Et rosa båthus?

Båthuset ser i dag slik ut.

Da vi fant ut at vi skulle male det spurte jeg Erik om det var greit at jeg valgte farge. Han svarte ja. Moren til Erik var også klar på at jeg kunne velge fritt, bare det ikke ble lilla 😛

Vel inne på Fargerike Alnabru fant jeg den mest nydelige rosafargen. Altså hvor nydelig er ikke den?

Det er jo årets farge fra 2016, så mulig ikke helt i tiden men jeg elsker den!

Skal alt være lik farge? Altså innvendig og utvendig?

Jeg svarte ja på det.

Bare noen detaljer som skal være i en annen farge. Det skal jeg vise dere senere. Vi må rydde litt mer innvendig før vi kan ta bilder der 😛

Men da jeg sto med rosafargen i hånden fikk jeg litt dårlig samvittighet. Tror ikke Erik hadde likt rosa i lengden. Og som datter til en bygningsingeniør/arkitekt så har jeg lært fra jeg var liten at det var viktig å beholde ting i sin opprinnelige stand.

Men jeg lurte Erik og sa at båthuset ble rosa. Han svarte:

Da er det jeg som bestemmer neste gang. Haha. Han kicket ikke på det i det hele tatt.  

 Det ble andre farger.

Jeg gleder meg til å vise dere mer.

Dette blir en bra test for Erik og meg også. Hvordan jobber vi sammen om et prosjekt? Vi starter malingen i morgen kveld. Og gleder oss masse!

Det ble altfor sent igjen, men da vi snudde oss og så denne solnedgangen så var det jammen verdt å være litt sent oppe.

Takk til alle dere som sender fine meldinger. Jeg har vært litt nedfor i noen uker nå. Det tror jeg er normalt. Jeg har mange tanker om hvordan jeg skal takle det som kommer men prøver ikke tenke så veldig mye på det. Da blir hverdagen så preget av grubling og negative tanker. Så dette oppussingsprosjektet for oss er et kjærkomment avbrekk.

I helgen skal hele familien ut hit, pluss at jeg skal ha bakekurs, og skal heie på barna på Summer Open.

Jeg tror det blir en fin men travel helg!

Gode klemmer fra meg til deg ♡

22 kommentarer

 1. Du virker så fornøyd med ting du gjør sammen med Erik. Blir glad av å lese dette:-)

 2. Arkitekt eller ingeniør, eller begge deler? To forskjellige utdannelser og to forskjellige yrker

  1. Er utdannelsen til min pappa på 72 år viktig? 😛

   1. tja, riktig bruk av yrkestitler synes jeg forsåvidt er ganske viktig da de sitter på ulik kompetanse, og her blir det litt uklart hva slags kompetanse du har fått påfyll av under oppveksten. For det var jo det du mente å si noe om? For alt jeg vet kan han vel være begge deler. I så fall er det imponerende 😉

   2. Anne Brith

    Hva slags kompetanse jeg har fått påfyll av under min oppvekst? Både fokus på arkitektur, bygnings og reguleringsplaner, mye matematikk, leksjoner om Riksantikvaren, bygningsmiljøer, kultutminneforvaltning, bebyggelse generelt med med noe mer fokus på tettbebygde strøk, planprosesser, forberedelser til kommunestyremøter osv. Men mest av alt fikk jeg påfyll av humor, integritet og ærlighet. Mulig de siste 3 ikke kan betegnes som kompetanse, men min far var alltid kjent for gode og gjennomtenkte aprilspøker, samt en veldig ærlig og pålitelig mann mange spurte om råd. Jeg forbauset meg faktisk rundt akkurat det i min barndom. Hvorfor så mange ville vite hans mening. I ettertid har jeg skjønt at det var fordi han var så ærlig og direkte. Jeg ser at jeg selv ofte inntar samme rolle i min krets. Når noen skal ta store avgjørelser, søke jobber etc så kommer de ofte til meg og spør om råd. Så nå vet du litt om de forskjellige kompetanseområdene jeg har fått påfyll fra i barndommen. Av mamma lærte jeg alt om det som skjer på kjøkkenet, jeg lærte også av henne at alt du drømmer om er mulig, og at om du bare vil noe sterkt nok, ikke lytter til andre så oppnår du akkurat det du drømmer om. Mine foreldre er like forelsket i hverandre den dag i dag, de har aldri kranglet eller kalt hverandre noe stygt. Til og med min far lærte oss at når du banner taper du alt av diskusjoner. Så å heve stemmen, banne og rope var aldri en del av min barndom. Når jeg ser på de to i dag, nesten 50 år etter de giftet seg, så ser jeg ikke etter kompetansen. Jeg ser hva de har utrettet, som par, foreldre og som mennesker. Fantastiske forbilder, som alltid uansett følelser, snakket varmt om andre. Og det er en «kompetanse» jeg velger å fokusere på 😉 Ha en nydelig dag!

 3. Det var du som presisert utdannelsen til din far: ingenIÆr(hehe).

  1. Jeg skrev vel at jeg var datter til en ingeniør/arkitekt. Gjorde jeg ikke? Da sier det seg vel selv at han både har jobbet som det og har utdannet seg til det. Men i dag nyter han livets glade dager som pensjonist sammen med mamma <3

   1. To femårige utdannelser der altså? Jeg bøyer meg i støvet.

    Grunnen til at jeg spør er enkelt og greit det at det er relativt mange som slenger på seg en arkitekttittel uten å ha den femårige arkitektutdannelsen. Nei, det er ikke en beskyttet tittel, men det er likevel med på å undergrave den kompetansen utdannede arkitekter har.

    Utøver det ønsker jeg dere lykke til med oppussing av båthus 😊

  2. Har redigert takk 😛 Gikk litt fort med Æ der 😛

  3. Jeg sa vel hva han jobbet som i nesten 40 år, gjorde jeg ikke?

 4. Forøvrig høres det ut som din far er en kunnskapsrik mann 👍🏻 Du er heldig som har fått med deg mye god lærdom hjemmefra. Det er bare jeg som brenner litt ekstra for dette med riktig bruk av titler.

  1. Haha jeg ringte han og spurte…. han ringer meg tilbake 🙂 Dette oppdateres 😛

   1. 👍🏻 Også var ikke poenget mitt å være så kverulerende eller starte en stor diskusjon egentlig. Men sånn til ettertiden er det jo mer interessant å høre hva slags relevant kunnskap du faktisk har framfor hvilken utdannelse eller tittel din far har, og akkurat det beskrev du jo i kommentaren lenger opp her.

   2. Anne Brith

    Det er jeg enig i. Nå må jeg jo si at man på nett dessverre ikke får med seg kroppsspråket til den som sitter og skriver og ting kan ofte komme litt hardere ut enn det det var ment som. Jeg tenkte ikke over at akkurat det med min fars stilling skulle bli noe noen lurte på. Jeg har i alle år omtalt han som ingeniør/arkitekt fordi han har jobbet som bygnings og reguleringssjef siden tidenes morgen. Alltid tegnet hus og solgt tegninger av prosjekter ved siden av jobb. Men om han hadde 5 eller 10 år på skolebenken det vet jeg ikke. Alt jeg vet er at han nesten jobbet døgnet rundt for at vi jentene skulle få et godt liv. Bygget 4 hus har han også gjort og jeg har ofte kalt han en snekker i samtaler. Snekker med ingeniørbakgrunn 😛 Dette fordi han med egne hender har reist opp 4 hus. Når det er sagt så må jeg bare beklage om det viser seg at jeg har sagt noe feil. Jeg får hver eneste dag tilbakemeldinger om feil jeg gjør og har nesten blitt litt immun for å ta det til meg. Vet ikke om du klarer å forstå det, men i løpet av en dag får jeg minst 10-15 meldinger på sosiale medier om alt jeg sier og gjør som ikke er korrekt og derfor blir jeg kanskje litt likegyldig. Det var ikke meningen….

 5. Det som kanskje er litt rart er at du brukte 7 måneder på den store avgjørelsen at overeksponering av barn er veldig lite lurt for barnas del, i dag og i framtida. Når du har arvet din fars gode egenskaper med at mennesker som trenger gode råd, kommer til deg. Ha en fin dag🙂

 6. Til Siri. Jeg trodde det var helt normalt å være fornøyd sammen med dem man er glad i 🙂

 7. Før i tiden så var ikke utdannelsene i nærheten av 5 år. Du gikk ett år på teknisk fagskole og gikk du ett år til så ble du ingeniør. Jeg er ingeniør, og har jobbet med folk som har tatt begge utdannelsene.

 8. Helt greit Anne Brith, og tommel opp for at du tar deg bryet med å svare skikkelig 👍🏻

 9. Det ble utrolig fint!! Nydelig rosafarge! Takk for inspirasjon 🙂

 10. Kjære deg,
  Håper sommerdager og kjærlighet gir deg livslyst og krefter om dagen, det gjør det i alle fall for meg. Inkludert kaffe på morgenen og lesing av bloggen din, når baby tillater det, himmelsk avkobling.
  Rosa båthus ble plutselig terapi for meg her og, enda jeg ikke er så veldig rosa selv, 🤗
  Jeg tror kjærligheten deres hadde tålt et rosa båthus, men jeg gleder meg til å se hva og hvordan det blir.
  Og dette tankekjøret i forbindelse kulen du fant i brystet og at du er ekstra utsatt… jeg deler tankene dine, da jeg også er i samme situasjon. Det hjelper kanskje veldig lite med en fremmed som sier noe sånt, men vit at du ikke er alene om å ha tøffe tanker rundt akkurat dette. 🧡💛

 11. Det er sjelden jeg tar bloggere i forsvar, men her er enkelte i overkant krasse og svart/hvite i kritikken mot Anne Brith. Arkitekt og ingeniør er i enkelte sammenhenger titler som er tett knyttet sammen. Et eksempel et ingeniøren som har studert marin teknikk, og har tittelen «Naval Arcitect and Marine Engineer» når han er i arbeid. Dette er en tittel som brukes på verdensbasis om det enkelte i dagligtalen gjerne omtaler som «skipsingeniør». Utdannelsen? 3-5 år, avhengig av om man bygger på med master etter bacheloren.

  1. Vel, nå omtaler jo du en helt annen yrkesgruppe. Det samme gjelder jo ikke for bygningsingeniører og arkitekter. Arkitektutdannelsen i Norge er fem år okke sim og har vær det svær lenge. Også da min far, som for øvrig er nesten like gammel som Anne Brith sin far, tok sin arkitektutdannelsen var det et femårig studie.
   Jeg kverulerer kun på dette fordi vi ikke trenger å undergrave yrkesgrupper sin fagkompetanse. Det gjelder begge veier selvfølgelig.

   Må også få presisere at jeg i første omgang kun stilte Anne Brith et spørsmål fordi jeg ønsket at hun presiserte det tydligere. Jeg sa ikke at det ikke var mulig at han var begge deler. Jeg har fått svar godt nok for min del av Anne Brith jeg. Hun har svart på hvorfor hun mener at hun kan mye om temaet.

Skriv en kommentar