Saftige brød med havregryn

Jeg lovet dere oppskriften på disse fantastisk saftige brødene ❤

Jeg testet ut en ny oppskrift i dag og det er langtfra en selvfølge at det blir en suksess ved første forsøk, men det ble det i dag. 

Jeg har lovet dere at jeg skal prøve å komme med en ny oppskrift eller noe med baking hver eneste dag. I dag ryddet jeg i alle skapene mine og vasket kjøkkenet. Mens jeg gjorde dette, satt jeg en brøddeig. 

Til disse trenger du 4 brødformer, om du bruker de jeg har. De er kjøpt på Europris for de som lurer. 

Har du vanlige brødformer så holder det med 3. De vanlige er litt lengre enn disse.

SAFTIGE BRØD MED HAVREGRYN

  • 300 g rosiner
  • 5 dl kokende vann
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk gjær
  • 200 g sammalt hvete grov
  • 300 g havregryn ( jeg brukte de grove, men fin kan også brukes) 
  • 1 ss havsalt
  • 5 dl vann

Start med å koke 5 dl vann og har i rosiner. La dette stå og kjør en stavmikser gjennom blandingen slik at den blir jevn. 

Ha mel, sammalt hvete, salt og havregryn o en bolle og bland vannet med rosinblandingen. 

Hell dette i bollen. Sjekk at væsken ikke er over 37 grader. For ellers dreper du gjæra. 

Elt deigen i 10 minutter og la den forheve i 1 time. 

Del deigen i 4 like deler og elt brødene godt. Når du er ferdig med å forme et brød så ruller du toppen i havregryn, slik at det fester seg. Legg så brødet i formen. Jeg veide mine brød til 6-700 g hver. 

Dekk til formene med et klede eller plastfolie og etterhev brødene til dobbelt størrelse. 

De hever ikke mye i ovnen. 

Stek brødene midt i ovnen på rist i 35-40 minutter på 220 grader. 

Avkjøles også på rist. 

Sven er nokså skeptisk på brød og han fikk 4 skiver da han kom hjem etter skolen. Så ropte han: Det der brødet bør masseproduseres! 

Oh lala, bedre kompliment får du ikke ❤

Oppskriften er hentet fra boken: Nybakt til alle måltider ❤ Dog er den noe forandret da jeg ville ha litt grovere brød. 

Da gjenstår det bare å si god natt herfra!

Tusen takk for alle nydelige snaps dere har send meg i dag ❤

Det varmer ❤

17 kommentarer

  1. Er så behagelig at det er mer baking igjen!

  2. Går det å droppe rosinene? 🙊🙉🙈

    1. Ann-C: Dadler?

  3. Er ikke god på baking, derfor må jeg spørre ,bruker du tørrgjær og blander du den med det tørre først da ?

    1. Trine Hansen: Sorry fersk gjær her…

  4. Må formene smøres? I tilfelle med hva?

    1. Dorthe: Jeg sprayer dem med fett før jeg har i deigen.

  5. Hvorfor rosiner eller dadler?? Man får da nok av sukker og karbohydrater i seg likevel. Usunt….

    1. Anonym: aj ja… da kan du lage andre om du mener dette ikke er bra 🙂

  6. Hvordan er det med rosiner i brød? Kan man droppe rosiner helt? Eller må det erstattes med noe annet?

    1. Malin: dadler? HUsk de skal moses så du kjenner de ikke på samme måte…

  7. Hei:) de så gode ut! Kor e brødformene fra? vil gjerna kjøpe de.

    1. Mari: Europris <3

  8. Anne Brith: Syns ikke dadler heller er godt. 🙈

    Går det å tilsette litt mer væske? Evt juice?

    1. AnnC: Jeg tror du må tilpasse oppskriften da… altså ta bort vannet i rosinene og rosinene…så kjøre oppskriften i sin helhet….
      Og se på deigen hvordan den blir. Du smaker ikke dadlene eller rosinene forresten…de skal jo moses i stavmikser… tro meg…bare prøv det… du blir overrasket

  9. Takk for at du tar deg tid til å svare. Har skikkelig lyst til å prøve, men er så pinglete.

    Får ta meg i nakkeskinnet og ta en Nike. (Just do it)

    1. Ann: haha…. jeg er på snap om du trenger støtte…. så bare legg meg til 🙂 annebrith.no

Skriv en kommentar