Barnas beste brød ❤

Dere er kanskje lei av brødoppskrifter her, men jeg baker jo 2 x i uka brød så jeg må jo bare legge ut oppskriftene. 

Dette er igjen en type brød som er veldig barnevennlig! Den er nokså lik den andre oppskriften jeg la ut forrige uke på kneippbrød, men denne er nok litt grovere. 

BARNAS BESTE BRØD​

 • 400 g sammalt hvete finmalt
 • 400 g sammalt hvete grovmalt
 • 600 g hvetemel
 • 8 dl vann eller skummet melk
 • litt salt
 • 1 pk fersk gjær
 • 1 dl olje
 • 2 ss sukker

Varm melken til den er fingervarm og ha i oljen. 

Bland melet, sukker og havsalt sammen i en bolle og smuldre gjæra over. 

Du kan ha gjæra i vannet også om du ønsker. Jeg bare gjør det slik fordi jeg føler det blir mindre gris og det går raskere. Hvordan det blandes er ikke det viktigste. MEN har du det travelt, så kan det være lurt å blande gjæra i væsken, og så ha sukkeret i der. Da «booster» du gjæra litt og alt skjer litt raskere. 

Bland uansett alt sammen og elt deigen slik at den blir smidig og god. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i 30-40 minutter. 

Igjen har du det travelt så sett bollen til heving på et sted hvor det er litt varmt. Jeg bruker ofte gulvet på badet 😛 

Del deigen i 3 og elt brødene. Legg dem i smurte former og la dem etterheve. Når mine brød etterhever legger jeg bare på et klede. 

Stek brødene på 220 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Følg med! 

Avkjøl brødene på rist ❤

15 kommentarer

 1. Så veldig god ut 😀

 2. Jeg er kjempefornøyd med alle brødoppskriftene, siden jeg bestemte meg for at jeg kunne spare litt penger ved å bake selv, så er det kjekt å ha noen oppskrifter å variere på 😊 Kneipbrødet falt i smak hos min kresene 8 åring, som ikke er så glad i brød, så det var moro 😊

  Må også si at den kjolen du brukte på Vixen, den var utrolig fin på deg. Du kledde den rosa fargen veldig godt 😊 og gratulerer så mye med kjæreste ❤

  1. Linneleen: wow tusen takk så bra at han likte brødene… du får teste ut denne også da 🙂 Den kjolen…akk ja den var amazing <3 Takk igjen.

 3. Hei. Dette må prøves. Er det ok å halvere oppskr.da jeg ikke trenger mer enn 1-2 brød?

  1. Åshild: Ja! Null stress

 4. Baker gulerot brødet ditt minst en gang i uka, det er blitt en favoritt hos oss:)

  Tror vi må prøve oss på dette neste gang.

  Hvilke er ditt favoritt brød av alle du lager?:)

  1. Lene: definitivt gulrotbrødet eller grytebrød

 5. Liker hjemmebakt brød best da jeg føler det metter mye mer enn de man kjøper i butikk. Har funnet en oppskrift jeg er fornøyd med, fikk den av farmoren til kjæresten. Meeen jeg lurte på om du har testet banan i stedenfor sukker i brødene? I en oppskrift med like mengder som denne bruker jeg 1 stor eller 2 små bananer. De skal gjerne være godt modne. Synes de hjelper til å holde brødet saftig, og brødet er like godt etter nesten en uke på benken 🙂

  1. Karianne: kjempegod ide….testes neste uke 🙂

 6. Ååh, denne oppskrifta var jeg rask med å skrive ned 😁 Jentungen elsker brød, men jeg har aldri tatt meg tid til å bake selv, så dette blir spennende! ☺️👍

 7. Jeg lager brød uten olje og sukker, så det er bare ekstra unødvendig:)

  1. Anonym: Sukkeret gir gjær ekstra boost så nei det føler jeg ikke.

 8. Jeg bruker å bake 4 brød i brødform…Hvor mye tror du jeg må øke oppskriften for å få 4 brød?

  1. Hanne: 1/4 kanskje…. ?

 9. Hei. Jeg har i perioder vært flink til å bake brød. Men de blir nesten alltid ganske kompakte. Det gjør at de smaker godt når de er nybakte, men etter en dag, så er de tørre og ikke så veldig populære. Og da går jo vinninga opp i spinninga, -om de ikke blir spist opp.

  Jeg lar alltid kjøkkenmaskina gå leeeenge på elting, og jeg lar dem heve godt. men allikevel… Så du skriver at man skal elte brødene når de legges i former, -hvor lenge? Kanskje det er der jeg gjør feil?

Skriv en kommentar