Eventyrmakroner

Prinsesse eller prins? ENDELIG et strøssel som kan brukes til alle.

Jeg har bare valgt å kalle disse eventyrmakroner, rett og slett fordi de er pyntet med små kroner,som passer til alle. Strøsselfargen er både lilla, blå og rosa. En god miks for en eventyrbursdag.

Når du pynter makroner med strøssel er det viktig at du har på strøssel mens makronen enda er «våt» . Det er derfor  lurt å finne frem strøssel før du sprøyter ut makronene.

TIPS. Trenden nå er å mikse forskjellig type strøssel sammen, slik som Dr. Oetker har gjort i denne miksen. Men vær gjerne kreativ og miks sammen flere typer farget strøssel selv. Dr.Oetker har strøsselmikser med 4 typer, hver med egen åpning. Jeg har mange ganger med hell, samlet alt fra en slik beholder i en skål og brukt dette sammen. Kjempefint!

EVENTYRMAKRONER

  • 220 g melis
  • 120 g mandelmel
  • 100 g eggehvite
  • 25 g finkornet sukker
  • 1 klype salt
  • Litt rødfarge fra Dr.Oetker røde pastafarge
  • 1 pk Strøssel Queen Dr. Oetker

Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.

Ha eggehviten i en bolle og pisk den til den skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.

Farg marengsen rosa.

Vend inn melet og melisen i 3 omganger og rør til massen er flytende.

Sprøyt ut makronene på papir. Dryss med en gang strøssel på slik at disse fester seg på makronen. Du trenger bare drysse på halvparten av makronene. Den nederste makronen trenger strengt tatt ikke strøssel.

La makronene stå og tørke i 30-40 minutter. Stek dem på 150 grader i 12-14 minutter.

SITRONFYLL

  • 1,5 dl sitronsaft
  • raspet skall fra 1 sitron ( kan sløyfes)
  • 120 g sukker
  • 8 eggeplommer
  • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker.

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter.

La sitronkremen avkjøles.

Fyll makronene.

Makroner kan fryses både fylt og uten fyll.

1 kommentar

  1. Takk for gode tips! Om jeg kan få komme med et lite tilbake, vil det være å steke makronene litt lenger. Da vil de ikke «kollapse» når du tar på fyll 😊

Skriv en kommentar