Eventyrmakroner

Prinsesse eller prins? ENDELIG et strøssel som kan brukes til alle.

Jeg har bare valgt å kalle disse eventyrmakroner, rett og slett fordi de er pyntet med små kroner,som passer til alle. Strøsselfargen er både lilla, blå og rosa. En god miks for en eventyrbursdag.

Når du pynter makroner med strøssel er det viktig at du har på strøssel mens makronen enda er «våt» . Det er derfor  lurt å finne frem strøssel før du sprøyter ut makronene.

TIPS. Trenden nå er å mikse forskjellig type strøssel sammen, slik som Dr. Oetker har gjort i denne miksen. Men vær gjerne kreativ og miks sammen flere typer farget strøssel selv. Dr.Oetker har strøsselmikser med 4 typer, hver med egen åpning. Jeg har mange ganger med hell, samlet alt fra en slik beholder i en skål og brukt dette sammen. Kjempefint!

EVENTYRMAKRONER

  • 220 g melis
  • 120 g mandelmel
  • 100 g eggehvite
  • 25 g finkornet sukker
  • 1 klype salt
  • Litt rødfarge fra Dr.Oetker røde pastafarge
  • 1 pk Strøssel Queen Dr. Oetker

Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.

Ha eggehviten i en bolle og pisk den til den skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.

Farg marengsen rosa.

Vend inn melet og melisen i 3 omganger og rør til massen er flytende.

Sprøyt ut makronene på papir. Dryss med en gang strøssel på slik at disse fester seg på makronen. Du trenger bare drysse på halvparten av makronene. Den nederste makronen trenger strengt tatt ikke strøssel.

La makronene stå og tørke i 30-40 minutter. Stek dem på 150 grader i 12-14 minutter.

SITRONFYLL

  • 1,5 dl sitronsaft
  • raspet skall fra 1 sitron ( kan sløyfes)
  • 120 g sukker
  • 8 eggeplommer
  • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker.

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter.

La sitronkremen avkjøles.

Fyll makronene.

Makroner kan fryses både fylt og uten fyll.

 

Snickerspavlova

Er du glad i snickers? Da vil du digge denne.

Eneste jeg kunne gjort bedre på denne er å ha litt salt karamell på toppen, så skal du lage denne og har god tid, anbefaler jeg deg å lage en salt karamell.

Og mens kaken er i ovnen så lager du sjokoladekremen.

SNICKERSPAVLOVA 

  • 3 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g Ritz
  • 200 g salte peanøtter
  • sjokoladekrem
  • 1 pk fløtekrem

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn Ritzkjeksen og peanøttene og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret.

Stek bunnen på 170 grader i 40 minutter.

La bunnen avkjøle seg og legg på sjokoladekrem og pisk opp krem rett før servering.

Ha peanøtter på toppen.

Sjokoladekrem

  • 4 eggeplommer
  • 200 g melis
  • 250 g sjokolade
  • 150 g smør

Smelt smør i en kjele og ha sjokoladen i. La dette smelte godt og la det avkjøles litt. Pisk opp eggeplommer og melis og ha sjokoladeblandingen i til slutt. Når kremen er helt avkjølt fordeles den på kaken.

Enjoy!

 

Sjokoladepavlova med krem og jordbær

Dette må nok være en av mine favorittkaker gjennom tidene. Jeg elsker sjokolade og jeg elsker jordbær. Selv om jordbær ikke er helt sesong lenger så finner du deilige og søte jordbær i butikken.

Sammen med en krem som sørger for at det ikke blir så søtt blir den sprø bunnen ekstra deilig.

Det som er viktig når du skal lage sjokoaldepavlova er at du smelter sjokoladen og at den ikke er varm når du blander den inn i marengsen. Er sjokoalden for varm kan marengsen på en måte miste luften og falle sammen. En annen ting du bør huske på er at du ikke rører sjokoladen for mye inn. Menge den inn i 2-3 «drag» og så fordele marengsen på bakepapiret.

Rører du for mye så får du ikke de fine stripene som gjør kaken litt lekker.

Om du skjønner haha.

Her er oppskriften:

SJOKOLADEPAVLOVA

  • 3 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smeltet sjokolade
  • 1 pk fløtekrem
  • 1 kurv jordbær

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn smeltet sjokolade og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret. Som forklart ovenfor.

Stek bunnen på 170 grader i 40-45 minutter.

La bunnen avkjøle seg og pisk opp krem rett før servering.

Pynt med bær.

Enjoy

 

Kakebordet!

Til båtfesten lagde jeg 4 kaker og noen makroner. Jeg skulle gjerne laget en suksesskake også, men det var nok altså. Vi var ikke så mange at vi fikk spist opp alle kakene, men restene var deilige de også. I dag tidlig.

Den øverste er snickerskake, så en smashkake, sjokoladepavlova med krem og jordbær, og mørk sjokoladekake med bringebær. Til slutt minstemann sine makroner med sjokoladefyll.

Veldig deilig.

Min favoritt ble sjokoladepavlovaen, men de fleste ville ha oppskriften på snickerskaken.

Mitt tips når du skal bake til større fester så er det greit å ha noen bunner allerede i fryseren. Sukkerbunn, mandelbunn og sjokoladekakebunner er fine å fryse ned. Så når du har fet trenger du bare lage kremene.

Pavlovaen og snickerskaken har samme utgangspunkt, nemlig en marengs, og er laget samtidig. Marengsen ble altså delt i to og peanøtter og ritz ble lagt til i den ene mens smeltet sjokolade bla blandet inn i den andre.

Begge bunnene er stekt samtidig i ovnen.

Dette for å spare tid.

Har du også makroner i fryseren er du klar med 4-5 kaker på 2-3 timer.

Det tok i alle fall ikke mer enn det å lage disse. Annika sto for sjokoladekakene. Hun lagde de på en liten time kvelden før, og minsten lagde jo tidligere i uken makroner.

Pisker du opp kremfløte rett før servering og setter en av gjestene til å legge på bringebær og jordbær så er du klar med et kakebord på rekordtid!

Alle oppskriftene kommer i egne innlegg.

Klemmer herfra.

 

Mintgrønn suksessterte

Jeg har «teamet opp» med Dr. Oetker denne høsten og lager fremover en del kaker med ingredienser fra deres hyller.

Dette er en litt trendy vri på den populære suksessterten vi allekjenner og har så kjær. Om du kaller den gulkake,suksessterte eller noe annet, så har det vist seg at akkurat denne kaken er en av Norges mest populære gjennom tidene.

Ved å piske opp en smørkrem og så tilsette eggekrem,vil du få en stiv krem som enkelt kan sprøytes på. Slik får du en annerledes kake med samme overraskende god smak. Et blikkfang på kakebordet. Garantert!

BUNN

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandelmel ( eller malte mandler)
  • 1 ts Dr. Oetker bakepulver

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene helt stive.

Rør i det tørre og bland dette forsiktig i. Ha dette i en form på ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i 25 minutter.

Avkjøl bunnen før du har på krem.

KREM

  • 6 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 ts Vanilla Paste fra Dr. Oetker
  • 170 g smør
  • grønn pastafarge fra Dr.Oetker
  • hvite perler fra Dr.Oetker

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanillapaste i en kjele og rør dette godt sammen. Sett på varmen og la det hele varmes forsiktig opp. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok.

Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge.

Ha i eggekremen  og pisk det godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med en stjerne tip og sprøyt det ut på bunnen.

Pynt med perler.

 

Vårt nye bakeprosjekt!

Det er noen makroner på gang i heimen.

De skal sprayes gull. Ja, du hørte riktig. Det blir gullmakroner på oss.

Minsten satser høyt haha. Han fikk lov til å velge farge og lette gjennom hele esken med farger. Men fant ikk enoe han var skikkelig interessert i.

Jeg trenger noe mer. Noe med glitter, sa han.

Han smilte stort da jeg viste han gullsprayen.

YES!

Den blir det.

Han har laget røren og sprøytet ut brettet selv. Noen er ikke helt runde, men det er ikke lett for en liten barnehånd, å holde sprøytetippen rolig. Slik at alle blir like. 

Likevel må jeg si at jeg er stolt.

Hva det hele skal bli?

Makrontårn.

Kransekaken skal lages til uka.

Det blir magisk.

Prosjektet etter dette blir kake med blomster. Det er på tide at du lærer meg å lage marsipanblomster, kom det ivrig fra en liten 6-åring.

Og egentlig er jeg helt fullstendig enig.

Marsipanblomster må man kunne lage når man går i 1. klasse haha.

Dette ble 45 makroner.

MAKRONER

  • 6 eggehviter
  • 120 g sukker
  • 260 g mandelmel
  • 340 g melis

Bland først melis og mandelmel sammen.

Pisk eggehvite og sukker stivt. Farg marengsen.

Bland i melis og mandelmel blandingen. Rør det hele til en jevn røre og ha røren i en sprøytepose.

Sprøyt ut topper.

La dem tørke i 20-30 min.

Stekes på 150 grader varmluft i 12 minutter.

Vil dere vite alt om vårt prosjekt, følg med her i løpet av uka. Oppskriftene kommer her på bloggen, mens det meste vi gjør kommer på snapchat og Instagram.

Sees senere!

Har nok et dypt innlegg i kveld, til de som liker det 😛

Klemmer!

 

Fotballkake

Annonse  

Jeg har denne høsten «teamet opp med» Dr. Oetker, og skal bake noen kaker med deres produkter. Det vil komme en god del oppskrifter fremover, med litt annerledes vri på.

Her er en morsom vri på den tradisjonelle fotball-bane-kaken.

Ønsker du å lage denne kaken i en langpanneform så er det fullt mulig. Dahar du bare hele denne røren i den  store langpannen,med 10 minutter lengre steketid.

Til denne kaken trenger du fotballkit fra Dr.Oetker. Det finnes i de aller fleste dagligvarebutikker.

Sjokoladekake 

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 1,5 ts Dr.Oetker vaniljesukker
  • 3 ts Dr. Oetker bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Sikt alt det tørre i en bolle.

Når eggedosisen er stiv og fin har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.

Ha så i det smeltede smøret og melken.

Hell røren over i 2 former a 20 cm.

Stek kakene i 20-30 minutter på 180 grader varmluft, midt i ovnen.

La dem avkjøles på rist etterpå. Begge bunnene skal deles i to etter dette.

Mørk sjokoladekrem

  •  4 egg
  • 200 g melis
  • 400 g sjokolade 70 %
  • 200 g smør

Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i sjokoladen. Avkjøl sjokoladeblandingen.

Bland sjokoladen og smøret i eggedosisen og la det hele avkjøles til kremen er stiv nok til å sprøyte ut.

Pynt

Del bunnene i 2,slik at du har 4 like tykke bunner. Ta unna 1/5 av kremen til  sprøyting. Fordel krem på bunnene og dekk kaken med krem.

Sprøyt på topper med stjernetip eller annen tip. I Fotballkitet er det strøssel, 12 fotballer i sukker og melisglasur. Lag derfor 12 topper.

TIPS. Start med å sette et merke  på klokken 12, 3, 6 og 21. Deretter setter du 2 merker mellom hvert merke og sprøyter topper der du har avmerket. Slik blir mellomrommene mellom toppene jevne.

Sett kaken kjølig før du legger på strøssel på kantene. Slik er det lettere å få det på. Ha strøssel i hånden og hold kaken litt skjevt. Dytt på strøssel med hele håndflaten. Strøssel som faller ned kan brukes igjen. Husk  å ha et bakepapir under,slik at du enkelt fanger opp ubrukt strøssel.  Bruk siste rest av strøssel på toppen,mellom de 12 toppene.

Sett til slutt fotballene på. Pynt om ønskelig med hvit glasur oppå. Kaken blir  mer personlig om du bruker den hvite glasuren til å skrive bursdagsbarnets navn. Eller antalll år.

Velbekomme!

 

Double chocolate chip kake

Dette er en deilig chocolate chip cookie kake med en nydelig mørk sjokoladekrem på toppen.

Jeg har valgt å pynte kakestykkene med litt rips, men her kan du spe på med nøtter og karamell eller bringebær om det er en favoritt. Alt passer nesten med sjokolade.

Chocolate chip kakebunn:

  • 180 g smør
  • 4 dl demerarasukker/rørsukker ( dette kan du erstatte med 50% vanlig sukker og 50% brunt sukker)
  • 1 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

Pisk sukker og smør hvitt og ha i eggene.

Bland i det tørre og ha til slutt sjokoladen i. Jeg brukte en pose sjokoladeknapper.

Ha hele deigen i en bakeform kledd med bakepapir. Strørrelsen bør være fra 20-28 cm. Alt avhenger av hvor tykk du ønsker kaken.

Stek kaken på 170 grader i 15 minutter. Følg med, den skal være myk.

Sjokoladekrem:

  • 2 egg
  • 100 g melis
  • 100 g smør
  • 200 g sjokolade

Pisk egg og melis til en luftig eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade. Hell sjokoladeblandingen over i eggedosisen.

La kremen avkjøle seg før du smører den over kaken.

Pynt med bær eller server den som den er.

Siste bildet er Christian på 6 som har tatt. Han har begynt å få lyst til å ta bilder han og. Så da lar jeg han få lov. Vi sliter enda litt med fokus og tyngden på kamera haha. Men vi prøver og det er det viktigste.

Ha en nydelig kveld videre 🙂

 

Kakebordet!

 Sven fikk bestemme hvilke kaker som skulle stå på bordet.

Eneste veto jeg la inn var at det måtte være makroner og vår nye favoritt: Trippel kremkake.  

Fantastiske Ann Kristin Huser stilte opp på noen timers varsel med verdens beste vannbakkels. Den ble en stor favoritt så jeg skal spørre om oppskrift og dele den her 🙂

Den fikk føtter å gå på og det var ikke noe igjen etterpå. Eneste kaken som ble oppspist. Sammen med makronene da 😛 

Jeg lagde marsipankake med jordbær og banan. Og brownies. Sven sin favoritt er altså brownies.

Så ble det en gulkake, farget mintgrønn. Altså suksessterte 🙂 

Franske makroner med sjokolade:

Chocolate chip kake:

Gulrotkake og trippelkake.

Jeg tror vi hadde en halv kake på hver enkelt 😛

Oppskriftene vil følge i egne innlegg, og jeg beklager at det da i kveld vil bli litt mye «spam» her på bloggen. Men det blir mest ryddig at hver kake får sitt eget innlegg, slik at dere kan finne igjen til dem etterpå 🙂

Til slutt hadde vi snickerskake…pfff det ble en del. Glemte nesten den beste haha….

 

Trippel kremkake

Noen kaller den Karmøykake, noen trippel kremkake mens noen kaller den snopekake.

Kjært barn har mange navn og det stemmer så visst med denne kaken. Det finnes sikkert mange forskjellige varianter også. Men her er i alle fall varianten fra min familie.

Min kjære kusine Trine som bakte denne. Den var NYDELIG!

TRIPPEL KREMKAKE

Mandelbunn:

  • 20 g meierismør til langpannen
  • 300 g mandler
  • ½ ts bakepulver
  • 9 stk eggehviter
  • 300 g melis

Kle en langpanne med bakepapir og pensle papiret med det smeltede smøret.

Mal mandlene fint i foodprosessoren og bland bakepulver inn i dette.

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis litt etter litt. Dette skal bli en tykk marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsmassen med slikkepott.

Stek bunnen på 160 grader varmluft midt i ovnen i 40 minutter.

Avkjøl bunnen i langpannen på rist.

Sjokoladekrem:

  •  1½ dl kremfløte
  • 135 g finkornet sukker
  • 200 g Firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert meierismør

Kok kremfløte og sukker  i en kasserolle. Skru ned til lav varme og rør med en slikkepott til sukkeret har løst seg opp.

Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med slikkepotten til all sjokoladen er rørt inn.

Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem.

Avkjøl kremen til romtemperatur.

Eggekrem:

  •  9 stk eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g finkornet sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g romtemperert meierismør

Kok eggeplommer, kremfløte og sukker  opp i en kjele.

Når du ser at dette koker tar du kjelen av varmen.  Tilsett vaniljesukker og rør det hele sammen.

Avkjøl kremen i 30 minutter.

Ha til slutt  meierismør i biter i, og rør til du har en fin og glatt konsistens på kremen.

Avkjøl til romtemperatur.

Hvelv mandelbunnen på et bakebrett og trekk bakepapiret forsiktig av.

Smør sjokoladekremen utover bunnen og sett det hele i kjøl eller i fryseren.

Smør så eggekremen over kaken og kjøl dette også ned.

Et tips nå er å dele bunnen i to, fryse ned begge delene og bruke dem hver for seg. Hver del trenger 1 pk fløtekrem oppå og friske bær.

Bruker du hele anbefales 2 pakker fløtekrem og 6-750 g friske bær. Her har noen jordbær og blåbær, mens andre sper på med annen frisk frukt eller bær.

Husk at når du pisker fløtekremen opp så er det lurt å tilsette litt melis i stedet for sukker. melis har stivelse i seg og gjør at kremen din ikke vil renne så fort. Kremen skal bres utover kaken og det hele skal toppes med bær.

Nam, nam.

Denne skal vi lage til helgen!

Tusen takk til alle dere som har sendt inn oppskrifter. Denne her er en miks av alle som er sendt inn.

Gode klemmer!