Kakebordet!

Til båtfesten lagde jeg 4 kaker og noen makroner. Jeg skulle gjerne laget en suksesskake også, men det var nok altså. Vi var ikke så mange at vi fikk spist opp alle kakene, men restene var deilige de også. I dag tidlig.

Den øverste er snickerskake, så en smashkake, sjokoladepavlova med krem og jordbær, og mørk sjokoladekake med bringebær. Til slutt minstemann sine makroner med sjokoladefyll.

Veldig deilig.

Min favoritt ble sjokoladepavlovaen, men de fleste ville ha oppskriften på snickerskaken.

Mitt tips når du skal bake til større fester så er det greit å ha noen bunner allerede i fryseren. Sukkerbunn, mandelbunn og sjokoladekakebunner er fine å fryse ned. Så når du har fet trenger du bare lage kremene.

Pavlovaen og snickerskaken har samme utgangspunkt, nemlig en marengs, og er laget samtidig. Marengsen ble altså delt i to og peanøtter og ritz ble lagt til i den ene mens smeltet sjokolade bla blandet inn i den andre.

Begge bunnene er stekt samtidig i ovnen.

Dette for å spare tid.

Har du også makroner i fryseren er du klar med 4-5 kaker på 2-3 timer.

Det tok i alle fall ikke mer enn det å lage disse. Annika sto for sjokoladekakene. Hun lagde de på en liten time kvelden før, og minsten lagde jo tidligere i uken makroner.

Pisker du opp kremfløte rett før servering og setter en av gjestene til å legge på bringebær og jordbær så er du klar med et kakebord på rekordtid!

Alle oppskriftene kommer i egne innlegg.

Klemmer herfra.

1 kommentar

  1. Åhh, det så godt ut. Gleder meg til oppskrifter!

Skriv en kommentar