Pizzasnurrer ❤

Uansett hvilke snurrer jeg lager så passer jeg på at bunnen ikke blir for tynn. Det verste jeg vet er snurrer som henger og slenger og som vidt holder seg sammen når jeg skal spise dem. Erfaringen min er at det kommer av for tynn kjevlet deig/leiv. 

Jeg har den alltid ca 1 cm tykk. Da liker jeg den best. 

PIZZASNURRER

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts havsalt
  • 75 g smør
  • 6 dl melk eventuelt 3 dl melk og 3 dl vann
  • skinkefyll og ost

Til fyllet brukte jeg 200 g revet skinke, 1 rødløk, 1/2 løk, litt hvitløk og tomatpure

Deigen lages slik: Ha alt det tørre inkludert gjær i bollen. 

Smelt smøret og ha i melken. Dette heller jeg over det tørre og begynner å elte. 

Det er viktig når du lager gjærbakst at du elter mye og lenge. Minst 15 minutter. 

Hvis ikke kan gjærbaksten din bli seig. 

Forhev deigen i minst 30 minutter. Den dobler seg i bollen.

Ta ut deigen og rull en tykk pølse på ca 50-60 cm. Kjevle denne tynn slik at den er ca 20 cm bred. 

Ha på fyllet og rikelig med ost. Rull opp leiven og ha skøyten ned. Skjær opp biter og legg disse på bakepapir. Ha på litt ekstra ost på toppen.

Etterhev dem i 30 minutter til 1 time. Mine etterhevet nok 2 timer da jeg tok meg god tid på kjøkkenet i dag. Det er derfor de er så store og fine. 

Stek pizzasnurrene på 220 grader i 12-15 minutter. 

De skal være gyllenbrune. 

Disse oppbevares best i fryseren. Så jeg har fryst dem i plastposer. To i hver slik at barna kan ta med seg en porsjon når de måtte ønske det. De er perfekte som etter skole snack ❤

2 kommentarer

  1. Takk for oppskrift! Jeg brukte fullkornshvetemel istedet for vanlig hvetemel og det ble kjempegodt det også 🙂

  2. Fantastisk deig å jobbe med!!! Takk for oppskrift!

Skriv en kommentar