Saftig og enkel sjokoladekake


Denne sjokoladekaken ble utrolig god. Saftig og god smak, og ikke minst utrolig enkel!

Det liker i alle fall jeg å gå inn i helgen med!

SJOKOLADEKAKE

  • 5 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ts salt
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 SS bakekakao
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 3 egg
  • 3 dl skummet kultur eller kefir
  • 125 gr smeltet smør

Alt blandes sammen i en bolle, enten med håndmikser, kjøkkenmaskin eller for hånd.

Denne oppskriften blir til en liten langpanne.

Du kan gjerne doble oppskriften for en stor langpanne. Uansett form, skal den være ca halvfull.

Et tips er : Om du får for mye røre. Lag muffins av resten. Frys ned og ha til senere.

Stekes på 180 grader varmluft, nest nederst i ovnen. 40-50 minutter. Sjekk med kakepinne om den er ferdig.

KREM

Her kan du variere i det uendelige. Vanlig smørkrem fungerer flott. Eggedosiskremen er utrolig nydelig.

Men her er den vi brukte på denne kaken:

250 gram mykt smør

400 gram melis

3 ss melk(eller kaffe)

2 ts vaniljesukker/pasta

Pisk alt dette hvitt.

Smelt 100 gram smør, tilsett 200 gram kokesjokolade.

La dette smelte og rør det klumpfritt.

Fritt valg med sjokladetype. Noen liker mørk, andre lys. Melkesjokolade kan også brukes.

Ha sjokoladeblandingen oppi bollen når den er varm og pisk godt.

Sett i kjøleskap slik at den stivner. Pisk opp igjen og ha på kaken.

Et tips: Sjokoladekake er alltid best når den er romtemperert.

Valget mellom melk eller kaffe har ingenting å si på konsistens. Kun hva du foretrekker.

God helg fine folk!

Klemmer herfra!





2 kommentarer

  1. Hei 😊 Kan denne bakes i rund form?

    1. Anne Brith

      Ja <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *