Festkaken alle elsker!

Her er oppskriften på kaken alle elsker!

Husk: Det er ikke copyright på oppskriften, kun på bildet. Oppskriften er fritt til å bruke for hvem som måtte ønske det. Bare du lager din egen versjon av den og tar et eget bilde så er det fritt frem.

Denne festkaken brukte min gode venninne Elisabeth i finalen da hun vant Kakekrigen så det er en knaller av en kake!

En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.

En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!

HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER

Bunn:

 • 40 g mandler
 •  10 g hvetemel ( 1 ss)
 • 60 g eggehvite ( 2 stk)
 • 60 g sukker

Fyll

 • 200 g hvit sjokoalde
 • 4 dl kremfløte
 • 3 stk eggeplommer

Marengspinner:

 • 120 g eggehvite ( 4 stk)
 • 120 g sukker
 • 120 g melis
 •  En klype salt for å stabilisere marengsen

Pynt:

 • 200 g jordbær
 • 200 g bringebær
 • 200 g blåbær

FREMGANGSMÃ…TE

Bunn:

Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:

Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:

Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!

TIPS

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!

Ønsker dere alle en herlig dag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

26 kommentarer

 1. Skjønte ikke, må man lage egen versjon av oppskriften for at det ikke skal være copyright?

  1. Hallo: Nei, du må bake den selv og ta egne bilder. 😛

 2. Herlighet så god den ser ut!

 3. Takk for at du deler ☺ er kaken veeeldig søt?

 4. Tusen takk for at du deler, og denne må testes ut til 17. Mai. Litt lei sjokoladekaker og marsipankaker for øyeblikket{: setter stor pris på oppskriften<3

 5. Hvordan deler man opp kaken når det er et bånd rundt? Tar man bort båndet faller vel de pinnene ned?

  Kaken er forresten kjempelekker. Husker styret fra i fjor. Godt du tok kampen og viste dem hvor skapet skulle stå.

  1. Kristine: Tar av båndet ja 😛

 6. Heia Anne Brith 😄 Du e så flink med de kakene å søtsaker dine. -Ja, åsså så flink å skrive, å arti å lese om små øyeblikk i livet med ungan dine 👌 Æ lurte bare på om æ må ha bånd rundt hvis æ lage den? Holdes pinnan på plass uten? 😅

  1. Berit: ja du bør ha bånd

 7. Steiker du flere brett med marengs i ovnen samtidig? Bruker du varmluft?

  1. Susen: ja 🙂 og ja 🙂

 8. Har du forslag til annet fyll uten sjokolade?

  Kaka er flott!

 9. Tror jeg skal prøve meg på en glutenfri utgave av denne kaken 🙂 Alltid gøy å prøve noe nytt 🙂 Hvordan er denne å lage kvelden før?

 10. Tenkte å prøve meg på kaken, men lurer på om den ss med hvetemel kan erstattes med noe slik at den blir glutenfri? Ingen erfaring med glutenfrie bakst fra før av!

 11. Hvordan får du pinnene så rette på enden ned mot fatet? kutter du de? og «fester» du de må noen måte, eller setter du de bare intil kaken?

 12. Kan man lage denne kaken dagen i forveien? Blir travelt nok på 17.

  1. Ida: Ja, det går fint.

 13. Hei!

  Håpe du får oppgjør for alle som dele DITT bilde, stå på!!👏🏻😘

  Eg skal bake den kaka, men lure på om mousen vil bli så hard at man kan legge et tynt lag med gele på toppen, under bærpynten?

  Vil åsså takke for tips vedr pikekyss i 17mai fargan, blei så stilig!

  Like bloggen din godt, å syns det e en herlig blanding av kake, hverdagsliv, fest og glam, samt personlige tema! Stå på, du e flink!!❤️❤️❤️

  1. Asse: Ja det kan du gjøre. Lykke til 🙂

 14. Hei Anne Brith!

  Denne kaken ser helt nydelig ut og jeg har lyst til å prøve meg på å bake den til 17.mai! 🙂 Jeg har nå laget bunnen, men jeg synes den ble veldig tynn. Hvor høy skal den bli? Min ble ikke mer enn ca 1 cm… Kan dette ha med å gjøre at jeg brukte mandelmel i stedet for malte mandler? Jeg tenkte det gikk an å ta en snarvei, men det straffer seg kanskje med en veldig spinkel bunn? 😛 Takk for en veldig fin blogg! 🙂

  1. Lise: Mulig du har rørt massen litt for mye men det er ikk enoe krise. Det går bra om bunnen ikke er så tykk. Det kommer jo noe oppå så dette ordner seg. Lykke itl <3

 15. Nå har jeg klar margenspinner og bunn her 😃 Lurte bare på noe. Vil ikke margensen bli seig eller blaut om kaka står ferdig over natten? Vi skal ikke ha den før i morgen kveld, og jeg er så redd for å ødelegge marengsen 😕

 16. Hei, kaka ser utrolig god ut og tenkte å prøve å lage den. Men varmluftfunksjonen på ovnen vår er ødelagt 😕 Må jeg bruke varmluft?

  Siv-Anita

 17. Hei igjen!;)

  Det funka supert med gele på toppen:) Det blir mye stress i mårra, blir det veldig dårlig resultat om eg hiv bæran oppå i kveld?

  En anna ting eg lure på, e koffer eg ikke får marengspinnan helt kritthvit… Får bestandig bittelitt «misfarga»… Selv med lav varme. Kan dem bare tørke uten varme??

  Å til sist må eg bare si at det e vanvittig sjelden eg bake med 20″ form, e jo fra nord- så her går det jo mest i 26″, 28» og langpanne😜 Du vet du har lånt oppskrift av dn «søring» når formen e 20″😜

  Takk!:)

 18. Hei!

  Skal denne bunnen bli sprø eller vil den bli litt mykere når den står i kjøleskapet?

  1. Leah: Bunn? Eller mener du pinner?

Skriv en kommentar