Perfekte cookies

Jeg får så ofte spørsmål om hvordan de beste cookies skal lages, og hvordan de skal oppbevares.

Mange lurer på om de kan fryses. Altså alt kan fryses, det er prosessen med å tine ting som gjør at ting ikke egner seg så godt. Jeg har ikke fryst cookies da de har 3-4 uker holdbarhet. Og dermed kan bakes, pyntes og legges bort til den store dagen.

Det er jo som regel festdager vi lager disse til.

Bryllup, dåp og lignende.

COOKIES

 • 250 g smør
 • 250 g melis
 • 500 g mel
 • et stort egg eller 2 små

Bland melis og smør i en mikser og pisk det hele hvitt.

Ha i eggene.

Ha i mel og bland dette sammen. Stopp og miks når lat blander seg.

Vil du ha vaniljesmak på tilsetter du 1 ts vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang. Eller om du ønsker sitronsmak så rasper du skallet fr aen sitron. Sjokolade får du ved å tilsette 50 g sjokolade og ta bort 50 g av melet.

Noen mener deigen blir bedre etter 1 time i kjøleskapet. Dette må du nesten selv velge. Jeg gjør det om deigen er for lite fast. Rett og slett fordi jeg da får en bedre deig å jobbe med, som ikke flyter ut under steking.

Hvor lenge du skal steke avhenger av størrelsen på dine cookies.

Men jeg bruker å si stek alt midt i ovnen på 180 grader varmluft og se et sted mellom 6-10 minutter.

Dette er den beste oppskriften. Jeg bruker den alltid <3

Kommer med oppskrift på glasur også 🙂

Klemmer.

18 kommentarer

 1. Hvordan og hvor lenge kan disse oppbevares før de skal spises? 😊

 2. Veldig glad for at du fortsatt deler slike oppskrifter 🙂 Minner meg om tiden med villaperlesukker <3 Har opplevd at deigen virker «tørr» når eg kjevler ut, og den sprekker lett. Har du tips?

  1. Litt mer egg elle rmindre mel 🙂

 3. Hei!

  Er det mulig å lage disse med sukrin melis, tåler ikke sukker og har veldig lyst å teste de ut. De ser så utrolig gode ut 😍

  Hilsen
  Lille meg

  1. Det kan du, sjekk ut denne oppskriften: http://www.annebrith.no/2015/08/19/sunnes-cookies-glutenfri-sukkerfri/ lykke til! ❤️

 4. Dette gleder jeg meg til å prøve! Hvor mange cookies ca. gir denne oppskriften?

  1. kommer an på størrelsen men 20-40 stk 🙂

 5. Når du skriver at for å få sjokoladekjeks så må du tilsette 50g sjokolade, tenker du da på kakaopulver eller smeltet kokesjokolade?

  1. Sorry, mener selvsagt kakao 🙂

 6. Mykt eller smeltet smør ? 😊

  1. Smør er smør, tatt ut fra kjøl. Skal det være mykt står det temperert eller mykt, og skal det være smeltet så står det smeltet 🙂 Hvis je gikke har vært for kjapp og glmet det haha…masse lykke til 🙂 Gode klemmer

 7. Hei!
  Kan du fortelle meg hva slags glasur du har på toppen?

 8. Hei!
  Har du en oppskrift på kjeks uten egg? Vet du eventuelt om eggene kan byttes ut med egg-erstatning?
  Gleder meg til å prøve disse til juleselskap, men hadde vært artig å kunne smake på de selv. 😛
  Takk på forhånd! 🙂

  1. Det har jeg ikke prøvd. Si ifra om du tester det ut. ….

 9. Kunne du lagt ut bilde av disse uten glasur så man vet hvordan de skal se når de er ferdige i ovnen?

 10. Hei
  Må bare si at jeg digger deg, men må jo spørre om noe ang baking!!
  Jeg har prøvd å bruke icing før og har bommet. Kjeksen har blitt myk, hvor feiler jeg? Tar jeg den på for tidlig eller venter jeg ikke lenge nok før jeg pakker den bort. Ser du skriver at oppbevaringen ikke bør være for tett. Hva anbefaler du å oppbevare kjeksen i ??

Skriv en kommentar