Mintgrønn suksessterte

Jeg har «teamet opp» med Dr. Oetker denne høsten og lager fremover en del kaker med ingredienser fra deres hyller.

Dette er en litt trendy vri på den populære suksessterten vi allekjenner og har så kjær. Om du kaller den gulkake,suksessterte eller noe annet, så har det vist seg at akkurat denne kaken er en av Norges mest populære gjennom tidene.

Ved å piske opp en smørkrem og så tilsette eggekrem,vil du få en stiv krem som enkelt kan sprøytes på. Slik får du en annerledes kake med samme overraskende god smak. Et blikkfang på kakebordet. Garantert!

BUNN

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandelmel ( eller malte mandler)
  • 1 ts Dr. Oetker bakepulver

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene helt stive.

Rør i det tørre og bland dette forsiktig i. Ha dette i en form på ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i 25 minutter.

Avkjøl bunnen før du har på krem.

KREM

  • 6 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 ts Vanilla Paste fra Dr. Oetker
  • 170 g smør
  • grønn pastafarge fra Dr.Oetker
  • hvite perler fra Dr.Oetker

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanillapaste i en kjele og rør dette godt sammen. Sett på varmen og la det hele varmes forsiktig opp. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok.

Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge.

Ha i eggekremen  og pisk det godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med en stjerne tip og sprøyt det ut på bunnen.

Pynt med perler.

2 kommentarer

  1. Hei! Nydelig variant! Hvor mange dagene i forveien kan denne lages? Skal ha dåp søndagen, lurer på om den kan bakes fredag kveld?

    1. Null problem….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *