Snickerspavlova

Er du glad i snickers? Da vil du digge denne.

Eneste jeg kunne gjort bedre på denne er å ha litt salt karamell på toppen, så skal du lage denne og har god tid, anbefaler jeg deg å lage en salt karamell.

Og mens kaken er i ovnen så lager du sjokoladekremen.

SNICKERSPAVLOVA 

  • 3 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g Ritz
  • 200 g salte peanøtter
  • sjokoladekrem
  • 1 pk fløtekrem

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn Ritzkjeksen og peanøttene og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret.

Stek bunnen på 170 grader i 40 minutter.

La bunnen avkjøle seg og legg på sjokoladekrem og pisk opp krem rett før servering.

Ha peanøtter på toppen.

Sjokoladekrem

  • 4 eggeplommer
  • 200 g melis
  • 250 g sjokolade
  • 150 g smør

Smelt smør i en kjele og ha sjokoladen i. La dette smelte godt og la det avkjøles litt. Pisk opp eggeplommer og melis og ha sjokoladeblandingen i til slutt. Når kremen er helt avkjølt fordeles den på kaken.

Enjoy!

8 kommentarer

  1. Hei.
    Jeg lurer på om du kunne lage er lite innlegg om hvilke sprøyter med hvilket tipp du bruker til de forskjellige tingene. Her baker vi makroner, men får ikke til riktig fasong. Og de store blomstene du hadde på gulrotkaka var så fine. Trenger et «lynkurs»

  2. Er voldsomt glad i Snickers, eller mer presist: Snickers-is. Tror nok denne vil falle i smak 🙂

  3. Skal kjeksen og nøttene knuses før de blandes i marengsen??

    1. Jeg bare brakk det sammen, og personlig så liker jeg nøtter hele i kakene mine men kutt dem gjerne opp om du føler for det. Ingenting er «feil» ♥️

  4. Jeg knuste alt i maskinen med kniv jeg.. Jaja… Kan prøve å bare knekke kjeksene neste gang og ha hele nøtter i.
    Bunnen ble steinhard også så busdagsgjestene skal få «noe å tygge på» i morgen ja 🤪 vet ikke hva jeg har gjort feil. Spredd den for mye utover bakearket kanskje slik den ble for tynn og derav for godt stekt muligens? Vet ikke om jeg skulle tegnet sirkel på papiret først

    1. Hvis nøtter og kjeks er for kvernet og rørt godt inn, i tillegg til at den har blitt for tynn og godt stekt så er nok det feilen. Neste gang prøv å knekk opp kjeksen litt grovt og bare vend inn nøtter og kjeksbitene, ikke lag den fir tynn og følg godt med i ovnen så den ikke stekes for lenge ❤ hører gjerne fra deg om du prøver igjen 👌🏼 Lykke til

  5. Ja jeg skal prøve igjen når neste anledning byr seg og da heklet knekke opp kjeks og ha hele nøtter i 🙂 Samt bare la massen sige naturlig utover brettet og ikke røre den noe særlig med slikkepotten.
    Takk 🙂

    1. Masse lykke til, gleder meg til å høre om prosjekt pavlova versjon 2.0 😅👌🏼

Skriv en kommentar