Franske makroner med bringebærkrem

Inneholder annonselenker

Jeg lovet dere oppskriften på disse herlige franske makronene med bringebærkrem. 

De siste dagene har det rast inn spørsmål fra dere på alle mine sosiale medier. Snapchat har tatt helt av, haha og jeg har samlet alle spørsmålene dere har stilt nederst i innlegget. 

Franske makroner med bringebærfyll

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • rosa pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel» 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen rosa. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt. Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.  Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere 🙂 Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter. Bringebærkrem  

 • 4 egg
 • 0,5 dl sitronsaft
 • 1,5 dl bringebærsaft  
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele. 

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.  Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.  Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.  La det småkoke i 1 minutt. 

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.  Avkjøl. 

Jeg blandet min bringebærkrem med frosting ( 50/50) men du kan servere dem med kun bringebærkrem i eller du kan piske opp smør og røre smør og bringebærkrem 50/50 sammen.

Det kan være lurt å farge smøret eller frostingen. Slik at kremen ikke er så blass. Nedenunder vil du se hvilken farge jeg brukte:

Spørsmål fra dere lesere med svar og tips fra meg:

Hvilket mandelmel bruker du? 

Jeg bruker mandelmel fra Pals ( annonselenke) og har gjort det i alle år. Da vet jeg at mine makroner blir perfekte. Pals er en konditorlevrandør og leverer i hovedsak kun til konditorer men har nå begynt å levere i mindre poser som denne. 

Kan jeg bruke malte mandler?

Ja, du kan male mandler selv i en foodprosessor eller med en mandelkvern. 

Hvilke sprøyteposer og tipp bruker du her?

Jeg bruker disse sprøyteposene og denne tippen ( annonselenker)

Makroneskene du viste på snap, hvor er de fra?

Her har jeg samlet alle 4 eskene ( annonselenke) jeg har brukt de siste dagene. 

Tegner du opp sirkler på papir?

Nei, dette er bakepapir spesielt for makroner (annonselenke) som har trykk på seg. Hvis du bruker et slikt papir som mal så trenger du faktisk bare en rull 😛

Kan jeg bruke fettredusert mandelmel fra helsekost?

NEI,NEI, NEI det går ikke. Det mandelmelet er fettredusert og ikke egnet for franske makroner. Blir en hard klump av deig. Hvis helsekostbutikken din selger mandelmel så spør om de har det som IKKE er fettredusert. da kan du bruke dette. 

Her ser du bildene fra bakestunden 🙂

Jeg håper dere har en fantastisk dag videre.

Makronkurset den 30. april er nå fullt. Jeg gleder meg så til å møte alle dere som har meldt dere på. Husk å svare på mail til Marion dere som har vist interesse. Hun har sendt alle en mail nå 🙂  Det er fremdeles plasser på kurset: Vi baker marengs eller vi dekorerer 🙂 

Ha en nydelig dag 🙂

Klemmer!

57 kommentarer

 1. Nam de så Gide us

 2. Ja de ser nydelige ut! Og nå skjønner jeg hvorfor mine ble så rare. På Snapchat står det 100gr eggehvite, jeg tok skjermbilde og fulgte oppskriften derfra. Det ble en så tykk røre at den ikke kunne sprøytes ut, men måtte trilles som serinakaker!!😂 Får prøve igjen senere da med rett oppskrift. 🙊

  1. Mkreilert.: Ja beklager … det var en feil 🙂 Jeg slettet snappen så fort jeg så at det var en feil 🙂

 3. Macronene ser kjempegode ut. Kan det brukes Sukrin e.l. ?

  1. Siw Foss Sjøtun: Du, jeg har ikke prøvd dette 🙂 Men med marengs blir det ikke helt stivt så mulig du må lage sukekrfri marengs med flytende hvit sirup og så piske dette opp.

 4. Man bruker kjøkkenmaskin til marengsen, sant?🙈

  1. Marte: Ja 🙂

 5. Hvordan frosting blandet du bringebærkremen med?

  1. Cassandra: redigerer dette innlegget …mange som spør samme spm

 6. Kan du si litt om oppbevaring, holdbarhet osv? Kan man lage disse noen dager i forveien og hvordan oppbevarer man de da på best måte? Kan de fryses?

