Franske makroner med bringebær og champagnekrem

Inneholder reklame for Glutenfri Matmesse 2018

Altså disse makronene er noe av det bedre jeg har smakt. De passer perfekt i bryllup eller i bursdager eller andre festligheter. 

Champagnen gjør de litt eksklusive synes jeg, men ikke bli redd for at du ikke kan kjøre etter å ha smakt på disse. Alkoholen fordamper alltid når du koker opp kremer med alkohol. Det du sitter igjen med er den deilige smaken. 

Her er oppskriften:

FRANSKE MAKRONER

  • 200 g eggehvite
  • 120 g sukker
  • 260 g mandelmel
  • 340 g melis
  • gul pastafarge

Start med å blande melis og mandelmel sammen. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt. Ha mandelmel og melis i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.  Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20-30 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere 🙂 Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

BRINGEBÆR OG CHAMPAGNEKREM

  • 1 dl saft fra bringebær
  • 1/2 dl champagne
  • 110 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker. 

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter. 

La kremen avkjøles. 

Du kan fylle makronene med denne kremen når den har stått på kjøl over natten, men du kan også blande denne kremen inn med litt pisket smør. Da blir den litt fastere i konsistensen. Jeg pisket opp 100 g smør til det var hvitt og blandet dette i. Så farget jeg den litt mer rosa slik at den ser litt lekrere ut i fargen. 

Dette er altså helt glutenfri delikatesser. Jeg har en konkurranse gående på facebook hvor du kan vinne billetter til årets Glutenfri Matmesse 2018. Legg igjen en kommentar der og bli med i trekningen. 

19 kommentarer

  1. Hei. Vet du ca. hvor mange makroner det blir av en oppskrift? Er det noen fare at eggeplommene blir eggerøre ved koking? Skal bake til 50 års dag til helgen og har ikke gjort det før 🙂

    1. Margrethe: Nei men husk å la dette koke opp forsiktig… ikke fosskok da kan det koagulere og bli eggerøre….

  2. Jeg vil gjerne vinne, kunne ha vært helt fantastisk da jeg kunne få Noen ny ider til Noen nye glutenfrie rette.

    1. Cecilie Petersen: Takk for svar. Ha en strålende dag 🙂

  3. Åååååå…, dette så godt ut:) Må nok prøve disse ja 🙂

    1. Tone: Ja, gjør det. Veldig gode! <3

  4. du er såå flink!!

    1. Helena Westergren: Takk skal du ha. <3

  5. Disse så lekre ut!

    1. MoKath: Tusen takk <3.

  6. Hei, hvis man ikke har varmluft bare en liten hybelkomfyr. Hva steker man på da?:)

    1. Trine Asora: 140 men litt lengre :)))

  7. Hvor lenge holder makroner seg? Disse hadde vært supre å lage til min datters konfirmasjon. Men av erfaring vet jeg at det blir utrolig mye å gjøre i dagene før, så jeg prøver å finne ting jeg kan lage som vil holde seg noen dager uten at det merkes.

    1. Stine: Hei. Litt avhengig av fyll, men makroner holder seg i hvert fall en måned i fryseren. De blir faktisk bedre av å ha vært fryst. På samme måte som kransekake 🙂

  8. Ser fantastiske ut!! 😍👏🏻
    Som nybegynner, hva er viktig å tenke på når en lager makroner?
    Kan en bruke saften fra frosne bringebær?

    1. Ja, det kan du. Jeg har laget et innlegg som heter «ALT om makroner» Ta en titt på det:

      http://www.annebrith.no/category/franske-makroner/

      1. Rebecca

        Tusen takk!
        Og ny blogg ser flott ut!

  9. Kan man droppe champagnen?

Skriv en kommentar