Saftig og lettvint flettaloff

Jeg lovet dere oppskriften på denne loffen og den helt MAGISK!

Superenkel å lage og den er utrolig saftig og god.

Det er egentlig en oppskrift fra mamma men med få justeringer. Så derfor ble ikke overskriften mamma´s loff hehe. 

Jeg har kjøpt mine former på Europris og denne oppskriften er nok til 3 av disse. Har du ikke brødformer som dette kan du dele deigen i 2 og lage to stykker og ha dem i en lasagneform. Det går like greit. 

FLETTALOFF

 • 1 kg hvetemel
 • 1 pk fersk gjær
 • 2 ss sukker
 • 1 ts havsalt
 • 75 g smør
 • 6 dl melk

Som dere ser her så har jeg alt det tørre inkludert gjær i bollen. 

Så smelter jeg smøret og har i melken. 

Dette heller jeg over det tørre og begynner å elte. 

Det er viktig når du lager loff og annen gjærbakst at du elter mye og lenge. Minst 15 minutter. 

Hvis ikke kan gjærbaksten din bli seig. 

Pass også på at væsken ikke er for varm. Er den for varm risikerer du å drepe gjæra. 

Forhev deigen under et klede til dobbelt størrelse. Dette tar ca 30-45 minutter. Alt etter hvor varmt det er i rommet. 

Del deigen i 3 og del disse emnene også i tre. Flett loffen og ha den i formene. 

Etterhev under klede eller plast og pensle med vann og ha på valmuefrø før de går i ovnen. 

Stek loffen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Pass på. Mulig ovnen din er sterk eller svak og da må du justere steketiden noe. Jeg har innimellom måtte justere med hele ti minutter med annen ovn enn jeg har hjemme. Noen ovner er varmere enn andre. Rett og slett. 

Stek dem midt i ovnen. De skal være gyllenbrune.

Det er ingen krise om du bare halvsteker dem. Da kan de fryses og ferdigstekes når du skal ha dem. Dette er fint mulig. NO PROBLEM!

Dette elsker barna å få servert i helgene. Ja, det er ikke akkurat mye mat i loff men noen ganger er det lov å kose seg og det er jo snart 17. mai. Og da kan vi nyte en god frokost med eggerører og loff synes jeg 🙂

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

6 kommentarer

 1. Statera Marit Ebeltoft

  For en nydelig gjærbakst 😀

  1. Statera Marit Ebeltoft: Tusen takk <3 Så koselig med kommentarer fra deg. Håper dagen din er knall <3

 2. Statera Marit Ebeltoft

  Det samme til deg Anne Brith 🙂

 3. Hei, fin blogg! Jeg ser du har en Kitchen Aid – det har jeg også, men jeg har problem når jeg bruker 1 kg mel til gjærdeig at den elter «inn» over kroken og surrer seg rundt der du fester kroken (håper du skjønner hva jeg mener :-)). Har du noen gang opplevd det? og hva gjør du evt for å unngå det? Jeg har begynt å bruke 800 gr mel for å unngå det, ikke et stort problem det, men mye enklere å bruke oppskrifter med 1 kg.

  1. Hilde: Ja, det stemmer nok det. Jeg bruker bare vaske godt etterpå. Har ikke hatt noe problemer med det sånn ellers. Men jeg tror ikke det gjør noe for noen ganger når jeg lager marengs så kommer det også over og det går også fint 😛 Jeg baker ofte STORE porsjoner hehe

 4. Aylar Von Kuklinski

  Oh, nå ble jeg litt sulten, merket jeg ! ^^

Skriv en kommentar