Gulrotbrød

Altså dette brødet ble skikkelig godt, saftig og annerledes!

Ettersom det er Sven som kom med ideen til brødet så må han få litt kred! Dette er brødet for superhelter altså. 

Her hjemme har vi 4 av dem ❤

Skolen har startet og sekserne strømmer på. De utvikler seg i rekordfart på treningene de er med på og generelt er det topp stemning i heimen. Vi jobber alle for et og samme mål. Det er supergøy!

Vi har også akkurat booket en «gulrot» til familien i høstferien, men mer om det senere. 

GULROTBRØD

  • 200 g store havregryn
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 800 g hvetemel
  • 5 store gulrøtter ( raspet grovt)
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunka vann

Ha havregryn, fullkornshvetemel og hvetemel i en bolle sammen med sukker, salt, raspet gulrot og gjær. 

Hell over lunka vann og elt det hele i 10-12 minutter. 

Forhev under plastfolie i 30 minutter. 

Del deigen opp i 3 like store emner og ha disse i brødformer. 

La brødene etterheve i ca 35-45 minutter. De skal bli store!

Stek brødene i 35-45 minutter på 220 grader varmluft. 

De skal stekes godt!

Legg brødene på rist og la dem avkjøle seg. 

Enjoy ❤

Alle gutta digget dette brødet og det er altfor mange som har spurt om brødet på snap i dag. Beklager at jeg ikke har svart dere hver enkelt men det var greiest å legge alt ut her. 

Gode klemmer ❤

36 kommentarer

  1. Som student bruker jeg grovt mel, vann, salt og gjær – funker supert. Men en ting jeg lurer på ang disse brødene? På etterbildet er de røde. Konditorfarge?

    1. Anonym: Er de røde?

  2. Hvor mange grader uten varmluft? 😁 Ser nydelige ut

    1. Anonym: Litt lengre 5-10 min mer

  3. Disse så lekre ut! Her elsker vi gulrotbrød, så disse skal jeg teste.

    Har du plast over når du etterhever? 🙂

  4. Hei Anne Brith, har lyst til å prøve denne oppskriften, men har ofte et problem med at skorpen sprekker når jeg baker brød. Av og til har liksom hele «overflaten» løsnet når brødet er ferdigstekt. Har du noe tips ifh til dette? Ha en finfin dag 🙂

    1. Har du prøvd å snitte brødet med skarpt kniv rett før du putter i ovnen? Tror det hjelper! 😊

  5. Hei! 😊

    Å takk for en spennende flott oppskrift! Lurte bare litt på hvordan du oppbevarer dissa brødene slik at de ikke blir tørre når man skal bruke de 😊 Tenker ikke på nedfrysning

  6. Rosa da. De har jo ikke brødfarge?

  7. Heisann ☺hvordan er disse brødene og fryse ?:)

    1. Linda: Perfekt!

  8. Til anonym, husk at gulrot har mye farge i seg som sikkert smitter over..

  9. Funker det like bra med tørrgjær?

    1. Silvia Ludvigsen: Tja det blir alltid bedre med fersk men tørrgjær går det og…. bare husk å bruk tid på heving!

  10. Hei, hvilken str på brødform har dere brukt? ☺

    1. Anette: Disse er fra Europris. Vanlig bredde 10-11 cm men kun 22-23 cm lange 🙂

  11. Hei hvor for du tak i de fine formene dine 🙂

    1. Janne: Disse er fra Europris 🙂

  12. Skal ikke gjæren løses opp i vannet før en tar det i melblandingen?

    1. Lillian: Jeg gjør faktisk ikek det…. men det er lov altså 😛

  13. Må man bruke kjøkkenmaskin på deigen?mine blev ikke ikke store i det hele tatt.vad kan jag ha gjort feil?hevet veldi veldi dårlig.. lyst å prøve pånytt da🤔

    1. Laila: Hvor store former brukte du? Ja, jeg elster deigen i en kjøkkenmaskin..om du ikek har det MÅ du elte skikkelig for hånd.

  14. Hei.

    Jeg lagde rundstykker av denne oppskriften, og de ble veldig gode. «Deilig» var kommentaren fra vår yngste på snart tre år, ungene var godt fornøyde 🙂

    Fortsett med blogging og baking, hilsen en fornøyd leser.

  15. Hei,bakte disse brødene på hytta uten maskin. Er dårlig i armene så klarer ikke å elte så veldig mye, men de ble kjempebra. Jeg måtte bruke mye mer vann enn oppgitt. Blir garantatert å bake disse flere gang😄

    1. Laila: Så flott. Kjempebra at du tilsatte mer vann da. Det er jo viktig å føle konsistensen på brødene enn oppskriften. Noen vil ha mer vann i enn andre. DA jeg lagde disse ble deigen nokså våt så vi er forskjellige. Godt jobbet!

  16. Hvor har du kjøpt de utrolig søte brødformene? 😀

    1. Helene Serine: Europris 😛

  17. Ser nydelige ut! Men jeg lykkes altså aldri med gjærdeig:-/ Blir enten for klissete eller så hever den bare litt og så fort jeg skal dele den opp «faller» deigen sammen.

  18. Gleder meg til å prøve! Kan deler av hvetemelet erstattes av havremel og eller cottagecheese mon tro? Har du noen oppskrifter på brød som er litt sunne(mindre hvitt mel) som samtidig er saftige og gode på smak?

  19. ser kjempegode ut .

    kan jeg erstatte vanlig mel med speltmel? eller har du en oppskrift med speltmel du vil dele ?

    god helg til dere flotte mennesker🏵❣

  20. Bakt brødet idag, å det smakte nydeligt😄😄

    1. Ingebjørg Syre: Guri så bra… jeg er helt hekta på denne oppskriften selv 😛

  21. Kan man bruke lettkokte havregryn istedet for store havregryn?

    1. Såklart :)))

  22. Går det an å droppe sukkeret?:)

    1. Sukkeret er der for å booste gjæra, så ville ikke droppet det. Men heller ta 1 ts 😛

Skriv en kommentar