Franske makroner med sitronsmak

Fine dere ❤

Jeg testet ut en ny oppskrift på sitronkrem i forrige uke. Jeg synes ofte at selve kremen ( lemon curden) blir for lite stiv. Jeg vil egentlig har en så stiv krem at man rett og slett bare bruker den som fyll. 

Det er for oss som er ekstra glade i sitronfyllet 😛 

Her er oppskriften på selve makronen:

FRANSKE MAKRONER

  • 220 g melis
  • 120 g mandelmel
  • 100 g eggehvite
  • 25 g finkornet sukker
  • 1 klype salt
  • gul farge
  • strøssel 

Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.

Ha eggehviten i en bolle og pisk den til den skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.

Farg marengsen gul. 

Vend inn melet og melisen i 3 omganger og rør til massen er flytende. 

Sprøyt ut makronene på papir. Dryss med en gang strøssel eller perler på slik at disse fester seg på makronen. Du trenger bare drysse på halvparten. Den nederste makronen trenger strengt tatt ikke strøssel.

La makronene stå og tørke i 30-40 minutter. Stek dem på 150 grader i 12-14 minutter.

SITRONFYLL

  • 1,5 dl sitronsaft
  • raspet skall fra 1 sitron ( kan sløyfes)
  • 120 g sukker
  • 8 eggeplommer
  • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker. 

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter. 

La sitronkremen avkjøles. 

Fyll makronene.

Makroner kan fryses både fylt og uten fyll.

​Enjoy ❤

10 kommentarer

  1. Hei 🙂

    Har du noe erfaring med å lage allergivennlige makroner med havremel istedenfor mandelmel?

    1. Therese: Nei…

  2. Lager du mandelmel selv? Evt hvor får man kjøpt det?

    1. Hildemor: Hei. Jeg bruker Pals mandelmel. Men de aller fleste posene på butikken går veldig fint å bruke:-)

  3. Hei. Jeg har veldig problemer med å sikte mandelmelet. Hva skjer om man ikke gjør det ?

    1. Marianne Salvesen: Det går fint. Bare det ikke er klumper i det.

  4. Hei! Jeg syns sitronkremen smakte veldig egg.. Er det riktig at du bruker 8 eggeplommer? 😊

  5. Angående allergikere og makroner, så har jeg et tips som funker her. Min datter tåler hverken nøtter eller mandler, men cashewnøtter kan ho spise. Jeg maler derfor opp cashewnøtter og lager makroner med det, og det går kjempefint. Det smaker ikke helt det samme selvsagt, men ho liker de veldig godt ☺️

    1. Fantastisk… så spennende… det må jeg nesten teste ut en dag 😛

  6. Synes det var veldig lite sukker i denne oppskriften. Bare 25 GR.
    Er det riktig ?

Skriv en kommentar