Vannbakkels

 Vi fikk en kringle til konfirmasjonen til Sven. Det var flinke Ann Kristin som lagde den.

Helt siden konfirmasjonen har Erik mast om at jeg skulle lage vannbakkels 😛 Så jeg fikk en oppskrift i går som stammer fra en flink konditor.

De aller fleste kutter vannbakkelsen eller kringlen som lages i to og fyller den. Men man kan godt bare spise den med melisglasur oppå. Det er vel så godt.

Jeg valgte å lage rosetter, og brukte tip 2D på den.

Oppskriften er som følger.

Vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvtemel
  • 4 egg ( jeg brukte bare 3 store str L)

Kok opp vann og smør i en kjele. Husk at dette skal koke kraftig. Ha i melet og rør dette sammen.

La kjelen stå på varmen når du rører i melet, men trekk den unna varmen så fort du ser at melet samler seg med resten og massen slipper taket i bollen.

Dra da kjelen fra varmen og ha i et egg.

Jeg bruker etter det første egget å ha hele deigen i kjøkkenmaskinen. Med grinden pisker jeg inn egg nummer to.

Så bytter jeg til ballongvispen og pisker inn det siste egget. Har du små egg som veier 50 gram så bør du bruke 4.

Men hos meg var det perfekt konsistens på deigen etter 3 egg. Her er det mange som gjør feil.

Sprøyt ut rosetter eller lag en kringle av det hele.

Stek vannbakkelsen på 180 grader i 45 minutter. Når det har gått 45 minutter slår du av ovnen og lar alt stå inni i 30 minutter til. Dette gjør at vannbakkelsen din ikke faller sammen.

Ha is, vaniljekrem eller annen godis inni og pynt med melisglasur eller annet.

Enjoy!

1 kommentar

  1. Å, så fine! Vannbakkels er jo så godt! Får svigers over på kaffe i ettermiddag, skal jammen lage vannbakkels og prøve meg med sprøyta – takk for tips 🙂

Skriv en kommentar