Sjokket!

Det er over 2 måneder siden nå.

Det var et stort sjokk for meg. Enda klarer jeg ikke forstå. Men jeg har skjønt at jeg må akseptere at ting ble som de ble og at jeg må komme meg videre.

Etter mange uker begynte mine venner å fortelle meg at jeg måtte komme meg ut. Du må få en ny inn i livet ditt slik at du glemmer. Hva om jeg ikke ønsker å glemme? Bare gi det hele en plass. En fin plass. Tross tankene om at alt var basert på løgn.

Når du er i sjokk begynner du å tvile på så mye. tanker som: Hva var virkelig? Hva var ekte? Selv om tankene langtfra er reelle, så tenker man det verste fordi man selv leter etter svar. Men det hjelper lite.

Mange ville begynt å analysere hva som gikk galt, eller når det gikk galt. For sånt skjer jo ikke bare over natten. Det kommer en følelse snikende, som sier: Hei, dette kjennes ikke riktig. Og den følelsen kommer som regel lenge, lenge før man setter en strek.

It takes two to tango.

Et forhold må pleies av to. Det må vannes og stelles.

Jeg husker jeg alltid sa: Det er alltid en som elsker mest.

Slik ser jeg på forhold fremdeles, og det har jeg gjort helt siden mitt første forhold. En elsker mest, enten om det er i en periode eller hele tiden. Det er alltid en som elsker «mest». Jeg mener i alle fall det. Og for å prøve å forklare deg som kanskje ikke forstår hva jeg mener så tror jeg at kjærligheten næres av den ene mer enn av den andre. En legger inn mer «aksjer» enn den andre.

Forhåpentligvis i et balansert forhold så gis næringen om hverandre. Slik at det blir en slags balansegang. Men skjer ikke dette, og balansen bikker over, så er det selvsagt et faretegn for forholdet.

Jeg ville alltid være den som elsket mest. Jeg vet ikke hvorfor. Kan det være noe inni meg som gjør at jeg liker å være den personen?

Å finne ut at man ikke er kompatible er så tungt.

Jeg visste det innerst inne allerede før sommeren. Men jeg lyttet ikke til min indre stemme.

Jeg hadde kanskje ikke forventet å få så mange spørsmål om dette på premierefesten til 4 stjerners middag, sist torsdag. At alle journalistene kun ville vite om hvordan det gikk etter bruddet, var jeg ikke forberedt på. Men jeg svarte så godt og ærlig jeg kunne. Det har vært en tung tid.

Å snakke om det gjorde også at spørsmålene fra dere dukket opp igjen. Og at marerittene startet på. Men som alt annet i livet er dette en prosess. Jeg stoler på at jeg kommer styrket ut av den.

Gode klemmer!

 

Hatet i kommentarfeltet

Når jeg ser på dette bildet så ser jeg meg selv. Slik jeg er når jeg er lykkelig.

Det har jeg vært stort sett hver eneste dag. I alle fall litt. Skjønner du? Det er ingen som er lykkelige 100% av tiden, men noen lykkelige øyeblikk kan man finne hver eneste dag.

Men jeg har begynt å bli litt usikker på meg selv. Kan jeg ha på meg dette? Kan jeg ha langt hår, sminke meg slik?

For hver eneste gang jeg legger ut et bilde av meg selv, hvor jeg ikke ser ut som en «gammel kjerring» så kommer kommentarene.

Du som mamma bør ikke ha på deg det der. Du bør ikke sminke deg sånn. Håret ditt er flisete og jeg har helt klart ikke de riktige buksene på meg for en 4 barnsmor.

Altså jeg har ikke tall på kommentarene som kommer på mitt utseende. Hver eneste dag.

Nå er det faktisk nok.

Jeg leste at Nettavisen stenger sitt kommentarfelt for godt. Og vet dere. Det gjør faktisk jeg også. Gamle kommentarer ligger på bloggen, men i fremtiden så må dere faktisk legge igjen en kommentar på facebook.

Jeg orker faktisk ikke sitte og ta vare på ip adresser og stygge hatmeldinger, for så å lagre dem i mapper i tilfelle det kommer flere fra samme person.

Jeg har sagt ifra til min tekniker at han stenger ned alt, og det er bekreftet.

Vi må innse at i 2019 står ikke folk for sine meningen mer. Det er en stor andel der ute, beklageligvis, som ikke tør å vise sitt sanne ansikt. Det har blitt et samfunnsproblem. Og jeg spår at det vi opplever i 2019 bare er dråpen. Det blir verre og verre.

Jeg velger å gå bort fra den forferdelige og usunne diskusjonen. Praten som ikke fører noe godt med seg. Jeg har prøvd. SÅ mye forskjellig. La kritikere få spalteplass, la dem få svar, lytte og reagere, men til ingen nytte.

Det har vært helt for jævlig.

Anonyme blogger popper opp i samfunnet og vi sluker det for god fisk. Mange fryder seg og henger seg på. Hauser opp stemningen eller bare står og ser på. Jeg synes det er hjerterått.

Jeg vil aldri forstå det.

Jeg så en dokumentar om en jente i dag. Hun filmet seg selv på slutten av livet sitt. Hun visste hun skulle dø, men sa noen sterke ord: Velg livet. Velg gleden og velg kjærligheten.

Se på fredagen som en mulighet til å sitte sammen med barna og nyte taco. Gled deg over snøen som har festet seg til ruten i et vakkert mønster. Se på elven som presser seg gjennom de frosne flakene og nyt den første vårblomsten, som snart skal sprette opp gjennom myk, og kanskje litt råtten snø.

Lyset er snart tilbake dere. Se ut, har du en himmel som er like blå som min? Jeg vet ikke hvor du sitter, men jeg tenker at du som meg helt sikkert ønsker å kjenne på gleden, og kjærligheten? Puste inn livets lykkelige øyeblikk, som en rus. Ruset på livet.

Jeg puster inn det gode faktisk. Jeg kjenner meg lettet.

Lettet for å ha tatt viktige avgjørelser for meg og mine barn.

Ingen skal noen sinne, noe mer, få hate eller true meg og mine barn i kommentarfeltet. Hatet smuldres på denne måten bort. Og jeg håper at det om noen uker vil gjenoppstå en ny glede her. En ny giv og en ny kjærlighet.

Jeg gleder meg!

Ha en nydelig lørdag vakringer!

 

Styrketrening på «kontoret»

Annonse / LiveGym

For å komme meg i form har jeg altså lastet ned appen LiveGym.

Hva er LiveGym.no?

Livegym.no er Norges største nettbaserte treningssenter. Altså en app, som du laster ned, der du får en fullstendig tjeneste med trening og kosthold. Det er billig og tidsbesparende.

Dropp å bli støttemedlem på dyrt treningssenter eller betal masse for en matplan!  Du får alt på LiveGym til 50,-/mnd!

Jeg har altså begynt å teste dette ut, og skal oppdatere dere på hvordan dette går.

Et av treningsprogrammene inne i appen heter: Styrke på kontoret. Mitt «kontor»er jo på kjøkkenet. Så da fant jeg like gjerne ut at jeg kunne ta en økt og se hvordan det fungerte.

Videoene i appen er meget tydelige og du får lett med deg hvordan ting skal gjøres.

Finn frem noe du har som kan gi litt «motvekt», sa Camilla. Instruktøren på denne timen heter altså Camilla. Jeg fant frem to pakker mel. Perfekt til styrketrening.

Jeg fulgte videoen og vips var timen over.

Hver dag er det nye treningstimer du kan følge.

Er du medlem på livegym.no får du også tilgang på www.live-gymskole.no som er nettbasert trenings for barn.

Dette er noe vi skal sjekke ut i januar.

Det jeg gleder meg mest til er å få litt inspirasjon på matfronten. Matplaner kombinert med trening hjemme.

Slik ser altså appen ut.

Videoene er veldig tydelige! Og det var så gøy å teste ut. Perfekt å gjøre hjemme også!

 In action:  

Jeg var så godt humør etter treningen. Og så stolt av meg selv over at jeg faktisk allerede i 2019 har fått unna hele 3 treninger. Alle hjemme.

Appen kan du laste ned HER.

Gi gjerne lyd om du laster ned og kom med oppdateringer på hvordan det går med deg. Jeg gleder meg masse til å trene med LiveGym.no!

Vi snakkes fininger!

 

Godt nytt år!

Godt nytt år fine du.

Jeg håper du har kost deg i julen og at nyttårsfeiringen ble slik som du ønsket?

I år har jeg kun en ting jeg skal gjøre bedre enn i fjor. Jeg har satt meg et nokså hårete mål. Det har ikke noe med jobb å gjøre. Kun med medmenneskelige relasjoner.

I hele 2019 kommer jeg ikke til å gjøre rom for nye mennesker i min nærmeste krets.

Jeg har i så mange år vært så raus, gitt av meg selv, delt med andre og stilt opp for så mange «nye» mennesker at det nesten tok livet av meg på slutten av 2018.

Jeg har hatt noen uker de siste ukene hvor jeg har gått gjennom alle hendelser og fått dem på avstand. Mange av dere har skjønt noe av det som har foregått i kulossene, men først nå er jeg klar for å åpne meg.

I 2019 blir det ikke plass til nye nære relasjoner. Jeg skal bruke tid på de vakre menneskene jeg har i livet mitt og har hatt der i flere år. De skal jeg pleie og kose meg med. Du verden så mange fine mennesker man har i livet sitt om man virkelig begynner å ta seg tid til å se etter.

Jeg har lært en noskå tøff lekse. Men det var veldig lærerikt og viktig for meg. Uten erfaringene fra 2018, som forøvrig var et nokså stort drittår, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

Jeg ser verden på en helt ny måte.

Så takk til mine beste venner som støttet meg gjennom et av mine aller verste år noensinne, og særlig takk til dere som har støttet meg i sosiale medier. Jeg elsker hver og en av dere. Lærdommen blir at vi skal være forsiktige med hvem vi deler våre hemmeligheter med.

Det beste med 2019 kom inn på mail rett før julefeiringen startet og i dag signerte jeg kontrakten. Ydmyk, stolt og litt rørt, ser jeg frem mot et år som skal bli totalt annerledes enn noen andre år, med bloggen. Livet skal snus. Rett og slett. Og jeg er så takknemlig for denne muligheten.

Håper dere har en fin start på det nye året.

Klemmer!

 

Trening hjemme i stua!

Annonse / Livegym.no

Julen er snart over og jeg har bestemt meg for å bli litt sterkere i 2019. Målet er å trene oftere og mer effektivt. Jeg har rett og slett lyst til å komme i form igjen, og jeg har lyst til å bli bedre med hensyn til kostholdet mitt.

Som mamma til 4 barn er det langtfra hver uke at jeg kommer meg på treningssenteret her på Sørumsand. Og ofte blir middagene litt raske, fordi vi haster fra den ene treningen til et av barna til en annen.

Jeg har nå bestemt meg for å teste ut appen LiveGym.no

Hva er LiveGym.no?

Livegym.no er Norges største nettbaserte treningssenter. Altså en app, som du laster ned, der du får en fullstendig tjeneste med trening og kosthold. Det er billig og tidsbesparende.

Dropp å bli støttemedlem på dyrt treningssenter eller betal masse for en matplan!  Du får alt på livegym til 50,-/mnd!

Jeg skal altså teste dette ut de neste 6 ukene og oppdatere dere jevnlig.

Slik ser nettsiden ut:

Etter å ha registrert meg, lastet jeg ned appen og satte i gang. Det var utrolig enkelt. I dag valgte jeg rumpeprogrammet. 😛

Hver dag er det nye treningstimer du kan følge.

Er du medlem på livegym.no får du også tilgang på www.live-gymskole.no som er nettbasert trenings for barn.

Dette er noe vi skal sjekke ut i januar.

Det jeg gleder meg mest til er å få litt inspirasjon på matfronten. Matplaner kombinert med trening hjemme.

Perfekt for meg.

 Slik ser det altså ut på appen og jeg gleder meg masse til de neste ukene.  

Appen kan du laste ned HER.

Gi gjerne lyd om du laster ned og kom med oppdateringer på hvordan det går med deg. Jeg gleder meg masse til å trene med LiveGym.no!

Ha en nydelig kveld videre!

Klemmer!

 

God Jul

God Jul til alle store og små!

Fra oss, til dere.

I år har vi hatt mange fine opplevelser med dere. Men de fleste har vært delt mellom oss på bildet. Vi har satt noen nye rekorder sammen.

2 på ungdomsskolen og en ny på barneskolen. 4 sekker. Forskjellige utfordringer, men alltid tatt på strak arm. Enten det har vært trening eller skolearbeid.

Uten pappaen til minstemann hadde dette året ikke blitt så bra. Han har stilt opp 100%, og vi har byttet dager, uker og byttet tilbake igjen. Dette for å tilpasse hverandres timeplan, som stadig forandrer seg.

Gull og sølv i NM, gull i EM. Gode karakterer på skolen og gode gjerninger på løpende bånd.

Men det viktigste vi har lært i år er å se de vi møter for de verdiene de har. Ikke slik vi ser dem, med ytre forskjeller. Fordommer bekjempes med kunnskap, toleranse og åpenhet. Derfor diskuterer vi alt her hjemme. Og alle meninger er det lov å ytre.

Hvorfor elsker vi innvandrere? Og hvorfor «hater» noen dem? Hvilken side vil vi stå på? Og hva gjør vi når noen mobbes? Hva er riktig og hva er galt? Hva om alle tør å bruke stemmen sin? Hva vil skje da? Vi har diskutert situasjoner som kan oppstå, slik at vi alltid er forberedt og kan handle, der andre kanskje forblir passive.

Julen er magisk, og den magien skal vi tro på.

Tross det vi har lagt bak oss.

Se julen gjennom barnas øyne. Kanskje du ser noe nytt.

Med ønske om en fredfull jul til deg. Vær forsiktig med dine ord, de kan såre mer enn du aner. En spiker slått inn i en planke vil alltid etterlate seg et hull. Et merke for livet.

Vær sannferdig og gi av deg selv.

Så håper jeg at akkurat du får den julen du ønsker deg.

Kjærlig hilsen Anne Brith & barna.

 

Jeg må fortelle dere noe:

Inneholder reklame / Skjerf som var i giveaway fra Onarheim

Fine dere.

De siste 2 månedene har vært skikkelig humpete.

Det har skjedd ting som jeg aldri i min villeste fantasi trodde kom til å skje. Opplevelser som er helt ut av en annen verden. Som tatt fra en film. Det er så utrolig at jeg ikke tror det selv.

Da jeg var hos politiet nå på mandag, for å anmelde siste trussel måtte jeg si rett ut at jeg faktisk hadde vanskeligheter med å tro alt som skjer selv. Heldigvis har jeg nå fått meg en knallflink advokat, og er jeg knyttet opp til hele tre forskjellige advokater. Hver og en ekspert på sine områder.

Dette skulle jeg selvsagt gjort mye tidligere. Men man håper jo at ting alltid løser seg.

Er det en ting jeg har lært i 2018 så er det at silkehanskene fra og med nå er av. Vi var midt i innspilling til siste YouTube videoer til julekalender da den siste trusselen kom. Den dagen klarte jeg ikke jobbe mer. Og har faktisk ikke klart å gjøre noe siden den dagen. YouTube blir først oppdatert fra januar igjen. Dessverre.

Jeg skal nå samle litt krefter, og konsentrere meg om barna og julen.

NM i cheer er ikke langt unna og selv om superjenta i huset ikke skal til VM, så er det mange flotte opplevelser i vente for henne i fremtiden. Hun trener iherdig og har mange sjanser å komme på Team Norway i fremtiden. Hun er en av veldig få jenter som kan skru, og øver på stille skru nå. Det blir trening i hele julen på henne, for hun og gruppen skal få stille som egen gruppe på Winteropen, og det er stort. Så ingen av oss legger oss ned og gråter over at et delmål ikke ble nådd. Her heier vi på alle som kom med og viser er skikkelig fair sportsånd. Hun var allerede i hallen i går, utenom treningstiden og fikk trent litt.

Husk at når man trener på et slikt nivå som de gjør så er man også mentalt nokså sterk. Elitenivå i den sporten er ikke for hvemsomhelst og de har mye mental trening ved siden av all trening. Så vær snill og ikke legg meningene eller synsingene deres over på oss som en sannhet, og vær snill og ikke diskuter barna mine nedlatende på nett. Det er lite passende.

Nå blir det å logge litt av. Summe seg, og tenke på hvordan 2019 skal oppleves.

Noen av mine venninner har bedt meg om å tørre og treffe andre. Bare komme seg ut, være med flere med et åpent sinn. Og jeg kjenner at det kanskje er på tide å gjøre akkurat det. Gå ut, føle litt på det å møte andre. Kanskje si ja til en date?

Jeg skal i alle fall logge litt av nå.

Vi har tatt et bilde sammen til julekortet vårt. Det skal dere få se før vi ønsker dere en god jul.

Kos dere masse i dag og tenk litt på at det ikke er gavene som gjør julen perfekt.

Det er menneskene rundt deg.

Et tips på veien er følgende . Ikke alle forhold varer livet ut. Noen avsluttes heller ikke i vennskap. Det er faktisk noe man må tenke på når siste ord er sagt. Eiendeler og hemmeligheter blir spredd for alle vinder , fortere enn du aner. Ikke gjør feilen å tro at alt ordner seg til slutt. Noen ganger gjør det faktisk ikke det.

Og en siste ting: Litt om det å stole på noen 100%. Kan du med hånden på hjertet si at det finnes en person du kan dele dine innerste tanker med, uten å være redd for at det kommer ut? Hva hvis dere krangler eller ryker uklare? Kan du stole på vedkommende da? Hvis du tenker : ja, det kan jeg. Da er du heldig.

Ikke alle er like heldige. Så mitt råd er: Tenk deg nøye om før du åpner hjertet ditt!

Klemmer herfra!

 

Vinner giveaway

Annonse Coolstuff

Årets julegave? Ikke vet jeg, men en heldig vinner er i alle fall trukket.

Det ble Ingfrid Birkeland!

Tar du kontakt på salg@annebrith.no og sender over din adresse, så får vi sendt over dette til deg <3

Klemmer!

 

Endelig en ny dag

Som jeg har skrevet de siste ukene.

Mange tanker, men kun for meg å lese. Det har vært utrolig deilig.

Mitt fristed.

Skrive fra meg alt. Absolutt alt.

Og nå, er det snart jul, og rolige dager. Og så nytt år. Det må jo starte bra?

I dag var første dagen på lenge at jeg følte meg skikkelig glad. Jeg våknet med et smil om munnen. Hadde lagt meg med et smil om munnen og. Så det var ikke så vanskelig. Så gripe etter mobilen og bare kjenne en ny glede.

Endelig.

Litt glede i hverdagen.

Etterlengtet.

Det kommer alltid en ny dag og en ny vår. Selv om våren er langt unna så er solen så fin nå, og lyset så herlig. Og det minner meg litt om nytt håp.

Det er alltid håp. Selv om dagen er mørk og tankene dystre, så kommer håpet en dag. Og det er deilig å føle på.

Jeg er så glad for at jeg har brukt tid, og skal bruke tid. Januar kommer med verdens beste prosjekt. Og jeg føler det er så riktig for meg. Endelig, og så riktig.

Og alt jeg ikke kan gjøre noe med, eller forandre må jeg legge bak meg.

Jeg sendte en melding til en god venninne og skrev. Jeg er klar. Fredag henter vi tingene mine! Og det var godt å få bare bestemt seg for at nå, nå vil jeg ha tilbake klær, kakefat og alt av videoutstyret mitt. Ingen grunn til at det ligger et sted, som i hodet mitt holder meg tilbake. Ferdig!

Forrige uke tok vi bilde til julekortet vi skal sende ut. Det ble så koselig. Alle med julegenser på og god julestemning.

Håper

 

Vinner giveaway

Annonse / Amundsen Spesial

Da har vinner av giveaway blitt trukket.

Altså giveaway på denne flotte spiselige gaven fra Amundsen Spesial. Og vinneren er: Anne Marie Tvenge.

Kan du kontakte meg på post@annebrith.no

Så setter vi deg i kontakt med Amundsen 🙂