Hvem har retten på vennene?

Jeg får ufattelig mange fine tilbakemeldinger fra dere om dagen. Jeg setter pris på hver eneste en.

Dere spør mye, men jeg har ikke så veldig mange svar å gi dere. Mange mener jeg skal holde kjeft å skrive om alt annet enn det jeg føler. Og jeg skjønner jo at noen ikke liker at jeg skriver om mine følelser. Men jeg tenker at om du ikke liker det jeg skriver, så er det jo bare å slutte og klikke seg inn her ;P

Jeg har alltid delt mine tanker rundt det jeg opplever. Hvor sårt det enn er. Jeg deler mine oppturer, som er mange, men også mine nedturer.

Det er mange tanker som kommer opp i hodet når man har brutt med den man elsker mest. Ikke bare er det alle festlighetene som er planlagt i lang tid fremover. Men også julen. Vi hadde jo klare ideer om hvordan den skulle være. I lang tid fremover vil det alltid mangle en. Det er et tap, en sorg, og i hodet mitt en slags traume, jeg må jobbe meg gjennom.

Mange av dere har spurt: Hvordan kommer du deg videre? Det har jeg ikke noe svar på. For jeg har ikke gått videre. Ikke enda. Jeg kom meg etter 2-3 uker ut igjen. Men freser enda til alle menn som kontakter meg og vil ha meg med på middag eller kaffe. At ikke folk forstår at man faktisk trenger tid før man overhode klarer å omstille seg. Det er uforståelig for meg.

Har man elsket noen så kan man ikke date noen andre to uker etter et brudd. Det er i alle fall min mening.

I hodet mitt ser jeg jo for meg hvordan fremtiden skal bli. Det klarer jeg ikke forandre på så fort.

For meg føles det som om noen har dødd. Det høres kanskje rart ut for dere som leser dette men sånn føles det. Et stort tap, og jeg føler at hjertet mitt er revet i fillebiter.

Så kommer spørsmålet om vennene. Hvem har «retten» på dem? Jeg har jo blitt så glad i så mange av disse menneskene. Og vi har hatt så mye gøy sammen. Skal jeg miste dem også? Tanken har jo slått meg. For jeg ville ikke presse meg på. Men noen av mine beste venninner har jo også blitt gode venner med alle, så da er jo gjengen komplett infiltrert i hverandres liv, og man kommer vanskelig utenom at man faktisk må kunne være sammen, tross brudd. Mine venner og dine venner blir visket bort på en måte.

Vi er voksne mennesker.

Så da jeg bestemte meg for å dra i bursdagen i går. Som jeg synes var ekstra vanskelig, var det så godt å få klemme på alle igjen. Sist vi møtte hverandre var vi jo to, som ønsket alle velkommen. Og nå sto jeg alene.

Og få vite at jeg var velkommen til sommeren. Å planlegge båtturer og festligheter. Vite at også jeg er velkommen. Det var utrolig godt å kjenne på. Ting har vært vondt nok, om jeg ikke skulle miste alle vennene også. Men det har jeg altså ikke gjort. Og nå gleder jeg meg faktisk litt til å bake og trene med noen av disse flotte menneskene.

Å få holde rundt, gråte litt og fortelle dem at ting er vanskelig, uten at noen tar side. Det er godt.

Så selv om ting virker vanskelig dere, for jeg vet at mange av dere er i samme situasjon. Så er det aller beste bare å åpne seg opp og prate om det vanskelige.

Klemmer herfra <3

15 kommentarer

 1. Det er ikke lett dette. Kanskje spesielt fordi eksen har en lang fortid med vennene sine og ofte velger mange den siden de kjenner best. Flott at du ble invitert og tøft å dra. Var eksen der også og var det i så fall rart?

  1. Anne Brith

   Det gikk bra. Han var ikke der <3

 2. Hei Anne Brith
  Denne traff meg rett i hjerte ❤️ Jeg er i samme situasjon som deg.
  Akkurat slutt med kjæresten min gjennom 1,5 år 😢
  Kommer til å savne alle de flotte menneskene jeg har blitt kjent med gjennom kjæresten min 😢 alle festene og båtturene vi har hatt sammen…
  Men ville aldri vært denne tiden foruten 😍

 3. Hei, hva slags prosjekt filmer du til? Mener du skrev at du skulle røpe det på lørdag (i går). Ha en fin dag 🙂

  1. Anne Brith

   Fredagen filmet vi til YouTube 😛

 4. Du skriver bra Anne Brith og jeg synes at du er tøff som deler alt det du deler. Trist at ting ble som det ble når det gjelder kjærligheten… Håper at du snart får det bedre igjen! Lykke til med alle prosjektene dine fremover. Du er god!

 5. Du vet du. Alle skulle hatt en Anne brith i livet. Du er et fantastisk menneske og jeg nyter å lese bloggen din. Bare trist at du har det vondt akuratt nå. Jeg skjønner hvorfor folk liker deg. Du er du. Sånne mennesker har jeg enorm respekt for og du står opp for deg selv og er ærlig. Jeg elsker ærligheten din. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få deg inn i en kommentar engang men Tusen takk. Tusen takk for alt du deler <3 ha en fortsatt fin dag.

  1. Anne Brith

   Takk <3

 6. Du klarer ikke gi slipp på Erik. Nå okkuperer du vennene hans. Jeg har fått forståelsen av at du hadde nok av venner fra før av?

  Hvorfor var du ikke på festen til Stina?

  1. Anne Brith

   Okkupere? Dette var en fest vi begge var inviterte til. Fritt frem for begge å komme. Jeg har nok venner jeg, men har blitt glad i en del av «hans» venner og og heldigvis slipper jeg å «miste» dem og på veien. Fest til Stina? Ikke fått med meg…

  2. Sånne parasitter som deg Vefsa kan holde seg langt unna kommentarfelt når det eneste du ønsker er å spre uhygge.
   Ta deg sammen!!!!!!!

 7. Hei! Vil bare si at du er utrolig sterk, og jeg beundrer deg for å stå oppreist til tross for all mobbingen du utsettes for. Jeg håper du har gode folk rundt deg som bekrefter hvor amazing du er. Fordi det er du!

  Jeg er moderator på jodel og er helt flau og oppgitt over hvor mye stygge ting folk lirer av seg. Ting de ALDRI ville turt å si om de så deg på gata. Det skremmer meg hvor mye hat mennesker kan lire av seg om andre. Jeg blokkerer og rapporterer selv jodler som regelrett mobber og har oppfordret andre moderatorer til å gjøre det samme. Jeg håper virkelig at du har det bra og vit at du har mange som digger deg. Husk at hat og trakassering bunner i usikkerhet, sjalusi og psykiske problemer.

  Fortsett å være deg, du er super. Klem fra L ❤️

  1. Anne Brith

   Det var overraskende. Jeg har ikke hatt guts til å logge meg på Jodel siden jeg vet ikke når…. men takk for dette. Det varmer….

 8. Elisabeth Haakafoss

  Kred til dine nye venner som ikke tar parti men fremdeles ønsker deg i livet sitt. Det betyr noe❤️ Man er jo venner med begge to, og det riktigste blir for meg i en slik situasjon er å være nøytral og gjøre plass til begge. Har faktisk opplevd at jeg var den av meg og eksen som beholdt et vennepar. Han var for travel med sitt nye liv.
  Du gjennomgår mye nå Anne Brith og har det tøft. Men vit at vi er mange som bryr oss om deg og tenker på deg.❤️ Brutt kjærlighet gjør vondt. Og det er en voldsom sorg man må jobbe seg gjennom. Ønsker deg nok mot til å klare hverdagene, og krefter til å komme styrket ut på den andre siden❤️ Varme styrkeklemmer

  1. Anne Brith

   Takk <3 Det betyr mye….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *