Kneippbrød

Jeg har testet ut en ny brødoppskrift!

Knakende god og den passer midt i blinken for alle med travle barn som ikke er så glade i frø og andre ting haha. Noen barn er jo sånn dere, de liker det ikke allerede når de ser på det, fordi de ser nøtter eller frø. 

Jeg har også noen slike i hus, så derfor blir det innimellom helt vanlige kneippbrød. 

KNEIPPBRØD

  • 600 g sammalt hvete grov
  • 600 g sammalt hvete fin
  • 2 ts sukker
  • 2 ts havsalt
  • 1 pk fersk gjær
  • 4 ss olje
  • 9 dl skummet melk eller vann

Varm melken til den er fingervarm og ha i oljen. 

Bland melet, sukker og havsalt sammen i en bolle og smuldre gjæra over. 

Du kan ha gjæra i vannet også om du ønsker. Jeg bare gjør det slik fordi jeg føler det blir mindre gris og det går raskere. Hvordan det blandes er ikke det viktigste. MEN har du det travelt, så kan det være lurt å blande gjæra i væsken, og så ha sukkeret i der. Da «booster» du gjæra litt og alt skjer litt raskere. 

Bland uansett alt sammen og elt deigen slik at den blir smidig og god. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i 30-40 minutter. 

Igjen har du det travelt så sett bollen til heving på et sted hvor det er litt varmt. Jeg bruker ofte gulvet på badet 😛 

Del deigen i 3 og elt brødene. Legg dem i smurte former og la dem etterheve. Når mine brød etterhever legger jeg bare på et klede. 

Stek brødene på 220 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Følg med! 

Avkjøl brødene på rist ❤

Serveres til kresne barn 😛 

Vi kan spise 6 slike brød i uken, om det ikke blir mer. 

Ha en nydelig dag fine dere ❤

27 kommentarer

  1. Takk for oppskrift. Skal teste den I løpet av uken.

  2. Må prøves i kveld! 😀

  3. Prøv å gjør frø i stavmikser og bland inn! Blir som mel 🙂

    1. Anonym: hey, godt tips takk <3

  4. Dette er andre gang jeg er på jakt etter en oppskrift, også har du skrevet om akkurat det 😁

    Jeg lager ofte grytebrød, men eldste mann her er så utrolig kresen når det kommer til brød. Ikke korn og ikke frø, helst i «vanlig» form 😉

    I går så testet jeg ut matpakkebrød, noe som falt i smak hos 3 av oss 😉

    Men nå skal jeg lage kneip, så får vi se hva «dommen» blir, hehe 😀

    Jeg kommer fortsatt til lage grytebrød, for det syntes vi voksne er fantastisk godt 😁😁

  5. Denne skal jeg prøve! Men et spm – når jeg baker brød er det godt med en gang, men fra neste dag av er det tørt og hardt. Noen tips til lagring av brød, om man baker 3-4 stk for en uke?

    1. SS: I fryseren 🙂 Jeg skjærer ofte opp skivene og legger dem i porsjonsposer 🙂

  6. Tusen takk for oppskriften! 🙂

    Jeg har ikke kommentert på bloggen din tidligere, men jeg er en stor fan av deg. Du er så flink med å ta vare på folk rundt deg, backer de unge bloggerne når de trenger støtte. Du var den eneste som stilte opp for MTM.Det er det respekt av og du viser at du ikke bryr deg om hva Folket sier.

    Jeg har også sett at du har tatt vare på Sofie Nilsen, noe som er flott. Men jeg blir provosert på vegne av deg om hvor lite gjennomtekt og ufølsom hun er mot deg.

    Dagen etter at hun var hos deg, så skriver hun:

    Gutter som poserer med døde dyr. Altså, det er ikke noe som er mer usjarmerende enn gutter som har profilbilde med døde dyr. Greit at du er stolt over jakten din, men slike bilder kan du faktisk holde privat. Jeg ville ikke likt deg uansett hvor kjekk du hadde vært, for akkurat dette synes jeg er helt motbydelig.

    Jeg synes hun kunne ha latt vær å ha med dette punktet. Hun er arrogant og trangsynt, hvorfor skal hun bidra med ufortjent hat mot din kjære?

