Skolehorn ❤

Disse smakte så deilig, at jeg nesten forspiste meg på dem i går. 

Jeg var faktisk litt vel ivrig, da jeg trodde jeg skulle klare å spise hele 3 av disse. Jeg klarte ikke slutte å spise. 

Jeg elsker gjærbakst og jeg elsker vaniljekrem. 

Det er samme oppskrift som jeg brukte i går, men i dag skal di få noen ekstra tips til meg. For visste du at du kan smaksette vaniljekremen din?

Du kan ha mørk, smeltet sjokolade i en lun krem og vispe dette sammen til en fløyelsmyk sjokoladekrem. Så kan du koke den opp med sitronsaft og sitronskall og få en deilig «lemon curd». Om du ønsker alle variantene av smaker i denne så hyl ut skal jeg lage et eget innlegg til uken på denne kremen og alle variantene. Slik at dere har oppskrifter å følge. Så legg igjen en kommentar ❤

SKOLEHORN

 • 700 g hvetemel
 • 100 g sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1/2 ts havsalt
 • 1 pk fersk gjær
 • 4,5 dl melk
 • 80 g smør

Ha det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melken. Bland den ferske gjæra i melken eller smuldre den i det tørre.

Hell over væsken og elt det hele sammen til en fin og smidig deig. 

La deigen heve i 45 minutter. Legg gjerne plastfolie over slik at deigen får jobbet seg fin og stor. 

Del deigen i fire og kjevle ut runde leiver. Del leiven i 6 eller 8 og ha på vaniljekrem.

Rull sammen hornene og la dem etterheve i minst 20-30 minutter. 

Pensle dem gjerne med egg før du setter de inn i ovnen. 

Stekes på 225 grader varmluft, midt i ovnen i 15 minutter. Følg med! Det kan gå fort på slutten. 

VANILJEKREM

 • 5 dl helmelk
 • 90 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 2 egg
 • 35 g maizena

Ha melk og sukker i en kjele. Har du ikke helmelk kan du faktisk bruke lettmelk. No stress. Men ikke si til Lars Lian eller Pascal at jeg sa det! Snitt vaniljestangen og har frø og stang i melken. Har du ikke vaniljestang, tar du litt vaniljesukker.  Også det må og forbli mellom oss.

I en bolle har du egg og maizena og visper dette sammen til en glatt masse uten klumper. 

Kok opp melken. Når den koker har du i litt av melken i bollen med egg og blander dette sammen. Hell så eggeblandingen opp i melken og rør alt inn. La det hele koke opp og fjern etterpå vaniljestangen. 

Om du ikke liker å ha en vaniljestang i mens kremen blir tykk henter du den ut etter at melken har kokt opp. 

Sett kjelen bort og bruk det som fyll. 

Pynt med melisglasur og kokos ❤

Det blir ikke bedre! Jeg lover dere. 

Et lite tips fra meg. Jeg synes det ble litt lite fyll. Så er du som meg meget glad i fyll kan du kjøre på med litt mer. Det var ikke noe som rant ut, så her er det bare å fylle på 😛 

Da tar denne jenta kveld, og går under dusjen. 

I morgen er det en ny dag og nye muligheter ❤

Jeg har lovet dere tips til tøying og det skal komme i morgen om alt går etter planen. Så blir det litt bilder fra noen eventer jeg var på forrige uke, samt en oppsummering hvordan uka var. Det var jo ekstremt mye romantikk i luften denne uka, og selv om alle trodde både jeg og Erik er kjøpt og betalt både når vi er ute og spiser og ellers, så kan jeg love dere at jeg har annet å bruke penger på enn å leie inn en mann på 31 år for å skape blest om bloggen. 

Jeg er forelsket, enkelt og greit.

Tro det eller ei ❤

Sees i morgen! 

Stikk innom for en hysterisk morsom historie klokken 6. 

6 kommentarer

 1. Er disse greie og fryse? Evt hvordan ville du tint dem opp igjen?

  1. Det går helt fint 🙂 Jeg tiner dem i ovnen 😛 På rundt 100 grader…

 2. Ååhhh, hvorfor må du legge ut så mange gode oppskrifter haha! Sitter på ei kaserne i nord uten mulighet for å bake, og blir så fristet! Klarer nesten ikke å vente med å komme hjem for å bake. Tusen takk for at du inspiserer, liker skikkelig godt å lese bloggen din og blir så glad hver gang jeg ser at du har publisert et nytt innlegg. Håper du får en fin helg! Og husk: at du er skikkelig bra akkurat som du er.

 3. Årh! Akkurat disse kunne jeg ønske meg en glutenfri oppskrift på, er gjærbakst jeg savner mest… Og jeg elsker vaniljekrem.

 4. Åhh for en kreativ versjon, og det så helt HIMMELSK ut!

 5. Hyyyl !!! Ønsker oppskrift på alle variasjoner

  av kremen 🙂

Skriv en kommentar