Fotballkake

Annonse  

Jeg har denne høsten «teamet opp med» Dr. Oetker, og skal bake noen kaker med deres produkter. Det vil komme en god del oppskrifter fremover, med litt annerledes vri på.

Her er en morsom vri på den tradisjonelle fotball-bane-kaken.

Ønsker du å lage denne kaken i en langpanneform så er det fullt mulig. Dahar du bare hele denne røren i den  store langpannen,med 10 minutter lengre steketid.

Til denne kaken trenger du fotballkit fra Dr.Oetker. Det finnes i de aller fleste dagligvarebutikker.

Sjokoladekake 

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 1,5 ts Dr.Oetker vaniljesukker
  • 3 ts Dr. Oetker bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Sikt alt det tørre i en bolle.

Når eggedosisen er stiv og fin har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.

Ha så i det smeltede smøret og melken.

Hell røren over i 2 former a 20 cm.

Stek kakene i 20-30 minutter på 180 grader varmluft, midt i ovnen.

La dem avkjøles på rist etterpå. Begge bunnene skal deles i to etter dette.

Mørk sjokoladekrem

  •  4 egg
  • 200 g melis
  • 400 g sjokolade 70 %
  • 200 g smør

Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i sjokoladen. Avkjøl sjokoladeblandingen.

Bland sjokoladen og smøret i eggedosisen og la det hele avkjøles til kremen er stiv nok til å sprøyte ut.

Pynt

Del bunnene i 2,slik at du har 4 like tykke bunner. Ta unna 1/5 av kremen til  sprøyting. Fordel krem på bunnene og dekk kaken med krem.

Sprøyt på topper med stjernetip eller annen tip. I Fotballkitet er det strøssel, 12 fotballer i sukker og melisglasur. Lag derfor 12 topper.

TIPS. Start med å sette et merke  på klokken 12, 3, 6 og 21. Deretter setter du 2 merker mellom hvert merke og sprøyter topper der du har avmerket. Slik blir mellomrommene mellom toppene jevne.

Sett kaken kjølig før du legger på strøssel på kantene. Slik er det lettere å få det på. Ha strøssel i hånden og hold kaken litt skjevt. Dytt på strøssel med hele håndflaten. Strøssel som faller ned kan brukes igjen. Husk  å ha et bakepapir under,slik at du enkelt fanger opp ubrukt strøssel.  Bruk siste rest av strøssel på toppen,mellom de 12 toppene.

Sett til slutt fotballene på. Pynt om ønskelig med hvit glasur oppå. Kaken blir  mer personlig om du bruker den hvite glasuren til å skrive bursdagsbarnets navn. Eller antalll år.

Velbekomme!

5 kommentarer

  1. Tusen takk for at du viser denne fotballkaken. Utrolig stilig pynt, har lett etter akkurat dette og skal lage fotballkaken til min sønns burdsag i slutten av måneden.

  2. Den kaken skal jeg jaggu meg prøve😀ser så lett ut men er det ikke😩

  3. Gleder meg til å prøve sjokoladekremen på muffins til helga. Kan den lages dagen føre den skal sprøytes på ?

    1. Ja 🙂

  4. NAM! Denne så ordentlig god ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *