Matpakkebrød

Jeg har aldri vært flink til å bake brød. Men med denne oppskriften får jeg fantastisk resultat gang på gang. Det fine med oppskriften er at du blander alt sammen, elter, forhever deigen og så bare heller den i en langpanne 😛 

Perfekt for travle foreldre ♥

MATPAKKEBRØD

  • 400 g hvetemel
  • 400 g fullkornshvetemel
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 pk fersk gjær
  • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete finkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Hell deigen i en langpanne og trykk den utover slik at den når alle hjørnene. 

La deigen etterheve i minst 30 minutter. 

Før brødet går inn i ovnen snitter du den med en kniv. Del deigen inn i 16 deler. Pensle med vann og strø havregryn over. 

Stek brødet på 220 grader varmluft i 20-30 minutter. 

Følg med!

Barna elsket brødet. Håper dere også gjør det!

I kategorien gjærbakst finner du alle mine oppskrifter på brød og boller. 

Oppskriften er inspirert av Fru Timian

34 kommentarer

  1. Lisa Malene

    De så flotte ut, og ikke minst enkle og lage!

  2. Charlotte

    Hei,

    Hvorfor kommer det opp reklame for fresh fitness over halve teksten på hver side av dette innlegget ?

    Det har aldri vært sånn før.

    Kjedelig å ikke kunne klikke det bort heller da, det ikke vises noe kryss for å fjerne reklamen …

    Gikk inn på gjærbakst, men reklamen er lik der – delvis over innlegget ditt og skjuler bl.a ingrediensene til matpakkebørdet.

    Resten av innlegget synes før igjen det svarte feltet til fresh dekker også høyre del av skjermen.

    Håper det bare er en liten bug i systemet og et det lar seg fikse 🙂

    1. Anne Brith

      Charlotte: Ja, det er sendt inn til teknisk og jeg håper de fikser det asap.

  3. den der oppskrifta skal sjekkes ut. så farlig gods ut.

    har laget vaniljecupcakes fra din og Christian sin oppskrift. den pluss frostingen med hvit sjokolade. følt i smak hos buradagsbarn og gjester

  4. Hei.

    Kan man bytte hvetemel med speltmel? Er det likt eller tilnærmet likt å jobbe med?

    1. Anne Brith

      Vibeke: Det bør gå fint <3

  5. Marianne

    Vil ikke deigen kollapse når du snitter i den etter at den har hevet…?

    Og hvordan kombinerer du å bake med hvetemel og spelt i samme deig når hvetemel skal eltes lenge og spelt skal eltes forsiktig?

    1. Anne Brith

      Marianne: Den gjorde ikke det her. Snittet rett før den gikk i ovn. Gikk så fint 😛 HAr fått 20 talls snap i dag fra folk som har fulgt oppskriften og har fått laget vellykket brød 😛

  6. Kan du bruke en pizzaskjærer for å dele opp rutene?

    1. Anne Brith

      Elin: Ja det går fint 😛

  7. Hei! Tror du det går fint og bare bruke fullkornsmel? Og hvor lenge skal det etterheve? 🙂

  8. Hei!

    Disse skal jeg jammen lage imorgen!

    Men…Har ikke varmluft.. hvor mange grader og hvor lang steketid anbefaler du uten?

    1. Anne Brith

      Wenche: samme men mulig noen minutter lengre i ovn:)

  9. Har ikke fullkornshvetemel, hva kan det evt byttes ut med?

    1. Anne Brith

      Siri: alt annet av mel….

  10. Lurer litt her nå, skal deigen være så bløt? Kan ikke knas, må i tilfelle tømme den over i langpannen?

    1. Anne Brith

      Birgit: den er litt bløt men du skal kunne kna den….

  11. De så kjempefine ut! Og flott at det virker så enkelt 🙂 Vet du om man kan bytte ut mer av hvetemelet med fullkornshvetemel, eller tror du ikke de blir noe gode da? Uansett takk for at du deler! <3

    1. Anne Brith

      Monika: det går strålende…

  12. Da har jeg prøvd å lage den, delte den opp som du beskrev, men opplevde at den da «kollapset» litt og på en måte ikke hevet mer når den sto i ovn….

    Deigen i seg selv føltes super å jobbe med- dersom jeg skulle prøve å heller lage de i vanlig brødformer- hva tenker du da om mengde og steketid? Har så lyst til å få til gode brød, men akkurat brød sliter jeg veldig med….rundstykker og kaker går fint…men jeg og brød er en vanskelig kombo…håper du svarer meg, så kanskje jeg kan gi barna god niste med hjemmelaget brød

    1. Anne Brith

      Silje: Oj så rart. Jeg skal gjøre det selv på nytt i kveld og skal snappe det så følg med der…

  13. Fulgte deg på snap- gjorde som deg, men de «klappet» sammen og ble ikke ¨så fine. Veldig rart ??

  14. Hei Anne Brith 😉

    Disse MÅ jeg bare prøve. Du er så flink å friste på snap 😀 *knis*

    Men jeg lurte på en ting, det er tørre havrekorn du bruker i deigen ja? Smaker det mye havregrøt? Har ei datter som klarer å kjenne igjen den smaken selv om jeg kverner kornene først 😀 hun liker ikke smaken av det. Men jeg vil jo ha de grove 😉

    Help?

    1. Anne Brith

      Tine: Bruk 200 g sammalt hvete da om hun ikke liker det 😛 Eller 200 g havremel 😛 Same shit.

  15. Camilla

    Hei! Byttet ut vann med melk, hadde oppi 2ss smør og en ts sirup. Mmmm 😊😊😊

  16. Kristine

    Prøvde denne og den var super god.

    Lurer på om de kan fryses ?

  17. Guro Gjersda

    Disse er kjempe gode både på matpakke og til suppebrød.

    Til Kristine ovenfor: jeg frøs dem, tar dem opp på morgenen og tar med pålegget på skolen: mhmm, alle er super misunnelig på matpakken 🙂

  18. Jeanett

    Hei hei. Skal det snittes helt igjennom deigen😊

  19. Hva er målene på langpanne? Har opplevd at dette varierer.

    Prøvde meg på grovbrødet ditt i går. Jeg baker aldri brød fordi jeg innbiller meg at det er sååååå tidkrevende. Og det inntrykket har jeg enda. MEN brødene ble kjempefine OG gode. Så i dag har jeg gått rundt på jobben og sagt «se her, jeg har bakt brød! Se så fint!» Haha 😉

    1. Anne Brith

      Maria: Jeg må nesten måle opp men mener det er 35×40

      Så bra at du ble fornøyd med baksten din. Bra jobbet :))) God klem herfra.

  20. Prøvde å lage disse idag og heva flott og alt var fint helt til jeg stekte de på vanlig varme. De blei jo steinharde .

    Gjærbakst hater meg og skjønner ikke hva jeg gjør feil. Får ikke til noe med gjær i. Hverken brød eller rundstykker eller disse:( burde kanskje brukt varmluft. Noe tips ?

  21. Skal prøve disse i morgen, men hvor i ovnen skal de? Midt i? 🙂

    1. Anne Brith

      Dina: ja eller nest øverst 🙂

  22. Mariann

    Kan jeg bruke store havregryn isteden for lettkokte? Skal jeg ha samme mengde? Må jeg da evt ha mere veske?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *