får sitt eget innlegg, slik at dere kan finne igjen til dem etterpå 🙂

Til slutt hadde vi snickerskake…pfff det ble en del. Glemte nesten den beste haha….

 

Trippel kremkake

Noen kaller den Karmøykake, noen trippel kremkake mens noen kaller den snopekake.

Kjært barn har mange navn og det stemmer så visst med denne kaken. Det finnes sikkert mange forskjellige varianter også. Men her er i alle fall varianten fra min familie.

Min kjære kusine Trine som bakte denne. Den var NYDELIG!

TRIPPEL KREMKAKE

Mandelbunn:

  • 20 g meierismør til langpannen
  • 300 g mandler
  • ½ ts bakepulver
  • 9 stk eggehviter
  • 300 g melis

Kle en langpanne med bakepapir og pensle papiret med det smeltede smøret.

Mal mandlene fint i foodprosessoren og bland bakepulver inn i dette.

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis litt etter litt. Dette skal bli en tykk marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsmassen med slikkepott.

Stek bunnen på 160 grader varmluft midt i ovnen i 40 minutter.

Avkjøl bunnen i langpannen på rist.

Sjokoladekrem:

  •  1½ dl kremfløte
  • 135 g finkornet sukker
  • 200 g Firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert meierismør

Kok kremfløte og sukker  i en kasserolle. Skru ned til lav varme og rør med en slikkepott til sukkeret har løst seg opp.

Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med slikkepotten til all sjokoladen er rørt inn.

Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem.

Avkjøl kremen til romtemperatur.

Eggekrem:

  •  9 stk eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g finkornet sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g romtemperert meierismør

Kok eggeplommer, kremfløte og sukker  opp i en kjele.

Når du ser at dette koker tar du kjelen av varmen.  Tilsett vaniljesukker og rør det hele sammen.

Avkjøl kremen i 30 minutter.

Ha til slutt  meierismør i biter i, og rør til du har en fin og glatt konsistens på kremen.

Avkjøl til romtemperatur.

Hvelv mandelbunnen på et bakebrett og trekk bakepapiret forsiktig av.

Smør sjokoladekremen utover bunnen og sett det hele i kjøl eller i fryseren.

Smør så eggekremen over kaken og kjøl dette også ned.

Et tips nå er å dele bunnen i to, fryse ned begge delene og bruke dem hver for seg. Hver del trenger 1 pk fløtekrem oppå og friske bær.

Bruker du hele anbefales 2 pakker fløtekrem og 6-750 g friske bær. Her har noen jordbær og blåbær, mens andre sper på med annen frisk frukt eller bær.

Husk at når du pisker fløtekremen opp så er det lurt å tilsette litt melis i stedet for sukker. melis har stivelse i seg og gjør at kremen din ikke vil renne så fort. Kremen skal bres utover kaken og det hele skal toppes med bær.

Nam, nam.

Denne skal vi lage til helgen!

Tusen takk til alle dere som har sendt inn oppskrifter. Denne her er en miks av alle som er sendt inn.

Gode klemmer!

 

Verdens beste kake?

Mamma og pappa kom i går!

Gledeshyl og stormende jubel fra barna. De skulle ikke komme før i dag, men så viste det seg at de overrasket oss. Plutselig ringte Annika: Mor står utenfor!

Er det sant? Jippi!

Klemmer og gjensynsglede!

Det er deilig å få mamma og pappa hit.

Med seg hadde mamma, verdens beste kake. Bakt av min vakre kusine Trine. Og jakten på oppskriften er i gang. Den deilige kombinasjonen av nøttebunn, gul krem, sjokoladefyll og friske bær. En vinner!

Sjelden har jeg smakt så god kake, og den ble raskt satt opp som en av kakene til helgens konfirmasjon.

Denne uken blir hektisk, men denne kaken SKAL jeg lage til helgen. Vi blir jo ikke så veldig mange, da familiene våre bor både i Nederland og i nord Norge. Men det blir noen kaker på kakebordet. Det er sikkert.

Konfirmanten ønsker seg sjokoladekake. Søstera har bedt på sine knær om bløtkake, og minsten vil ha makroner haha. Salig blanding.

Men tilbake til denne kaken. Kjenner du den igjen? Har du bakt den selv kanskje?

Den smakte i alle fall fortreffelig og mer enn det. Saftig, frisk, søt og god. Alt i en kake.

Har du oppskriften?

Legg den gjerne igjen i kommentarfeltet, så publiserer jeg den ila morgendagen.

Gode klemmer ♡

 

Cupcakes med bringebær og vaniljekrem

I går hadde jeg en skikkelig maratondag!

Først bakekurs, så filming og til slutt en bursdagsfeiring på Oscarsborg. Takk til alle dere som gjorde kvelden amazing. Barna, jeg og Erik hadde en helt nydelig kveld! Mange gode minner.

Men jeg fikk en god del spørsmål om de rosa cupcakene jeg bakte. Det var en vaniljevariant med vaniljekrem og bringebær. Oppskrift følger nedenunder.

Jeg har brukt tip 1M på rosetten og tip 127 på blomsten.

Når dette er sagt så kan jeg røpe en ting. Noe mange har savnet og det er baking. Det blir mer baking. Jeg kan bare ikke si så mye riktig enda. Følger du meg tett på snap eller Instastory vil du antageligvis få med deg noe av det som skjer.

Om 2 uker skal jeg ha en livesending på facebook hvor jeg røper det som skjer 😛

Tilbake til cupcakes.

VANILJECUPCAKES med bringebær og vaniljekrem

  • 300 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 egg
  • 500 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker eller litt vanillapaste
  • 3 dl melk
  • frosne bringebær
  • 1 pk ferdig vaniljekrem

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under, eller faller sammen etter steking.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør melk inn på slutten.

Når jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen bruker jeg en grind. Den er helt flat.

Fyll i ca 50 gram i hver form og ha i 1-2 frosne bær i hver. Klipp et lite hull på vaniljekrempakken og sprøyt ut en liten «dæsj» i hver form. Trykk spissen litt ned i røren slik at vaniljekremen kommer under overflaten.

Stekes i ca 15-20 minutter på midterste rille på 180 grader.

Pass på!

Kremen finner du oppskrift på her.

Slik ble de jeg sprøytet ut roser med. Tip 127: 

Så sprøytet jeg noen runde. Med tip 1M. Strøsselet er fra USA.

Sorry for alle bildene. Jeg klarte ikke velge.

Litt tekniske problemer på bloggen sist uke, så noen innlegg har hengt igjen. Derfor kommer det noen flere enn normalt i dag 🙂

Klemmer!

 

Cupcakes til bryllup!

Det er den store bryllupshelgen denne helgen!

2 av mine aller nærmeste gifter seg på samme dag. Altså ikke med hverandre. Men på hvert sitt sted.

Så i morgen blir det en travel dag for Erik og meg.

Men før det skal det lages 2 kaker, og over 100 cupcakes.

Her er en liten sneakpeak på den ene. Og jeg elsker fargene. Når noe er rosa haha. Så blir det bra. Den andre bruden skal ha lilla og hvitt og jeg har fått titte inn på låven der alt skal være og det så helt magisk ut. Rett og slett.

Gleder meg vilt.

Jeg skal altså bake store deler av dagen og natten i natt. For å få alt ferskest mulig. Så håper jeg at jeg klarer å holde meg våken i begge bryllupene i morgen haha.

Jeg skal filme en del fra kjøkkenet i dag og vil legge alt på Instastory denne gangen. Så følg meg på instagram.

Gode klemmer!

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

Chocolate Chip Cake

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt så bør du lage deg en hel chocolate chip kake!

Jeg bruker å doble deigen når jeg lager cookies men så hadde jeg litt dårlig tid en dag og tok den andre halvparten av deigen og klasket oppi en bakeform haha.

Resultatet ble verdens mest seige, og deilige kake. Jeg serverte den med iskrem og salt karamell. Men den kan absolutt spises i sin helhet slik den er uten noe til.

Her er i alle fall oppskriften:

  • 225 g smør
  • 5 dl demerarasukker/rørsukker ( dette kan du erstatte med 50% vanlig sukker og 50% brunt sukker)
  • 2 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

Pisk sukker og smør hvitt og ha i eggene.

Bland i det tørre og ha til slutt sjokoladen i. Jeg brukte en pose sjokoladeknapper.

Ha hele deigen i en bakeform kledd med bakepapir. Strørrelsen bør være fra 20-28 cm. Alt avhenger av hvor tykk du ønsker kaken.

Stek kaken på 170 grader i 15 minutter. Følg med, den skal være myk.

Serveres lun 🙂

Her er noen av Cookiesene som jeg lagde samtidig:

Håper dere nyter dagen!

Her går det unna skal jeg si dere….

PS. Om dun ønsker cookies med sjokoladesmak så finner du de HER.

Hele kategorien COOKIES med masse digge oppskrifter finner du via denne linken. 

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no