Problemer med steking?

Hei vakre mennesker.

Inne på gruppen vår Bakeskole med Anne Brith på facebook, spurte jeg medlemmene: Hva er det du synes er mest vanskelig med baking?

Mange svarte at det var stekingen.

Jeg tenkte det var greit å gi dere noen tips, om akkurat dette:

  1. Jeg steker kun på varmluft. Det gir bedre sirkulasjon og baksten blir jevnere stekt.
  2. Kjenn din ovn, noen har sterke termostater som holder riktig temperatur, mens andre gamle er svakere og holder faktisk ikke riktig temperatur. Dette er jo vesentlig for ditt resultat.
  3. Stek kakene på mindre varme om du føler de sprekker på toppen.
  4. Stek gjærbaksten din godt! På høy temperatur. Helst 220 grader
  5. Ikke overstek kakebunner, da blir de tørre. Dette kan kompenseres med å dynke dem etterpå 🙂
  6. Ikke stol blindt på temperatur i oppskrifter. Det er lov å tenke selv 😛
  7. Under steking bør du holde døren på ovnen igjen. Døren kan åpnes på slutten for å sjekke om kaken er ferdig, men åpner du døren for tidlig kan dette ødelegge kaken din.
  8. Er du usikker på hvor du skal steke kaken, foretrekker jeg å sette den så lavt som mulig. De aller fleste kaker hos meg stekes midt i eller på nest nederste rille. Paier som trenger mer varme under kan jeg sette nederst. Samme med marengs, som jeg absolutt ikke vil ha farge på. Den går nederst.

Dette var noen tips fra meg.

Den kommende uken har jeg lyst til å utfordre deg til å lage marengs.

Her er en knallgod oppskrift!

Klemmer, og med ønske om en god lørdag 🙂

2 kommentarer

  1. Nordlenning

    Fine tips. Veldig viktig å kjenne ovnen sin, da blir resultatet best.

    Kan jeg i tillegg komme med et tips?
    Mange klager på at kakene synker sammen på midten, uansett hva de gjør.
    Jeg fikk selv dette tipset av en konditor som hadde vært i yrket i mange år og sett mye.

    Ikke slipp stekeovnsdøren eller lukk den hardt/fort igjen. Lukk døren veldig sakte og klikk den i lås, da «slår» du ikke ut den varme lufta i ovnen.

    1. Anne Brith

      wow takk… det må legget til ja…. takk for at du la igjen tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *