Suppeboller ❤

Annonse // Proviant

Vi har nå hatt matkassen fra Proviant i noen uker. Noe av det vi som familie synes er fint med kassen er torsdagene, når den blir levert. Det er alltid spennende når den kommer, og barna henter den hver sin gang. 

Vi åpner den sammen og etter vi har satt maten på plass på kjøkkenet, så setter vi oss sammen ned på sofaen i stua og bestemmer hvem som skal lage hva. Barna får velge hvilke middager de vil lage til hvilke dager.

Vi har alltid hatt det slik her hjemme at vi deler på akkurat den oppgaven. Alle tar hver sin dag og jeg tar resten. Noen dager er vi inviterte bort til middag. Da har vi mens vi har hatt matkassen fra Proviant, laget middager som feks suppe eller pannekaker. Da har middagene blitt lunsj i stedet 🙂  

Noen middager kan være enkle, og har jeg tid så baker jeg noe ekstra godt til disse dagene. Jeg prøver alltid å ha noen typer mel hjemme og med gjær og litt salt så kan man trylle frem lekre suppeboller. 

Her er oppskriften på 8 stykker.

SUPPEBOLLER

  • 400 g hvetemel
  • 400 g fullkornshvetemel
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 pk fersk gjær
  • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete fin eller grovkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Del deigen i 8 emner og rull disse ut til boller. Legg bollene på bakepapir på en plate og la disse etterheve til de er nesten dobbelt så store. 

Stek suppebollene på midterste rille i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. 

Lag ukens suppe fra matkassen.

Skjær av toppen på bollene og skrap ut noe av innmaten. Fyll bollene med suppe og server ❤

Når bollene er ferdig etterhevet så drysser jeg litt mel over dem 🙂

For mer informasjon om matkassen til Proviant ta en titt på Proviant.no 

Skriv en kommentar