Slik får du en glatt krem

Sliter du med å få glatte og fine kremer? 

Skiller kremen din seg til tider? 

I dag skal jeg fortelle deg hva du bør gjøre når kremen din skiller seg eller ikke blir glatt nok. 

Vi har alle vært der, tro meg. Jeg gjorde det så sent som forrige uke. Det gikk litt fort i svingene og jeg blandet en masse som ikke var helt avkjølt med en veldig kald krem. Det skulle bli en glatt og fin masse ut av det hele. Men hemmeligheten er at når to masser skal blandes så må de ha sånn nogenlunde lik temperatur for at det skal bli vellykket. 

Når vi har det travelt så glemmer vi sånne elementære kunnskaper. 

Da skiller kremen seg og vi står igjen med en kornete krem i en bolle. Som regel har jeg da lyst til å kaste bollen og alt innholdet i søpla. Jeg hater når det der skjer. 

Men fortvil altså ikke. Det er mulig å rette det opp igjen. Du må bare være i besittelse av en stavmikser eller en håndmikser. 

Nå som det er kaldt ute kan du bruke balkongen eller inngangspartiet som kjøleskap, men er det varmt ute anbefaler jeg deg å sette hele bollen først noen minutter i fryseren. Kun noen minutter. Massen fryser kjapt. 

SÃ… kjøre på med stavmikser eller håndmikser i 5-10 minutter. Du vil se at kremen fester seg mer og mer etterhvert og blir mer skinnende. 

Dette gjelder selvsagt ikke fløtekremer. Kun kremer med smør som ingrediens. 

En stavmikser bør man ha på kjøkkenet. Mye heller det før en håndmikser. Stavmikseren min er nesten daglig i bruk. 

Oppskriften på denne champagne-bringebærkremen får du senere denne uken, sammen med oppskrifter på sitronterter og pannekaker. Jeg skal prøve å legge ut noe om baking hver eneste dag nå. Jeg bakte en del i påsken for å si det slik hehe. 

Har du opplevd at kremen din skilte seg? Hva gjorde du? 

Det er jo ingen krise å smøre på en litt kornete krem på en kake. Smaken er jo lik og vi skal ikke være hysteriske heller. Christian sin sjokoladekrem på bryllupskaken var også litt kornete noen steder men det var helt ok. Han bemerket det selv og da betyr jo det at han har lært noe. Og når vi lærer så blir vi bedre. 

Husk bare heretter at kremer som skal blandes, eller kremer som skal ha kremost i seg etc bør ha samme temperatur. Så kremosten bør da enten tempereres eller så bør den andre kremen kjøles litt ned. Om du ikke er super påpasselig da. Det er jo noen av dere som er eksperter på baking har jeg sett på Instagram. 

Ha en nydelig dag!

Klemmer ❤

4 kommentarer

  1. Jeg har så og si gitt opp på å lage hjemmelaget vaniljekrem, til tross for hvor enkelt alle sier det er. Den skiller seg hver gang! Haha

    1. Elin: Alt er øvelse. Men det viktigste er temperaturen. Ikke la kremen koke. Ha tålmodighet og svak varme. Blir det klumper, kan man alltids trylle litt med stavmikser 🙂

  2. Gleder meg til oppskrift på champagnebringebærkrem og annet fyll til makroner. Jeg tenkte begynne prøve meg på det trenger da tips til godt fyll som ikke er for søtt. Tar imot alle gode how-to-do-makron tips 😊👍

    1. Elisabeth H: Mange gode makrontips i bloggen. 🙂 . Lykke til <3

Skriv en kommentar