Naturlig skjønnhet

Jeg har siden jeg var liten, vært over gjennomsnittet interessert i hudpleie, sminke og velvære. Jeg husker jeg pleide å ta på meg bestemors stiletthæler og fylte vesken hennes med alt av hudpleieprodukter jeg kunne finne på badet hennes og så måtte alle sitte å høre på meg når jeg skulle leke «home party ala Mary Kay / Oriflame» dame! 😛

Jeg ble tidlig i min karriere Make-up artist og jobbet en stund som dette på bla.a Make up store. Senere utdannet jeg meg til hudpleier og jobbet noen år som hudterapeut i Bergen. Etter at jeg fikk mitt første barn, ble jeg mer og mer opptatt av naturlige og økologiske produkter.

Hvorfor utsette huden vår for unødvendige kjemikalier? Huden er kroppens største organ, og hva man påfører huden,
som kan absorbere opptil 60% av stoffene man påfører, er noe jeg synes vi må bli flinkere til å tenke over. Fordelene med økologisk produkter er mange, når du velger et økologisk produkt har du en rekke garantier på hvordan produktet er fremstilt fra A-Å. Du unngår produkter med billige syntetiske fyllstoffer og du bidrar til å ta vare på miljøet,
naturen og dyrene.

Min vei og lidenskap ble å fremme det naturlige og sunne. Bærekraftig og rettferdig handel altså «fair trade» er noe av det som står høyest i fokus hos meg.

Jeg gleder meg til å få inspirere, med det jeg brenner for, nemlig naturlig skjønnhet og velvære!

Vi sees!

Rine er grunnlegger og driver av bnatural.no som er en nettbutikk med kun naturlige og økologiske skjønnhetsprodukter, i øverste klasse. Rine, er 32 år og utdannet Make-up Artist og Hudpleier. Hver uke vil du finne tips og triks, om skjønnhet og velvære fra Rine her på annebrith.no

 

Spar flere tusen i måneden på mat!

Vi er en familie på fem: mamma, pappa, storebror på fem år, lillestoresøster på tre og lillebror på åtte måneder.

En ganske så vanlig småbarnsfamilie. Vi prøver å spise sunn, variert mat, ha lavt nok ambisjonsnivå til at det går kjapt og utfordre barna nok til at de tør å prøve seg på litt flere smaker og variasjoner.

Ekspertene sier at barn må smake på ny mat 15 ganger for å venne seg til det. Cirka 100 ganger, har vi sagt til våre barn, så har de litt å gå på. Det betyr at hos oss spiser alle den samme maten.

Matbudsjettet vårt?

5.000 kroner i måneden, alt inkludert. Høres det oppnåelig ut?

Her er ti råd som kan spare deg for flere tusen i måneden:

1. Ukeshandling – med handleliste. Den er så klassisk, men helt essensiell. If you fail to plan, you plan to fail, som en klok kvinne sa en gang.

2. Velg butikkene med faste lave priser.

3. Prioriter noen ting du vil bruke litt ekstra på. For oss er det enkelte økologiske produkter. På resten velger du billigste vare.

4. Sjekk alltid kiloprisen! Her kan det være store forskjeller. For eksempel koster vanlig mais fra 17 til 64 kroner kiloen (!)

5. Tenk stort! Har du litt lagringsplass kan det være mye å spare på å kjøpe i kvantum. Hilsen kjelleren full av doruller

6. Om du har tilgang til en lokal grønnsakshandler, kjøp frukt og grønt der. Samme varer, bare billigere.

7. Legg inn noe vegetarisk som en del av ukesmenyen. Sunt, godt og billig!

8. Spar noen ting til helgekosen. For oss er det for eksempel små fruktyoghurter til barna, eller «helgeyoghurt» som kaller det.

9. Opprett egen konto i nettbanken som heter mat, med tilhørende bankkort. Følg opp denne så tett at du alltid vet hvor mye du har igjen.

10. Hvis du går over budsjettet en måned går du inn og ser på hva som har skjedd og lager konkrete tiltak for neste måned. Vi har for eksempel gitt oss selv forbud mot å gjøre småkjøp på søndager.

Forbrukerfrue driver forbrukerfrue.no, er siviløkonom og finansminister i familien som består av tre barn og to voksne. Hun er kjent for kakemodellen, som lærer deg hvordan du kan være en fornuftig forbruker i hverdagen, ta valg som sikrer framtida di og nyte live, drømme og leve generøst underveis! Hver mandag vil du finne en artikkel her fra henne.

 

Et magasin!

Da jeg bestemte meg for å legge ned bloggen, kom ideen om et magasin opp. Jeg visste at annebrith.no var såpass godt besøkt at et magasin for voksne kvinner ville være perfekt.

Denne nye reisen starter jeg sammen med mine partnere. Jeg har 4 nå! Vi 5 gleder oss masse til å dele inspirasjon her.

Det blir baking, interiør, skjønnhet, mote, mat og økonomi.

De gamle oppskriftene vil etterhvert bli pusset opp og lagt ut igjen, mens mange av favorittene du kanskje har savnet de siste ukene, finner du nå i de forskjellige kategoriene.

Tiden er inne for forandring, og sammen med mine partnere, som etterhvert vil få sine egne spalter her inne , er jeg klar til å skape nye muligheter!

Håper akkurat du følger meg og oss på veien!

Kjærlig hilsen Anne Brith

 

Hvilket smør skal jeg bruke?

Smør er smør. Margarin er margarin.

Jeg legger meg ikke bort i hva du bruker, men står det smør i oppskriften så er det ment smør. Men, mange velger å bruke Melange i stedet.

Det er en personlig preferanse jeg ikke skal legge meg bort i. Loff, og gjærbakst hever på en måte bedre om det er margarin i det. Mange bakere har 50% smør, 50% margarin i baksten. For å utnytte de gode bakeegenskapene til margarin.

Når det kommer til kjeks, så anbefaler jeg alltid å bruke smør. Om du ikke skal bake pepperkaker da. Og trenger skikkelig sprø pepperkaker. Kar du noen gang testet å ha litt matfett i en paideig, pepperkakedeig eller andre sprø kjeks? Matfettet er basert på sheafett, kokosolje og rapsolje og tilsvarer begrepet smult.

Det bør du teste ut.

Jeg gjorde det da jeg testet ut paibunner til Hele Norge baker for 1400 år siden. Da fant jeg en knakende digg oppskrift på paibunn altså. Med litt matfett i for sprøhet.

Ukens oppgave er å lage sugarcookies eller pepperkaker og pynte disse.

COOKIES

  • 250 g smør
  • 250 g melis
  • 500 g mel
  • et stort egg eller 2 små

Bland melis og smør i en mikser og pisk det hele hvitt.

Ha i eggene.

Ha i mel og bland dette sammen. Stopp og miks når lat blander seg.

Vil du ha vaniljesmak på tilsetter du 1 ts vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang. Eller om du ønsker sitronsmak så rasper du skallet fr aen sitron. Sjokolade får du ved å tilsette 50 g sjokolade og ta bort 50 g av melet.

Noen mener deigen blir bedre etter 1 time i kjøleskapet. Dette må du nesten selv velge. Jeg gjør det om deigen er for lite fast. Rett og slett fordi jeg da får en bedre deig å jobbe med, som ikke flyter ut under steking.

Hvor lenge du skal steke avhenger av størrelsen på dine cookies.

Men jeg bruker å si stek alt midt i ovnen på 180 grader varmluft og se et sted mellom 6-10 minutter.

Pynt med glasur! Mulig jeg går live når jeg om litt er ferdig med makronene. Stay tuned!

 

Problemer med steking?

Hei vakre mennesker.

Inne på gruppen vår Bakeskole med Anne Brith på facebook, spurte jeg medlemmene: Hva er det du synes er mest vanskelig med baking?

Mange svarte at det var stekingen.

Jeg tenkte det var greit å gi dere noen tips, om akkurat dette:

  1. Jeg steker kun på varmluft. Det gir bedre sirkulasjon og baksten blir jevnere stekt.
  2. Kjenn din ovn, noen har sterke termostater som holder riktig temperatur, mens andre gamle er svakere og holder faktisk ikke riktig temperatur. Dette er jo vesentlig for ditt resultat.
  3. Stek kakene på mindre varme om du føler de sprekker på toppen.
  4. Stek gjærbaksten din godt! På høy temperatur. Helst 220 grader
  5. Ikke overstek kakebunner, da blir de tørre. Dette kan kompenseres med å dynke dem etterpå 🙂
  6. Ikke stol blindt på temperatur i oppskrifter. Det er lov å tenke selv 😛
  7. Under steking bør du holde døren på ovnen igjen. Døren kan åpnes på slutten for å sjekke om kaken er ferdig, men åpner du døren for tidlig kan dette ødelegge kaken din.
  8. Er du usikker på hvor du skal steke kaken, foretrekker jeg å sette den så lavt som mulig. De aller fleste kaker hos meg stekes midt i eller på nest nederste rille. Paier som trenger mer varme under kan jeg sette nederst. Samme med marengs, som jeg absolutt ikke vil ha farge på. Den går nederst.

Dette var noen tips fra meg.

Den kommende uken har jeg lyst til å utfordre deg til å lage marengs.

Her er en knallgod oppskrift!

Klemmer, og med ønske om en god lørdag 🙂

 

Perfekte cookies

Jeg får så ofte spørsmål om hvordan de beste cookies skal lages, og hvordan de skal oppbevares.

Mange lurer på om de kan fryses. Altså alt kan fryses, det er prosessen med å tine ting som gjør at ting ikke egner seg så godt. Jeg har ikke fryst cookies da de har 3-4 uker holdbarhet. Og dermed kan bakes, pyntes og legges bort til den store dagen.

Det er jo som regel festdager vi lager disse til.

Bryllup, dåp og lignende.

COOKIES

  • 250 g smør
  • 250 g melis
  • 500 g mel
  • et stort egg eller 2 små

Bland melis og smør i en mikser og pisk det hele hvitt.

Ha i eggene.

Ha i mel og bland dette sammen. Stopp og miks når lat blander seg.

Vil du ha vaniljesmak på tilsetter du 1 ts vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang. Eller om du ønsker sitronsmak så rasper du skallet fr aen sitron. Sjokolade får du ved å tilsette 50 g sjokolade og ta bort 50 g av melet.

Noen mener deigen blir bedre etter 1 time i kjøleskapet. Dette må du nesten selv velge. Jeg gjør det om deigen er for lite fast. Rett og slett fordi jeg da får en bedre deig å jobbe med, som ikke flyter ut under steking.

Hvor lenge du skal steke avhenger av størrelsen på dine cookies.

Men jeg bruker å si stek alt midt i ovnen på 180 grader varmluft og se et sted mellom 6-10 minutter.

Dette er den beste oppskriften. Jeg bruker den alltid <3

Kommer med oppskrift på glasur også 🙂

Klemmer.

 

BAKESKOLE

Hei vakringer!

Denne spalten, som jeg har valgt å kalle BAKESKOLEN er for deg som absolutt ikke kan bake. For deg som er helt fersk og absolutt helt ny på baking.

Du som kanskje ikke engang har en kjøkkenmaskin, men som innerst inne har lyst til å lære deg å bake.

Kanskje har du prøvd å bake en kake, men ikke fått det til.

Vi startet helt på 0 her. Og det blir et helt annet fokus. Jeg tenkte vi skulle prøve å bake en ting ila hver uke, slik at vi tester, prøver og feiler. Er du på facebook så kan du bli med i gruppen BAKESKOLE

Der finner du alltid ukens oppgave, men du må ikke melde deg inn der. Heng på her hver lørdag klokken 8.00. Hver lørdag frem til jul kommer det en ny utfordring.

Det første jeg tenkte var snedig var å holde dette på et slikt nivå, at også de uten kjøkkenmaskin kunne klare det. SÅ de første ukene skal vi klare oss uten piskeris og mikser.

Det letteste er jo når vi kan blande ingrediensene for hånd, sant?

Jeg skal dele en del katastrofer med dere også, og sammen kanskje vi lærer noe underveis? Kanskje du etterhvert tør å ønsker deg en mikser eller kjøkkenmaskin?

Og vet dere. Noen ganger kan vi ty til en posekake. Det er ikke verdens undergang. En posekake kan pimpes opp, og jeg skal dele litt med dere hvordan. man er ikke en bedre person enn alle andre fordi man lager alt fra bunn. Det finnes ikke en liste hvor vi blir bedømt på hvor flinke vi er til å unngå en pose innimellom.

Ukens oppgave er å lage en brownies. Du bør fylle den med noe du selv digger. Nøtter, frysetørket bringebær ( står i butikken ved iskremsausen og strøssel til is) sjokolade, karameller eller smågodt.

Inne på facebookgruppen så kan vi dele bilder med hverandre i album.

Her har du noen tips

BOWNIES

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)

Smelt smør i en kjele og ha i sjokoalden ( biter)  Dette skal ikke bli for varmt.

Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en rund form a 20 cm.

Hell røren i formen og ha i det du ønsker å ha i 🙂

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

NÅR DU HANDLER:

Husk at det står 70% på sjokoladen. Bruke meierismør i denne oppskriften, og egg som er str M/L.

Vi skal snakke litt om det å lære og lese oppskrifter neste lørdag.

Gode klemmer herfra!

 

Julekaker i oktober ❤

«You better watch out, You better not cry, Better not pout, I’m telling you why: Santa Claus is coming to town…»

Selv om dette føles langt unna så skal jeg fortelle dere at jeg faktisk starter nesten helg med forberedelsene. For om jeg ikke gjør det kommer jeg aldri i mål. Og jeg ELSKER julen, og alt som har med jul å gjøre. Og da jeg så den første julekalenderen i butikken i går tenkte jeg bare: YES!

Jeg elsker det!

Selv om det enda ikke har vært Halloween så er det greit for meg at julen kommer i butikkene altså. Og dette året skal jeg være ferdig allerede 1. desember.

Vi hadde et møte denne uken rundt mine juleforberedelser, som i år mulig skal følges mer tettere på enn noensinne, og jeg fikk akutt julestemning.

Derfor blir det små drypp frem mot jul her på bloggen allerede fra neste uke!

Det er jo så mye som vi kan lage allerede nå? Bestille, forberede osv. Bare tenk på julekalenderen til barna. Hvilken skal vi velge? Jeg husker et år at mine kusiner fikk en kalender av brukte ting fra faren. Han hadde pakket inn 24 brukte gjenstander. Leker, lapper, tegninger osv, fra de siste årene. Jentene lo så de grein hver dag og hadde aldri etter den julen lyst på annen kalender enn en sånn morsom kalender. Kostet kr. 0.-

Jo, mer kreative vi er jo mer gøy får vi det.

I Nederland har de en tradisjon at de plukker en i familien de skal gi gave til ( det blir fordelt anonymt). Gaven skal lages selv, for hånd, og det skal følge med et dikt. På selve julaften får alle da en hjemmelaget gave, med et dikt, og hver person må da gjette hvem som har laget gaven.

Hurra for slike alternativer.

Jeg skal pynte hele huset med pepperkaker, så jeg begynner allerede med dem neste helg. De skal jo dekoreres og tørkes. Juletreet i år skal også få fine pepperkaker på.

Mine 7 slag er som regel:

  1. Sara Bernard
  2. Kransekake
  3. Suksessmakroner
  4. Troikabiter
  5. Berlinerkranser
  6. Smultringer
  7. Ristopper

Men det er jo mange flere deilige ting å lage. Vi blir vel aldri ferdige haha. Og etter jul er vi nødt til å spise ris og drikke vann fordi vi ikke har råd til annet 😛

Hvilke 7 slag lager du?

Kom gjerne med tips altså 😛

Gode klemmer herfra!

Følg meg gjerne på FacebookInstagram eller snapchat: annebrith.no, eller følg min nye YouTube-kanal ❤ 

 

Vannbakkels

 Vi fikk en kringle til konfirmasjonen til Sven. Det var flinke Ann Kristin som lagde den.

Helt siden konfirmasjonen har Erik mast om at jeg skulle lage vannbakkels 😛 Så jeg fikk en oppskrift i går som stammer fra en flink konditor.

De aller fleste kutter vannbakkelsen eller kringlen som lages i to og fyller den. Men man kan godt bare spise den med melisglasur oppå. Det er vel så godt.

Jeg valgte å lage rosetter, og brukte tip 2D på den.

Oppskriften er som følger.

Vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvtemel
  • 4 egg ( jeg brukte bare 3 store str L)

Kok opp vann og smør i en kjele. Husk at dette skal koke kraftig. Ha i melet og rør dette sammen.

La kjelen stå på varmen når du rører i melet, men trekk den unna varmen så fort du ser at melet samler seg med resten og massen slipper taket i bollen.

Dra da kjelen fra varmen og ha i et egg.

Jeg bruker etter det første egget å ha hele deigen i kjøkkenmaskinen. Med grinden pisker jeg inn egg nummer to.

Så bytter jeg til ballongvispen og pisker inn det siste egget. Har du små egg som veier 50 gram så bør du bruke 4.

Men hos meg var det perfekt konsistens på deigen etter 3 egg. Her er det mange som gjør feil.

Sprøyt ut rosetter eller lag en kringle av det hele.

Stek vannbakkelsen på 180 grader i 45 minutter. Når det har gått 45 minutter slår du av ovnen og lar alt stå inni i 30 minutter til. Dette gjør at vannbakkelsen din ikke faller sammen.

Ha is, vaniljekrem eller annen godis inni og pynt med melisglasur eller annet.

Enjoy!

 

Lyseblå hjertekjeks

Fine dere ♡

Her er da endelig oppskriften på deilige kjeks. Eller det vi i bakeverden kaller «sugarcookies».

Det har gått i ett denne uken også, og i dag har jeg og barna igjen blitt filmet 😛 Mer om det i et eget innlegg. Men jeg må bare si at jeg er så takknemlig for alt det flotte som nå skjer.

Disse to siste ukene kan nesten beskrives som de beste i mitt liv. Det er helt uvirkelig, og jeg kan selvsagt ikke si hva som har skjedd, men dere vil merke en forskjell tror jeg. Det er jo vanskelig å skjule alt man holder på med når man lever av å dele hverdagen. Eneste øyeblikkene som har vært større enn de siste ukene er da barna ble født.

Og jeg har mer enn en gang sittet i bilen og grått. Av ren glede.

Livet altså.

Men nå til noe annet, nemlig cookies. Hvor mange det blir av deigen er jo avhengig av hvor store utstikkere du har. Så de som spør meg antall cookies på en oppskrift må jeg beklage om jeg flirer litt, for det er nesten umulig å si.

Samtidig når de er ferdige i ovnen. Du må følge med fra 5-6 minutter. Sett ovnen på 180 grader varmluft og stek dem i midten. Så er du «good to go».

SUGARCOOKIES – Basisoppskrift

  • 500 g smør
  • 500 g melis
  • vaniljesukker eller vanilla paste
  • 1 kg hvetemel
  • 2 egg

Pisk smør og melis hvitt med grinden. Ha i vanilje og mel, og la det hele samle seg, mens du har maskinen på lav hastighet.

Pisk eggene i en bolle og ha i eggene.

Samle alt og sna det sammen på benken.

La deigen avkjøle seg i 20-30 minnutter og stikk ut former.

Stekes på 180 grader varmluft i 5-9 minutter. Alt avhengig av hvor store du har laget dem 🙂 De skal ikke bli brune 🙂

Pynt med glasur og strøssel.

Enjoy! ♡

Gode klemmer ♡