Mormors trøffelkake ❤

Hver gang jeg er hjemme hos mamma så ligger denne kaken i fryseren. Den er perfekt til å lage, fryse ned og så ta opp når du får besøk. 

Jeg klarer ikke spise bare en bit og spiser meg nesten kvalm på kake. Så god er den!

Som dere kan se på bildet så er den utrolig saftig og den skal stekes slik at den er litt myk inni.

Jeg elsker denne kaken!

Bare glasuren….nam. Akkurat slik mamma lager den. Før het den mammas trøffelkake men etter barna kom til ble det mormors trøffelkake, eller som vi hjemme sier: Mors trøffelkake ❤

Trøffelkake

  • 300 g sukker
  • 150 g smør
  • 2 egg
  • 100 g smeltet kokesjokolade
  • 2-3 ss kakao
  • 2 dl melk
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggene ett om gangen. Bland kakao og bakepulver i melet og ha melet og melken i vekselsvis. 

Ha til slutt i den smeltede sjokoladen.

Kle en langpanne med bakepapir og ha røren i denne.

Stek kaken på 180 grader i 45 minutter på over og undervarme. Bruker du varmluft er den nok ferdig etter 30-35 minutter. 

Sjokoladekrem

  • 500 g melis
  • 200 g smør
  • 4-5 ss kaffe
  • 200 g kokesjokolade

Pisk smør og melis hvitt. Ha i kaffe og smeltet kokesjokolade og bre dette på kaken når den er kald. Pynt med strøssel. 

Del langpannekaken i 4 deler og frys dem ned. Ta opp etter behov ❤

27 kommentarer

  1. Denne skal garantert prøves😊😊 ser nydelig ut😊

    1. hege: Den er utrolig god 🙂

  2. Jeg er en av de få som egentlig ikke liker sjokoladekake, men plutselig fikk jeg veldig lyst på! Så tror nesten jeg må teste ut oppskriften 🙂

  3. Fryser du kaken med sjokoladekremen på?

    1. Anne Brith

      Line: ja

  4. Lise Fagerslett

    Herlig, du gir oss både åndelig og fysisk velvære, Anne Brith😀

  5. sjomannsfrue

    Denne oppskriften må jeg bare prøve! Ser helt nydelig ut 🙂 Ha en fin kveld 😉

  6. Ragnhild

    Hei 😀

    Bruker du stor langpanne?

    1. Anne Brith

      Ragnhild: mellomstor 🙂

  7. Piskes kaken sammen eller rører du for hånd ?

    Denne må prøves 😃😃

    Mvh

    Jeanette

    1. Anonym: Denne kan du piske sammen 🙂

  8. Christine

    Hei,

    Jeg så dette bilde og måtte igang med engang å lage. Men skulle sjekke etter 25 min i ovnen og vsr da veldig ferdig. Knall god. Men ble ikke litt fuktig i midten. Hva kan det skyldes?

    Brukte jeg for stor panne?

    1. Anne Brith

      Christine: kommer nok an på ovnen din det 😉

  9. Laget denne kaken idag, men det ble en skikkelig nedtur. Aner ikke hva jeg har gjort feil..? Kaka ble tørr og brent i kantene, jeg tok den ut av ovnen da det enda var 18 minutter igjen av steiketida. Også var det glasuren, den ble så tørr og hard, så jeg hadde på mer kaffe og tilslutt en stor skvett med appelsinjuice for å redde den. Brukte mørk kokesjokolade også, burde kanskje brukt lys isteden?

    1. Hege: Så leit det ikke gikk etter planen. Jeg må bare spørre. Hvor mange grader hadde du ovnen på? Og hvor i ovnen sto den?

  10. Den ser kjempe god ut 😊😊

    Anne Brith, har du oppskrift på sjokoladekake med hvit smørkrem? Jeg smakte en slik kake da jeg var liten, og med hakka kokesjokolade på. Den var så god, en favoritt. Har så lyst til å bake den kaken 😊😊

    God lørdag!! 🌼🌼🌼

  11. er oppvokst med denne hos min farmor. Men hun bruker romessens i kremen, bare et tips. Er helt nydelig

    1. Marte: mmmm takk for tips….

  12. Hei. Hvilke mål har en mellomstor langpanne?

    1. Grete Husby

      Str på langpanne

  13. Lagde 2 stykker. Den ene hadde jeg inne i 35 min og den ble knusktørr i kantene.

    Den andre i 25 minutter, den ble bedre, men fortsatt litt tørr.

    Hadde holdt med 20 min tror jeg. Veldig forskjell på ovner her skjønner jeg :/

    Ellers var kaken veldig god og sjokoladekremen farlig god !! 🙂

    1. Lindsay: Ja dette med ovner er utrolgi vanskelig …. du har mulig en sterk ovn. Hvilket merke har du?

  14. Lagde denne i dag og må si jeg fikk samme resultatet her som flere: at den ble tørr. Vil tro det skyldes for mye bakepulver og litt for lang steketid, kanskje? Men utrolig god på smak så må prøve den en gang til.

    1. Ingvild: Hei, så synd den ikke ble helt som forventet. Alle stekeovner steker litt forskjellig, så jeg ville prøvd å minske steketiden litt, og heller prøve med en kakepinne underveis. Er det ingen deig på pinnen , er kaken ferdig 🙂 .

  15. Heidi indiane

    Denne skal lagres, skal lage konfirmasjons kake snart å den skal være en Volvo på en vei å det skal være sjokoladekake så da blir det denne 😊

    1. Herlig <3

  16. Å, den så kjempegod ut! :-p

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *