Lyseblå hjertekjeks

Fine dere ♡

Her er da endelig oppskriften på deilige kjeks. Eller det vi i bakeverden kaller «sugarcookies».

Det har gått i ett denne uken også, og i dag har jeg og barna igjen blitt filmet 😛 Mer om det i et eget innlegg. Men jeg må bare si at jeg er så takknemlig for alt det flotte som nå skjer.

Disse to siste ukene kan nesten beskrives som de beste i mitt liv. Det er helt uvirkelig, og jeg kan selvsagt ikke si hva som har skjedd, men dere vil merke en forskjell tror jeg. Det er jo vanskelig å skjule alt man holder på med når man lever av å dele hverdagen. Eneste øyeblikkene som har vært større enn de siste ukene er da barna ble født.

Og jeg har mer enn en gang sittet i bilen og grått. Av ren glede.

Livet altså.

Men nå til noe annet, nemlig cookies. Hvor mange det blir av deigen er jo avhengig av hvor store utstikkere du har. Så de som spør meg antall cookies på en oppskrift må jeg beklage om jeg flirer litt, for det er nesten umulig å si.

Samtidig når de er ferdige i ovnen. Du må følge med fra 5-6 minutter. Sett ovnen på 180 grader varmluft og stek dem i midten. Så er du «good to go».

SUGARCOOKIES – Basisoppskrift

 • 500 g smør
 • 500 g melis
 • vaniljesukker eller vanilla paste
 • 1 kg hvetemel
 • 2 egg

Pisk smør og melis hvitt med grinden. Ha i vanilje og mel, og la det hele samle seg, mens du har maskinen på lav hastighet.

Pisk eggene i en bolle og ha i eggene.

Samle alt og sna det sammen på benken.

La deigen avkjøle seg i 20-30 minnutter og stikk ut former.

Stekes på 180 grader varmluft i 5-9 minutter. Alt avhengig av hvor store du har laget dem 🙂 De skal ikke bli brune 🙂

Pynt med glasur og strøssel.

Enjoy! ♡

Gode klemmer ♡

10 kommentarer

 1. Disse skal prøves!
  Hvor mye vanilje skal i? 😊

  1. Til det smaker godt haha… neida 1-2 ts 😛 Skal redigere 🙂

 2. Hvor mye vanilje sukker / paste?

 3. Takk for masse inspirasjon. Regner med at deigen skal kjevles. Så da må jeg spørre; ca. hvor tykk?

  1. Ja, haha helt klart… ca 1 cm. Eller mellom 7 mm og 1 cm er perfekt 🙂

 4. Hva slags glasur bruker du? Lykke til med alt du driver med for tiden!

 5. Hei Anne Brith!

  Jeg ville bare stikke innom og legge igjen en kommentar, fordi jeg syns du er helt rå. Jeg har sett deg på bloggerne og lest bloggen din litt fra og til en stund – og jeg syns du er så sterk og flink og engasjert med det du gjør. Jeg er ei 20 år gammel jente, og du og jeg har kanskje ikke så mye til felles men du inspirerer meg så mye. Ut av nesten alle de andre i blogguniverset er du den jeg liker best å se på skjermen og det er din blogg som gir meg en god følelse når jeg stikker innom. Du er morsom, omtenksom og varm, og virker som en helt topp person å ha i livet. Det krever styrke å stå gjennom det du har måttet takle, og det står det så stor respekt av. Jeg gråt da jeg så videoen hvor du deler ut mat til alenemødre som strever med å få økonomien til å gå rundt. Takk for at vi har en blogger som deg!

  <3
  Hilsen Solveig

  1. åååå tusen takk 🙂 Det varmer…. <3 gode klemmer til deg… jeg har egentlig lyst til å si noe om dette men jeg er litt redd for å ta opp temaet igjen for jeg får bare kjeft fordi mange tror jeg hjelper andre for å fremme meg selv… derfor har jeg sluttet å si hva jeg gjør for andre her på bloggen….

 6. Funker det greit å fryse de ned? Hva slags glasur bruker du?

  1. Trenger ikke fryses ned 🙂 De holder seg i 4-6 uker 🙂

Skriv en kommentar