Julekaker i oktober ❤

«You better watch out, You better not cry, Better not pout, I’m telling you why: Santa Claus is coming to town…»

Selv om dette føles langt unna så skal jeg fortelle dere at jeg faktisk starter nesten helg med forberedelsene. For om jeg ikke gjør det kommer jeg aldri i mål. Og jeg ELSKER julen, og alt som har med jul å gjøre. Og da jeg så den første julekalenderen i butikken i går tenkte jeg bare: YES!

Jeg elsker det!

Selv om det enda ikke har vært Halloween så er det greit for meg at julen kommer i butikkene altså. Og dette året skal jeg være ferdig allerede 1. desember.

Vi hadde et møte denne uken rundt mine juleforberedelser, som i år mulig skal følges mer tettere på enn noensinne, og jeg fikk akutt julestemning.

Derfor blir det små drypp frem mot jul her på bloggen allerede fra neste uke!

Det er jo så mye som vi kan lage allerede nå? Bestille, forberede osv. Bare tenk på julekalenderen til barna. Hvilken skal vi velge? Jeg husker et år at mine kusiner fikk en kalender av brukte ting fra faren. Han hadde pakket inn 24 brukte gjenstander. Leker, lapper, tegninger osv, fra de siste årene. Jentene lo så de grein hver dag og hadde aldri etter den julen lyst på annen kalender enn en sånn morsom kalender. Kostet kr. 0.-

Jo, mer kreative vi er jo mer gøy får vi det.

I Nederland har de en tradisjon at de plukker en i familien de skal gi gave til ( det blir fordelt anonymt). Gaven skal lages selv, for hånd, og det skal følge med et dikt. På selve julaften får alle da en hjemmelaget gave, med et dikt, og hver person må da gjette hvem som har laget gaven.

Hurra for slike alternativer.

Jeg skal pynte hele huset med pepperkaker, så jeg begynner allerede med dem neste helg. De skal jo dekoreres og tørkes. Juletreet i år skal også få fine pepperkaker på.

Mine 7 slag er som regel:

 1. Sara Bernard
 2. Kransekake
 3. Suksessmakroner
 4. Troikabiter
 5. Berlinerkranser
 6. Smultringer
 7. Ristopper

Men det er jo mange flere deilige ting å lage. Vi blir vel aldri ferdige haha. Og etter jul er vi nødt til å spise ris og drikke vann fordi vi ikke har råd til annet 😛

Hvilke 7 slag lager du?

Kom gjerne med tips altså 😛

Gode klemmer herfra!

Følg meg gjerne på FacebookInstagram eller snapchat: annebrith.no, eller følg min nye YouTube-kanal ❤ 

32 kommentarer

 1. Så herlig! Elsker julen – og kjenner jeg blir inspirert! Mine MÅ HA i tillegg til pepperkaker er: krumkaker og kokosmakroner! Gleder meg til å følge juleforberedelsene dine, AnneBrith!
  God helg🍁🧡
  Kristine

 2. Marthe Haugan

  Jeg baker flatbrød, tynn og tykk lefse,lager rocky road, risboller, cola kaker, pepperkaker og sjokoladekjeks. Baker opp et stort lager med grove og fine rundstykker. Sjokoladekake og suksesskake er også et must. Det som er så bra med mye av dette er at det meste kan fryses ned og bakes i god tid😄😄 Steker også krumkaker, holdt på å glemme det.😄 Ønsker meg veldig tips fra deg på en god krem til sjokoladekake som kan fryses. Vi elsker sjokoladekake alle sammen og er stadig på jakt etter den beste sjokoladekremen😄😄

  1. Så mange deilige juletradisjoner 😍

   Den beste sjokoladekremen er definitivt denne synes jeg: http://www.annebrith.no/2015/09/08/den-beste-sjokoladekremen/

   Den kan uten problem fryses, men pisk den godt opp igjen før du smører den på kaka 👌🏼 Lykke til!

 3. Mette Nimmons

  Du er en fantastisk person som gir så mye av deg selv samtidig som du deler deilige oppskrifter og inspirasjon med oss.Jeg elsker julen og pynter alltid 1 des,har selv 4 barn som også gleder seg over julen og alt som følger med😊

 4. Er skikkelig julete🎄jeg også, så må gleder jeg meg ekstra mye til å følge bloggen din

  1. Så koselig at du følger bloggen, lover julestemning, juleinspirasjon og kanskje et par overraskelser frem mot jul 😉

 5. Ingunn Slaatten

  Brune pinner, Oldemors pletter, sjakkruter og krumkaker er noen av mine favoritter. Så er Delfiakake med kjeks og marsipan et must.

  1. Oldemors pletter? Herlig med juletradisjoner, julesmaker og generell julestemning 😍

 6. Hei.
  Så fine julekaker 😳👌 selv så eeeelsker jeg julen og gleder meg like mye til denne tiden hvert år. Hvordan får du glasuren så fin, hva bruker du? Håper du kan dele det!!

 7. Tonje Grønvik

  Så koselig😃 jeg er ikke så glad i selve julen,men elsker advent og alt frem til 1juledag. Men har nå en sønn på snart 2år og jeg vill gi han den beste jula som finnes også i selve juletiden. For meg er adventa en bok fra jostein gaarder som leses hvert år, er så hærlig å kunne lese ett kapittel om dagen som adventskalender. For meg er det også herlig med hånballjentene som også er tradisjon og min adventskalender.

  Jeg er veldig glad i brune pinner og så bruker vi egentlig mer ghærbakst som ryndstykker med gidt pålegg osv i stedet for typiske julekaker.

  Flott att en Mosjøjentæ ha vørte så profilert og lærer andre å drite i janteloven og heller lærer andre å være stolt over seg selv😃👏👏👏

  Helsning frå ei annæ mosjøjentæ

  1. Førjulstiden er herlig! Og med en 2-åring i hus skal dere sammen skape nye tradisjoner 😍

   Gjærbakst er en vinner, nystekte rundstykker og boller til sene frokoster 👌🏼

 8. Ha ha, vi hadde Crappy calender! Og ungene digga det. Jeg pakket inn crap, som f eks rabattkort fra kaffebar og halvspist sjokolade. Vi holdt på å le oss i hjel 🙂

  1. Fantastisk! Sånn elsker jeg! Det er mye sant i uttrykket «det beste i livet er gratis». Takk for at du deler ❤

 9. Maríanna Rós

  Vi baker noen slag

  1. Konfekt småkaker (sjokoladebiter, kornfleks, havregryn, kokos i tillegg til den vanlige chocolatechip cookie oppskriften)
  2. Pepperkaker, men bare får å kose oss
  3. Loftkaker (vet ikke hva de heter på norsk, men det er laget av melis, kakao og hjortesalt. Må i gjennom hakker får å få form på og de blir luftige inn i)
  4. Vanilje ringer
  5. Halvmåner (med rababrb sultitøy inn i)
  6. Lagkake (brun kake med smørkrem i mellom)

  1. Herlig med alle de forskjellige julebakst tradisjonene 😍 Det blir liksom ikke jul uten 😉

 10. Håper du legger ut oppskrifter ettersom du lager de sju slagene?

  1. Følg med på bloggen, vil komme mye juleinspirasjon fremover 🙌🏼

 11. Havreflarn/havremakroner(oppskrift på det søte liv.)

 12. Tantes Delfiakake til 1.juledag selskap 💕 gleder meg til å følge deg.

  1. Delfiakake er en klassiker ❤ vanskelig å begrense seg med julekaker merker jeg 😅🙈😂

 13. Troikabiter hørtes super digg ut 😀 håper på oppskrift :* her er vi også i gang med jula :p snart halvveis i julegave handlingen <3 for i desember, da bare koser vi oss ! Ha en god dag <3

  1. Spørs om det ikke kommer en oppdatert oppskrift på troikabiter før jul, i mellomtiden prøv gjerne denne oppskriften på troikahjerte konfekt, de er fantastiske ❤ http://www.annebrith.no/2012/08/17/troikahjerter/

 14. Åååå e ælska jul😍😍
  Savna bakekurset vi hadde ilamme deg. E så koseli å få opp minna på fb mæ alt som e baka dæ året❤️
  Gleda meg te å bynn på mine egne forberedelsa, samt følg dine😍❤️

 15. I fjor overrasket pappaen min meg med å sende en sang han likte til meg hver dag fram til jul, som en julekalender. Og det betydde veldig mye for meg, I de sangene fant jeg trygghet, omsorg, kjærlighet, glede og trøst, ja rett og slett alt på en gang egentlig! Hehe! Og jeg gledet meg alltid til neste dag❤️

  1. For en fantastisk julekalender! Takk for at du delte ❤

 16. Jeg sliter med kokosmakroner,å berlinerkranser,selv om det er barnas favoritt,så her er det som regel rema som tjener på min»julebakst»😊
  Prøver oss på kakemenn,men de blir som regel harde før kvelden er her..
  Ellers elsker vi julen,å har i helgen vasket hvinduer å fått opp julegardiner😂😂

  1. Du mangler bare julestjerna nå da 😂 Gøy å se at fler enn meg gleder seg! God jul 🎄😂

 17. Så flott,gleder meg til så smått å tenke og forberede jul.Skal innom her for inspirasjon.

  1. Så koselig at du skal følge med videre frem mot jul, lover mye julestemning og julerelaterte oppskrifter fremover 🎄🙌🏼

 18. Det blir brune pinner, kokosmakroner, troika og risboler. Noen ganger rocky road også 🙂

  1. Høres deilig ut! 👊🏼

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *