Hvordan får jeg mine kaker saftige?

Det er 2 grunner til at kaker blir tørre.

Vel lar du en kake stå udekket på benken over natten så blir den selvsagt tørr. Men i dag skal jeg gi deg 2 tips som gjør at dine kaker fremover blir saftigere 🙂

 1. Det hele starter med stekingen. Nesten alle som baker oversteker sine kaker og understeker sin gjærbakst. Er det mulig? JA! Oversteker du kaken din så blir den tørr. Har du for mye røre i formen slik at den må stå nesten 1 time i ovnen så vil kantene bli tørre og midten bli myk. En god regel kan være at du ikke skal fylle fomen mer enn 2-3 cm opp. Blir det mer røre enn dette i formen er det en bjelle som må ringe. Neste gang du baker kan du prøve å steke kaken din 3-5 minutter kortere. Følg med.
 2. Dynker du dine kaker? Sjokoladekaker, sukkerbunner, vaniljekaker jeg til og med gulrotkakene mine dynker jeg! Hvorfor? Jo fordi jeg vil tilføre dem fuktighet. Og det er så godt å spise en kake osm ikke er tørr og kjedelig. Alle cupcakes blir apricotert. Jeg pensler som regel sitronsaft eller juice på kakene mine. Har jeg god tid lager jeg en sirup som jeg pensler på.

Du vil helt klart kjenner forskjell! OG holdbarheten på cupcakes som apricoteres blir lengre. Du kan fint ha dem opp til en uke i kjøleskap avhengig av hvilken frostin du har oppå 🙂

Så hva bør du gjøre:

Sjekke steketiden. Ikke stek i hjel dine vakre kaker.

Dynke kakene dine!

Etter at jeg har dynket dem pakker jeg dem inn i plastfolie og lar dem ofte ligge slik over natten 🙂

Ha en helrig dag visere 🙂

PS. Det er fremdeles noen ledige plasser på mitt julekurs og nybegynnerkurset. Les om kursene her. 

3 kommentarer

 1. Hei!:) Jeg er en av de som har overstekt kakene mine pga. alt for mye røre i formen. Siden det ofte bare er plass til en form i ovnen om gangen, lurer jeg på om du har erfaring med å steke halve røren, la resten av røren stå på kjøkkenbenken mens kaken steker og så steker du den andre halvdelen? Eller blir røren «ødelagt» av å stå på kjøkkenbenken?

 2. Anne: Det går helt fint. JEg har gjort dette mange ganger.

 3. Hei Anne Brith!

  Jeg har nå bakt sukkerbrød, som skal dekkes med fondant. Jeg har fulgt en oppskrift fra deg med hasselnøttbunn og skal ha bringebærmousse og sjokoladekrem mellom lagene. Men hva bør jeg dynke med?

  Med vennlig hilsen

  Ida

Skriv en kommentar