Sjokoladepavlova med krem og jordbær

Dette må nok være en av mine favorittkaker gjennom tidene. Jeg elsker sjokolade og jeg elsker jordbær. Selv om jordbær ikke er helt sesong lenger så finner du deilige og søte jordbær i butikken.

Sammen med en krem som sørger for at det ikke blir så søtt blir den sprø bunnen ekstra deilig.

Det som er viktig når du skal lage sjokoaldepavlova er at du smelter sjokoladen og at den ikke er varm når du blander den inn i marengsen. Er sjokoalden for varm kan marengsen på en måte miste luften og falle sammen. En annen ting du bør huske på er at du ikke rører sjokoladen for mye inn. Menge den inn i 2-3 «drag» og så fordele marengsen på bakepapiret.

Rører du for mye så får du ikke de fine stripene som gjør kaken litt lekker.

Om du skjønner haha.

Her er oppskriften:

SJOKOLADEPAVLOVA

  • 3 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smeltet sjokolade
  • 1 pk fløtekrem
  • 1 kurv jordbær

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn smeltet sjokolade og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret. Som forklart ovenfor.

Stek bunnen på 170 grader i 40-45 minutter.

La bunnen avkjøle seg og pisk opp krem rett før servering.

Pynt med bær.

Enjoy

2 kommentarer

  1. Hei, er det meningen at pavlovaen på en måte «synker» når den er i ovnen? Har lagd pavlova tusenvis av ganger, første gangen med sjokolade nå – og også første gangen den på en måte eksploderer litt i ovnen. Den ser god ut uansett! Takk for oppskrift!

    1. Denne eksploderer litt ja og synker ned litt etterpå 🙂 Men ikke slik at det blir et hull i den om du skjønner 🙂

Skriv en kommentar