Du klarer det ikke alene

I sommer la jeg en plan. Eller rettere sagt, planen ble lagt 5. august. Dog var det varmt som fy den dagen. Jeg husker jeg fortalte til Erik hva jeg hadde planlagt, og han støttet meg. Han bare: Det klarer du.

Jeg begynte å jobbe iherdig. Jeg skjønte fort at jeg måtte ”teame opp” med flere mennesker hvis jeg skulle nå mine mål. Jeg måtte kartlegge hvilke mennesker som var viktige for meg og hvilke jeg følte jeg kunne jobbe sammen med.

Hvis man skal jobbe seg oppover og jeg skulle skape mer enn det jeg gjorde i dag, ville det innebære enda flere plattformer og mer fysisk jobbing.

Å skape alt jeg har planlagt for 2019 ville innebære at jeg måtte finne meg nye partnere og nye «kollegaer».

Jeg hadde ikke sagt til noen hva jeg jobbet mot, men skjønte at om jeg skulle nå målet mitt så måtte jeg ha flere flere ben å stå på.

Jeg kontaktet alle jeg kjente som var oppegående og sendte dem en melding på facebook. Jeg søkte spesifikt etter personer som var gode på det jeg ikke var god på. Jeg hadde kartlagt hva jeg trengte og spurte mine «suksessfulle» og trofaste venner om de visste om noen. En av dem var Linn.

Svaret hun kom med overrasket meg. Hun skrev: Jeg tror du leter etter meg!

Det var frekt og freidig på samme tid. Akkurat en slik person jeg trengte. Og Linn og jeg kjente hverandre siden tiden før minstemann kom så det føltes trygt. Dessuten var Linn kristen. Og kristne folk er ærlige. Det er i alle fall min erfaring.

Jeg hadde kun gode følelser rundt det hele så jeg sa ok: Nu kjør vi. Og det gjorde vi.

Du må aldri, aldri være gnien på å dele suksessen din med de du jobber med eller dine samarbeidspartnere. Jo mer du deler og gir av deg selv, jo mer er mennesker villige til å jobbe sammen med deg.

Det var Linn som «fant» disse flotte menneskene på bildet her. Positive, kunnskapsrike mennesker, som elsker kaker like mye som meg. Kanskje mer? Om det er mulig.

Å jobbe sammen så tett med forskjellige mennesker på så mange forskjellige kampanjer har vist seg å være min nøkkel til suksess. Før satt det selgere og reklamebyråer mellom meg og de jeg jobbet med. Nå står jeg alene og tar møtene og planleggingen samt den strategiske biten selv.

Det har vist seg å være en suksess!

Jeg klarer meg absolutt ikke alene. Jeg er totalt avhengig av andre for å komme noen vei 🙂

Det er også du. Du vil også trenge noen om du velger å satse.

Å få lov til å jobbe med så mange forskjellige merkevarer som jeg gjør, og gjøre akkurat det jeg har kompetanse på, synes jeg er dritstilig. Å leie seg på en måte ut som markedssjef eller sosialemedier ansvarlig, gjør at jeg får brukt meg selv og hjernen min på en litt annen måte.

I 2019 kommer kun 25% av omsetningen til mitt AS til å komme fra bloggen. Mulig mindre enn det. Da er det kunnskapen min og alle samarbeid på andre områder som blir større. Og det gleder jeg meg vanvittig til.

Bloggen vil forbli som den er. Litt meg, litt familie og litt baking. Jeg elsker å blogge. Og jeg elsker å inspirere og dele min hverdag. Det er så mange som vil sette meg i bås, fortelle meg at jeg må snakke på en annen måte, skrive på en annen måte, formidle på en annen måte, blogge på en annen måte, så skal jeg slippe å få så mye hat. Haha, vet dere, jeg må være meg. Det er jeg nemlig best på. Og så kan dere være den dere er best på: Nemlig dere selv.

Om vi da aksepterer hverandre, heier hverandre frem og finner andre å jobbe sammen med. Så vil vi ha suksess. Om det er i livet generelt, eller helsemessig eller via jobb, det betyr ikke noe. Nøkkelen er at vi er her på denne jorden for å holde hender sammen. Jobbe sammen og skape noe sammen.

Som en venninne av meg så fint delte på facebook forrige uke: Du vet når en tulipan henger med huet, og så trøkker man den inn blant de andre for at den skal stå oppreist? Et sånt samfunn vil jeg ha! Sitat – Ingrid Ovedie Volden 

9 kommentarer

 1. Ønsker deg masse lykke til med alle prosjektene dine. Spennende å følge deg. Du virker som ei sterk, vis, og inspirerende dame. Jeg tror du er en stor inspirasjon til mange. Nettroll vil det desverre alltid være mange av tror jeg. Men du klarer å heve deg over det på en veldig fin og bra måte virker det som, og det er en styrke. Jeg er imponert over en alene mamma til 4 som bare strekker seg lengre og lengre. Og jeg vil og rose deg for at du er en som inkluderer den yngre garde. Det er så viktig å ha både yngre og eldre rundt seg og lære fra hverandre. Så er det også godt å ha visdommen til noen som er eldre rundt seg. Jeg kjenner deg ikke utenom det du deler i sosiale media. Men du virker som et flott og varmt menneske. Heier på deg.

 2. Hallelulja 😉

 3. «Og kristne folk er ærlige. Det er i alle fall min erfaring.»

  Er ikke du også kristen?? 🤔

  1. Stemmer. Og jeg prøver å være ærlig og redelig i alt jeg gjør 😉

 4. Det sitatet om tulipanenenet det den norske forfatteren Ingrid Ovedie Volden som har skrevet. Husk å ta med navnet hennes, da. Det er kloke og vakre ord som hun virkelig fortjener kred for! 💕

  1. Det skal jeg gjøre. Jeg redigerer med en gang. <3 Takk for at du sier ifra. VIKTIG viktig!

 5. Rita stokkvik

  Du er en sterk og kjempe flink dame, lykke til med dine prosjekter fremover, klemmer

 6. Å, Anne Brit! Helt ærlig, har fulgt med på Bloggerne en stund og vært litt usikker på hva jeg dyjes om deg, du er en veldig annen type enn jeg er vant å omgås. Men jeg liker deg bedre og bedre. Jeg går gjennom en heftig endring i livet, samlivsbrudd og depresjon, og lærer mase om meg selv, og blir stadig mer inspirert av din direkte væremåte. Og det sitatet om tulipanene fikk meg til å gråte 🙂

 7. Spennende ! Sammen er man sterke 😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *