Snickerskake

Denne kaken må være en av de beste jeg noensinne har laget. 

Det er vanskelig å rangere alle da det liksom er hver sin gang å være best om dere skjønner. Noen ganger har man bare lyst på sjokolade og peanøtter. Da er denne perfekt. 

Har du cravings etter noe syrlig kan det være lurt å lage en lemon meringue pie 😛

Denne uka har vært helt crazy. Jeg visste jo at denne uka kom til å bli slik og med tankene at neste uke faktisk kommer til å bli like travel, så har jeg litt dårlig samvittighet for å ta meg fri i helgen. Jeg burde nok jobbet hjemme. Men samtidig så er det godt på fjellet. Den friske luften og rene vannet gjør undere. 

Livet behandler meg bra om dagen. I dag har jeg og Linda filmet mange videoer til kurs som kommer. Herlighet vi fikk vel egentlig mest bloopers på film men det er jo gøy også det. Fredag om 2 uker skal det siste filmes og da er de første 2 kursene i boks. Mer om det i et eget innlegg etter helgen. 

Sälen er vakker. Her jeg sitter nå, kan jeg høre knitringen fra peisen og kjenne stillheten utenfor hytta. Det er så fint her. 

Jeg har 6 oppskrifter jeg har lovet dere å komme med. Marengs, krem, boller, horn, sjokoladekake og denne. Haha det baller på seg men jeg starter med denne snickerskaken. 

SNICKERSKAKE

Bunn: 

  • 6 eggehviter
  • 450 g sukker
  • 1 pk ritz-kjeks grovt hakket
  • 200 g grovhakket peanøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Ha eggehviter og sukker i miksebollen og pisk dette opp til stiv marengs.

Mens det pisker hakker du Ritz-kjeksen og peanøtter grovt. 

Ha vaniljesukker og bakepulver i marengsen helt til slutt når du ser at den har blitt stiv. Stopp piskingen og ha i kjeksen og peanøttene. 

Vend dette forsiktig inn og ha det hele i en form. Jeg brukte en 30×40 cm form men du kan fint bruke en langpanne. 

Stek bunnen på 200 grader i 15 minutter. 

Karamell:

  • 1 bokser  a 400g sukret kondensert melk 
  • 150 g smør
  • 100 g lys sirup
  • 150 g peanøtter

Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm opp blandingen. Etterhvert vil du se at den tykner. La blandingen koke og rør godt mens du gjør dette.

Karamellen er ferdig når du ser at den er gyllen og har blitt litt tykkere. Dette tar ofte 15 minutter. Ikke ha på den høyeste varmen i starten for karamellen kan fort brenne seg fast. Skjer dette og får du mørke «klumper» i karamellen så redder du dette inn ved å kjøre en stavmikser i den når den er ferdig 🙂

La karamellen avkjøle. Ha i hele peanøtter og fordel dette over bunnen.

Sjokoladekrem:

  • 6 eggeplommer
  • 100 g melis
  • 200 g sjokolade
  • 100 g smør

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade.

Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland dette. 

Bre dette som avsluttende lag oppå kaken.

Om du vil se hele fremgangsmåten så har jeg filmet det hele her i en LIVEsending 

Følger du meg på facebook vil du få oppdatering på profilen din hver gang jeg sender live. Neste livesending skal være tirsdag klokken 12.00 

Sett hele kaken kjølig eller i fryseren og del den i biter rett før du skal servere den. 

Den er SUPERGOD!

Er du mer glad i TWIX? Sjekk denne Twixkaken

Fra Sälen ønsker jeg deg en finfin fredag kveld. Sees i morgen tidlig. Jeg vurderer å skrive om frekke tips til hytteturen. 😛 

15 kommentarer

  1. Her er vi Snickerselskere, så denne må prøves <3 Kondensert melk…? hvorfor brukes det ?

    1. vigdis ø.sørum: Karamellen blir deilig og tykk. Men du kan bruke en annen oppskrift altså 😛

  2. Denne så utrolig god ut og jeg som elsker snickers må jo like denne godt 😁

    Jeg har en mann som er veldig glad i twix, så må teste ut twix kaken også 😊

  3. Ser kjempegod ut 🙂 Hva steker du marengsen på, og hvor lenge?

    1. Line: Har redigert oppskriften nå. Så jeg glemte det hehe

  4. Denne må prøves 🙂 hvilken sjokolade bruker du?

    1. Anonym: Jeg bruker 70 % 🙂

  5. Kan kaken lages ett par dager i forveien,eller er den best samme dag?

    Takk for at du deler så mye av deg selv.

    God helg..og nyt den <3

    Hege

    1. Hege: Par dager går utmerket 😛

  6. Hva er kondensert melk? Hvor får jeg det? 🙂

    1. Synnøve: På Kiwi eller coop mega mener jeg. Det står i bakeavdelingen.

  7. Desidert den beste kaka jeg noen gang har lagd og smakt! Tusen takk for at du delte akkurat den oppskriften ! 🙂 Den vil nok bli bakt til hver eneste passende anledning ☺

  8. Nammmm sier jeg bare 😃

  9. Lena kristin fagervik jenssen

    Den må prøves. Tror den kommer til å gå ned fort her i huset. Den twix kaka va bare oooooaaaaaawww, herlig god.

  10. Veldig god kake, men syns det ble litt for lite karamell med bare en boks kondensert melk. Så jeg skal bruke 2 neste gang☺️

Skriv en kommentar