    1. Anonym: Hei på deg anonym. Jeg må nesten si meg enig med Sofie her. Jeg synes ikke noe om å ha bilder av døde dyr. Jeg synes egentlig ikke man skal drepe dyr overhodet. Jeg regner med du sikter til et bilde på Erik sin Insta som var av en død måke. Det var ikke han som hadde drept den og det var ment som en spøk. En dårlig en faktisk. Nå var bildet Erik la ut tatt for mange, mange år siden og jeg sa også ifra til han at jeg ikke syntes det var ok. Men jeg bryr meg ikke noe om hva et menneske har gjort for 4-10 år siden. Det er viljen og evnen til å forandre seg som er viktig. Jeg synes ikke Sofie er arrogant eller trangsynt jeg. Og føler ikke at hun rakker ned på verken Erik eller meg. Jeg er stort sett enig med henne og synes hun har veldig bra meninger.

  7. Mine barn hater frø i brødene,jeg knuser linfrø, chia, solsikke og gresskar kjerner, havregryn og sesamfrø til mel som jeg har i brødene. Brødene blir sunnere,metter bedre og jeg får bedre samvittighet. ☺

    Deilig med enkel oppskrift de dagene barna skal bake og du aldri skriver ned oppskriften på det du selv baker 😂

    1. Silje: Fantastisk! hihi takk for tips

      1. Anne Brith

        Silje: PS. Har du en favorittoppskrift du vil dele med meg?

  8. Hei Anne Brith! Kan jeg spørre hva du steker brødene i? Har du noen former kanskje? Har akkurat kjøpt meg kjøkkenmaskin og har lyst å prøve meg på brød/rundstykker osv, men vet ikke hva jeg trenger av ekstrautstyr når det kommer til brød. Takk for svar 🙂 Ha en fin dag!

    1. Maren: Du jeg kjøpte noen billige pastelfargede fra Europris.

      Her er link:
      http://annebrith.blogg.no/1492584092_pastell_bakeformer_fra_europris.html

  9. Hvor lenge skal brødene eltes? Og kan dette gjøres for hånd? Må man bruke maskin? Har litt trøblete hender og trenger en treningsøvelse for hendene. Tenkte brødbaking kunne være en god aktivitet.

    1. Tone: Tja, eltes med hender er jo alltid en utfordring… men kna det du klarer tenker jeg… mulig 10 min er nok altså 🙂

  10. Ååh. Tortur å se alt godt du lager, vel vitende om at jeg aldri kan spise noe sånt! Heia Cøliaki verden >:( Kanskje lage til mannen 🙂

  11. Tar alltid å baker på slump så oppskrift har jeg ikke desverre. Men jeg bruker ca 10 dl vann, en pose tørr gjær, 2 dl med frø blandingen som er knust til mel ( bruker 1 dl av hver sort), 600 Gr hvetemel og resten sper jeg ut med sammalt hvete grovt. Ofte har jeg også i rømme rester fra Taco eller Cream fresh rester.

    Ofte har jeg også i ekstra chia frø da dette gjør brødene skikkelig saftige og at de holder seg sammen uten å smule 😍

    Har bakt denne type brød så mange ganger nå at jeg har alt inne på slump😂

    Lar maskinen gå i minimum 20 minutter på hastighet 1 også kjører jeg den raskt på full hastighet helt til slutt.

    Nå er det kun disse brødene vi spiser hjemme og med det sparer vi mye penger i mnd når vi spiser rundt halvannet brød om dagen ☺

  12. Takk for svar! Kommentaren din viser bare hvor god og sjenerøs person du er. Sofie er heldig som har deg.:)

  13. Hei!

    Ser ut som en bra oppskrift. Gleder meg til å prøve.

    Veldig greit om du skriver feks hva dette brødet koster å lage i forhold til det andre som kostet 8 kr pr brød?

    Det har vi benyttet oss av mange ganger og er meget fornøyd.

    Mvh

    Annett

    1. Annett: Godt tips…skal prøve å regne det ut…

  14. Takk for ny, god oppskrift👍.

    Dette brødet baker jeg nå, gleeeder meg til kveldsmaten 😃.

    Har bakt masse etter at jeg begynte å følge bloggen din daglig, og familie og venner lurer på hva som er skjedd med meg (bakte mye sjeldnere før😂). Da forteller jeg om bloggen din og alle de gode oppskriftene og tipsene vi får her 🌸😃.

    Utifra min kassalapp i dag koster dette 12-13kr pr brød.

    1. Kristina: oj kult! 12.- er jo ikke mye :)))

  15. Kan man halvere oppskriften å lage rundstykker? Hvor lang er ca steketiden da? 12-15 min??

    1. Jeanette: ja det går! Ja 12-15 min;)

  16. Heisan.

    Bare lurer på om man kan bruke tørr gjær istedenfor gjæren du bruker, og hva tror du om å ha halvt om halvt melk og vann?

    1. Rannveig: ja det går og det går også med 50/50 melk og vann

Skriv en kommentar