 7. Ser kjempeflotte ut! Bruker du utblandet bringebærsaft eller ren konsentrert saft ?

  Er det greit å fryse disse?

 8. Har kjøpt makroner av deg da du hadde butikk på Sørumsand. Supergode. Skal teste ut kremen. Jeg ble lei av å tegne opp sirkler og lagde en mal på vanlig papir med tykk tursj som jeg legger under bakepapiret. Bruker foodprosessor til mandlene og sikter etterpå. Bruker da halvparten av mandlene skoldet. Kan godt tenke meg å prøve melet.

 9. Hei snuppa😊

  Hvilken forsting blander du sammen med bringebærkremen?

  De ser forøvrig helt vidunderlige ut!! Mange timer med øving, tårer og svette som ligger bak dette tenker jeg. Så det er bare å starte for meg…til slutt skal de bli lekre og smekre makroner hos oss også😙

  1. Kjersti: Skal redigere innlegget…

 10. Herlig med oppskift 🙂

  mulig jeg spør domt nå, men «rå» bringebær saft i kremen, eller bringebær saft utblandet med vann? 🙂

 11. Hvorfor er det sorte prikker i de?

  1. Mari: Jeg har brukt grovt mandelmel 🙂

 12. Siw Foss Sjøtun. Det går ikke bra med bare sukrin, men mulig det går bedre om du blander ulike søtningsmidler, som tagatesse, sukrin, sukrinmelis med stevia + og/eller fibersirup?

  Hadde tenkt til å lage pavloa til en dåp, men spørs om det ikke blir makroner istedenfor nå 😉

 13. Hvor mange makroner blir det av denne porsjonen?

  1. Lene: 60

 14. Hei! Til info så kan mandelmel fra helsekostbutikker absolutt brukes, så lenge man styrer unna den fettreduserte typen. Den «vanlige» typen er intet annet enn malte mandler og har blitt brukt utallige ganger her i heimen – med stort hell 😊

  1. Ina: Jepp det stemmer 😉

 15. Mandelmel fra helsekost er da ikke noe problem? 🙂 jeg har alltid kjøpt mandelmel der når jeg har laget makroner 🙂 spør selvfølgelig om det er egnet til makroner, og det jeg har kjøpt har det til og med vært bilde av makroner på posen!! 🙂 jeg har alltid fått perfekt røre med det melet jeg har kjøpt der 🙂

  1. Lisa Marie: Ja da har du ikke kjøpt fettredusert. Det er to typer!

 16. De så veldig gode ut 🙂 men, jeg har laget masse makroner opp gjennom, med mandelmel fra helsekosten 😉 fungerte utmerket, for min del i alle fall 👍🏻

  1. Emilie: Da har du nok brukt det som ikke er fettredusert?

 17. Hei 🙂

  Hvilken type bringebærsaft bruker du? Ferdigkjøpt, eller presset fra rå bær?:O 🙂

  Gleder meg til å prøve…

  1. Bjørg: Presset frabær 🙂

 18. Hei! Prøvde meg på makroner for 2 år siden, har ikke gjort det etter. Fikk det ikke til i det hele tatt. Men prøver igjen nå 🙂

  Når du sier tørker, vil det si at den bare skal stå på benken før den skal inn i ovnen. Og om man ikke har mulighet til å kjøre sånn bakepapir for makroner, kan man bare tegne på et vanlig bakepapir, rundinger størrelses messing Som 20kr eller blir det for lite?

  1. Silje: Ja 🙂

 19. Haha, sånn å forstå! 🙂 jeg leste nok ikke godt nok, til at jeg fikk med meg at det sto «fettredusert» :p beklager! 🙂

 20. Det ser ikke ut som du har brukt mandelmel fra Pals, siden jeg ser mandelskall i makronene.

  1. Julia Anjali: Jo det er bare det at jeg kjøper i store sekker a 10 kg og da kan jeg velge. Med eller uten skall. Har alltid brukt melet fra Pals. Aldri brukt noe annet.

 21. Hvordan type frosting bruker du sammen med bringebærkremen? Er det for at den skal bli mindre flytende?

  1. Cassandra: Ja det er en helt vanlig frosting. Og ved å blande blir det ikkeså flytende ja 😛

 22. Skjønner likevel ikke hvorfor du bruker med skall når makroner skal lages uten. Man ser det spesielt på de gule makronene du postet bilder av i et annet innlegg. De hadde vært finere uten 😉

  1. Julia Anjali: Skal? Hvem sier det? De kan lages med og uten 😉 Jeg har jobbet som konditor i 3 år. Dette kan jeg faktisk mye om. Mange makroner lages med skall 🙂

 23. Vel ekte franske konditorer bruker ikke skall.

  1. Julia Anjali: ha ha nei jeg er jo ikke en ekte fransk konditor heller… Poenget er at med skall gjør det enkelt for alle. Skallet er med på å stabilisere massen slik at de som er nybegynnere får en bedre bakeopplevelse. Ha en strålende dag!

 24. Kjempefine makroner – den bringebærkremen hørtes kjempegod ut – den må jeg prøve.

  Hvilken størrelse på tip’en er det du bruker?

  1. Wannabebakeblogger: Ca 0,5 til 1 cm er tipper som er fine å bruke til dette 🙂

 25. Hvorfor bruker du ikke silikonmatte til makronene? Å hhvor lenge holder fylte makroner i fryseren?

  1. Marit: De holder seg fint i 5-6 uker. Og matte liker jeg ikke å bruke. Måtte kjøpt 10 matter jeg da når jeg vsinger meg rundt og baker 300 makroner haha…

 26. Flaut å sei det, men eg har aldri smakt makron så hadde vert kjekt å prøvd. Men kan vel kanskje ikkje spise det om det er vanlig å bruke mandelmel i det? Tåler ikkje nøtter eller mandlar desverre.

 27. Min datter tåler ikke nøtter eller mandler, så jeg brukte cashewnøtter. Brukte de som var ristet,uten salt. Det gikk kjempefint. Annerledes smak, men veldig gode,og et alternativ til allergikere.

 28. Hei!

  Har du en oppskrift på den frostingen som skal blandes med bringebærkremen?

  Tusen takk for hjelpen!

  1. Bente: Ligger ute under kategorien KREMER

 29. Hei 🙂

  oppskrift på frostingen som du blander med?

  Har ei venninne som ønsker seg makroner til bryllupet sitt og jeg vil prøve disse 😊

  Fant ikke noen link til fargen, men du bestiller kanskje det også på slikkepott?😊

 30. Hei!

  Hvilken frosting blandet du bringerbærkremen med? Kan du skrive oppskriften med tanke på hvor mye frosting du blandet med osv? 🙂

 31. Lurte bare på om du steker flere brett samtidig?

  1. Anonym: ja 🙂

 32. hei Anne Brith,

  jeg har gått til innkjøp av mandelmel og skal nå nå bake dine makroner.

  SKal bruke dem i et selskap den 3 september, vil de holde seg til da hvis jeg venter med å fylle dem? Orker ikke stå dagen før og bake og vil gjerne ha så mye som mulig ferdig på forhånd:)

  1. ellen: Det går helt fint 🙂

 33. Du skriver at man kan blande bringebærkremen med frosting eller man kan bruke kremen alene. Min krem ble veldig flytende og kan ikke brukes alene. Kan jeg ha gjort noe feil?

  1. Nina: Ja, mulig du ikke har kokt den godt nok opp eller hatt små eggeplommer i. Den må uansett stå over natten på kjøl. Da setter den seg.

 34. Hei 😄 Jeg har ikke varmluft, hva burde jeg steke de på? Og hvor i ovnen bør de stå? Har lest flere steder at det bør stå et stekebrett under for å ikke svi bunn, gjør du det?

  De ser så gode ut, skal lages imorgen 😍

  1. Ida: Midt i eller nest øverste rille. Kjør da med over og undervarme på 130 grader tenker jeg… men følg med.

Skriv en kommentar